Les millors aplicacions de missatgeria xifrada per a usuaris conscients de la privadesa

Qualsevol persona que sàpiga alguna cosa d’internet ha sentit a parlar sobre Edward Snowden. Ningú pot negar que ha tingut un impacte significatiu en les nostres vides en línia. Gràcies a ell, la gent és més conscient que mai sobre la seva privadesa a Internet. Estan molt atents a factors com ara metadades, robatori de dades, atropellament digital i vigilància. Això ha resultat en una guerra entre els governs i les empreses pel tema de l’ús de dades. Tanmateix, els desenvolupadors d’aplicacions de tot el món estan explorant com l’usuari pot prendre el control de la seva pròpia privadesa. La forma en què fem missatges als nostres companys de feina, amics i familiars ha evolucionat més enllà del reconeixement. La importància de mantenir privats aquests missatges, però, mai no ha estat tan important com ho és ara. Aquesta és la raó principal per la qual tantes persones busquen aplicacions que ofereixen xifratge de punta a fi per protegir els seus missatges.

Les millors aplicacions de missatgeria xifrada per a un usuari conscient de la privadesa

Les millors aplicacions de missatgeria xifrada per a un usuari conscient de la privadesa

És imprescindible el xifratge de punta a punta

Oferint xifratge de punta a extrem, ofereixen més opcions de seguretat a tothom. Les funcions de seguretat afegides ens permeten assegurar que tots els que ens preocupem són segurs. Ningú més que l’emissor i el destinatari destinat no poden accedir als missatges.

Sabem que el govern i les agències de policia tenen un gran interès a mantenir la vigilància sobre les comunicacions digitals. És per això que la missatgeria xifrada és un tema molt debatut a la societat actual. Pel que fa als gurus de privacitat, el xifrat és imprescindible.

En algunes aplicacions, tots els xats es xifren automàticament de manera predeterminada i no heu d’activar cap configuració. En altres aplicacions, les coses poden estar dissenyades de manera més complexa. És possible que hàgiu de crear sales de xat secretes. Ser conscient de la seguretat no vol dir que siguis paranoic. Després de la revelació de Snowden, la privadesa és un problema per a tothom i, per tant, us oferim les millors aplicacions per garantir-vos el mateix.

Millors aplicacions de missatgeria xifrada

En algunes aplicacions, tots els xats es xifren automàticament de manera predeterminada i no heu d’activar cap configuració. En altres aplicacions, les coses poden estar dissenyades de manera més complexa. És possible que hàgiu de crear sales de xat secretes. Ser conscient de la seguretat no vol dir que siguis paranoic. Després de la revelació de Snowden, la privadesa és un problema per a tothom i, per tant, us oferim les millors aplicacions per garantir-vos el mateix.

1. Senyal

Signal, creat per Open Whisper Systems, és probablement l’aplicació de missatgeria més coneguda per a persones amb seguretat de la privadesa. L’app és gratuïta i ofereix opcions de missatgeria i trucades de veu amb xifrat complet. Els usuaris poden fer missatges de text d’altres, fer trucades i fins i tot compartir fitxers adjunts i suports de manera segura.

No necessiteu codis PIN ni registres únics per a això. Això fa que sigui fàcil d’utilitzar. L’aplicació també ofereix la supressió automàtica dels missatges després de certes durades. L’aplicació també es pot utilitzar en ordinadors de sobretaula amb un complement del navegador Chrome.

2. WhatsApp

WhatsApp ha entrat gradualment al mercat de missatgeria xifrada. Originalment va començar a treballar amb Open Whisper Systems el 2014 i va utilitzar mètodes similars a Signal per a comunicacions segures. A més, el 2016 va declarar el xifratge de punta a tots els seus serveis, incloent-hi, xats, missatges de vídeo, xats de grup, missatges de veu, etc. WhatsApp proporciona un codi de verificació de seguretat que es pot compartir amb un contacte per garantir el xifrat..

3. Missatgeria de Telegram

Aquesta aplicació es considera àmpliament el proveïdor de serveis de missatgeria xifrat més ràpid. Al mateix temps, té una reputació de ser fàcil d’utilitzar. Tot el que heu de fer és connectar el vostre compte de Telegram amb el número de mòbil. A continuació, podeu enviar i rebre textos xifrats sobre el núvol.

Els missatges es poden suprimir automàticament després d’un període de temps predefinit. Totes les comunicacions sobre grups de Telegram, com ara grups, xats, mitjans de comunicació, etc. estan xifrades. A més, els usuaris tenen accés a eines d’edició de fotos i d’edició de vídeo juntament amb recursos GIF adhesius per xerrar divertit.

