Sådan konfigureres DNS-indstillinger på DD-WRT-routere

Hvis du ejer en DD-WRT-router, ved du sandsynligvis, at du kan låse din routers fulde potentiale op. Jeg taler om at installere en VPN på din DD-WRT-router og så mange flere ting, du kan gøre nu. Det fulde potentiale opnås ikke, medmindre du ved, hvordan du også ændrer DNS-indstillinger. Bare rolig, denne guide nedenfor viser dig nøjagtigt, hvordan du gør det.

Sådan ændres DNS-indstillinger på DD-WRT-routere

Sådan ændres DNS-indstillinger på DD-WRT-routere

DD-WRT routere og DNS

En DD-WRT-router er en router, der har haft speciel firmware kaldet DD-WRT installeret på den. DD-WRT er en Linux-baseret alternativ OpenSource-firmware, der er egnet til en lang række WLAN-routere for at forbedre deres ydelse og funktioner. For det første er det så meget anderledes end den router, din internetudbyder giver dig, når du køber en bredbåndskontrakt. For det andet, når du har DD-WRT på din router, skal du forbedre din trådløse routers stabilitet, privatliv og vigtigst af alt, din netværkssikkerhed. Du kan endda nemt installere et virtuelt privat netværk på din router, når det er mærket som DD-WRT.

Blinker en router med DD-WRT kan være temmelig skræmmende. Derfor køber de fleste mennesker, der ikke har den tekniske viden, en forblinket.

Nu for at komme til DNS-delen. DNS for Domain Name System er DNS’s telefonbog over internettet. Når du går ind på et specifikt websted i din browser, bliver de ord, du indtastede før du trykker på “Enter” -knappen, dirigeret til en DNS-server. Når de er der, oversættes de til IP-adresse og sendes tilbage til din browser for at siden kan indlæses. Du kan se, at computere ikke forstår det sprog, vi siger, de fungerer på cifre, som vi kalder IP’er. Det er hvad der sker bag kulisserne, hver gang du prøver at få adgang til en webside. Desuden kan det være meget gavnligt at ændre din DNS på enhver enhed, når det gælder at bruge internettet. Før jeg fortæller dig, hvordan du gør det, skal du tage et kig på de bedste bedste DNS-servere, du kan bruge:

 • Google
  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4
 • OpenDNS:
  • 208.67.222.222
  • 208.67.220.220

Trin 1: Få din routers IP-adresse

Okay, så hvis du har tjekket hvordan man blitz din router med DD-WRT, du er sandsynligvis lidt woozy lige nu. Bare rolig, når du er færdig med det, eller du allerede har en blinket, bliver processen ikke lettere. Det er en simpel opgave at ændre DNS på din router. Alt hvad du skal gøre er at følge nedenstående trin afhængigt af din tilgang.

Først skal du hente din routers IP for at få adgang til dens DNS-indstillinger. Jeg har givet dig et gennembrud på både pc og Mac. Tjek dem ud, og følg trinnene, alt efter hvilken enhed du bruger.

Hent din routers IP på MacOS

På en Macintosh bør processen kun tage et par minutter. Der kræves ingen tekniske færdigheder, se:

 1. Tryk på på din Mac på Apple-skiltet i øverste venstre hjørne af din skærm.
 2. Vælg Systemindstillinger.Præferencer Mac
 3. Gå over til Netværk.Vælg Netværk
 4. Klik nu på Fremskreden.Avancerede indstillinger
 5. Vælg TCP / IP. Din routers IP skal være, hvor pilen peger. Routers IP

Få router’s IP på Windows PC

At få din routers IP på en Windows-pc er lidt sværere end på Mac. Du skal indtaste et par ting her og der, før du bliver bekendt med IP-adressen. Bare rolig, jeg vil guide dig igennem det. Følg nedenstående trin:

 1. Gå videre til “Kommandoprompt” på din bærbare computer.Kommandoprompt
 2. Skriv følgende: “ipconfig”. Brug ikke citaterne.
 3. Du kan se dit netværks information præsenteret foran dig.
 4. Din routers IP skal være ved siden af Standard gateway.Routers IP Windows

Trin 2: Skift DNS på din DD-WRT-router

Nu hvor du har din routers IP-adresse, kan du nemt ændre DNS-indstillingerne. De trin, du skal følge, er temmelig lette, så du må ikke bekymre dig for ikke at forstå, hvad du skal se. Du behøver ikke være teknisk klar til at trække dette af. Lad os gøre det, skal vi?

 1. Åbn uanset hvilken browser du føler dig komfortabel, mens du bruger.
 2. Gå til din routers indstillingsside. Du kan gøre det ved at indtaste routerens IP, du lige har fået i browserens adresselinje.
 3. Du bliver bedt om at logge ind med dine legitimationsoplysninger. Indtast brugernavn og adgangskode. Hvis de stadig er som standard, er det mest “admin”.
 4. Dette fører dig til din DD-WRT-routers startside.
 5. Når du er der, skal du trykke på Setup og derefter Basic Setup.Setup-Basic Setup
 6. Rul nu ned ad siden, så ser du området Indstillinger for netværksadresseserver.
 7. Der er tre felter med titlen Statisk DNS 1 og Statisk DNS 2.
 8. Indtast dine foretrukne DNS-servere.DNS-indstillinger på DD-WRT
 9. Endelig skal du rulle ned og klikke på “Anvend indstillinger”.Anvend indstillinger
 10. Du er færdig. Du har ændret DNS-servere på din DD-WRT-router.

Top 5 DD-WRT routere

Hvis du ikke kender din vej omkring DD-WRT-routere, har jeg valgt de øverste, du kan få, for at hæve din internetoplevelse. Tjek dem nedenfor:

 • Netgear R7000
 • Netgear