El maig del 2018, el govern rus va decidir prohibir oficialment Telegram. Poc després, Iran va implementar procediments similars.

4. Messenger de Facebook

Tot i que Facebook Messenger no s’encripta end-to-end de manera predeterminada, no deixa de ser l’aplicació més popular per xerrar a tot el món. Moltes persones no saben que ofereix una opció de xifrat de final a extrem electiva coneguda com a conversa secreta. Això permet fer xats un a un a través d’iOS o Android.

Tot i això, hi ha captura. No podeu utilitzar trucades, xat de vídeo ni enviar GIF a la conversa secreta. Però podeu suprimir automàticament els fils de xat després d’un temps establert. Aquest xifrat es basa en Signal, que era el que utilitzava Snowden per a la seva comunicació segura.  

Segons Facebook, els usuaris de la conversa secreta podran accedir a una clau de dispositiu per verificar l’encriptació de missatges. Tot i això, només es pot fer en un sol dispositiu. A més, qualsevol persona amb qui converseu pot realitzar una captura de pantalla de la conversa i compartir-la. Això fa que algunes converses siguin vulnerables al compartir.

5. iMessage

Aquesta és l’aplicació de missatgeria predeterminada d’Apple i utilitza el xifrat. Tot i això, els experts en xifratge han destacat que el xifrat és originari d’Apple i no el més segur. La verificació de l’identificador de contacte no està disponible i ningú fora d’Apple pot revisar el codi. Recentment, es va trobar una debilitat que va permetre que els pirates informàtics desencriptaran imatges i vídeos. Tot i això, la pròpia Apple no va poder accedir als missatges ni tan sols després d’una ordre judicial.

6. ChatSecure

Aquesta és la millor aplicació de missatgeria xifrada per als usuaris amb tecnologia, ja que és de codi obert i es troba tant a Android com a iOS. El Projecte Guardian, que és un col·lectiu internacional format per dissenyadors de programari, desenvolupadors, activistes, defensors i formadors, és el seu creador. També desenvolupen aplicacions de seguretat de dispositius portàtils de codi obert, així com addicions de SO.

ChatSecure ofereix dos tipus de protocols de xifrat. Es tracta del protocol de missatgeria i presència extensible i de missatgeria fora de registre. Aquestes funcions han estat dissenyades per a una privadesa total i són utilitzades principalment per periodistes com a plataforma de comunicació segura. Tot i això, també està disponible per a tothom i a tothom. L’aplicació també és transparent sobre els mètodes que s’utilitzen per assegurar el xifratge del xat.

7. Xifre

Creus que en sabies prou? Doncs no seria dolent conèixer algunes aplicacions de missatgeria més segures. Cyphr és una de les aplicacions més populars per al xifrat de punta a punta. La raó de la seva popularitat és principalment el fàcil d’utilitzar.

Cyphr ha estat creat per Golden Frog, la companyia de VyprVPN. Tot i no tenir actualment aplicacions d’escriptori o web, Cyphr és certament val la pena fer-ho. T’ajuda a generar les teves pròpies claus públiques i privades i començar a xerrar. La clau privada us pertanyrà i la clau pública es compartirà amb el destinatari dels vostres missatges.

VPN per a una capa addicional de xifrat

Si voleu assegurar-vos que ningú no escolta la vostra missatgeria, us aconsellem que utilitzeu una VPN. Una xarxa privada virtual, més coneguda com a VPN, bàsicament us permet xifrar tot el trànsit. També inclou els vostres missatges. Aquí teniu una llista del millor servei VPN per a missatgeria en línia segura. També podeu llegir la nostra guia completa de revisió de VPN aquí.

Millors aplicacions de missatgeria xifrada: paraula final

El món s’està transformant progressivament en una era de productes en línia optimitzats per a la seguretat i la privadesa. Actualment es disposa de coses com el xifratge, que només eren utilitzades per persones molt concretes. És possible que en un futur no tan llunyà estiguin disponibles tecnologies encara més avançades.

Ara per ara, si voleu mantenir-vos en seguretat, podeu utilitzar qualsevol d’aquestes aplicacions i mantenir-vos a la protecció dels espies i els pirates informàtics. La millor part d’utilitzar totes aquestes aplicacions és que totes són gratuïtes i les podeu utilitzar tant com vulgueu sense pagar res.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me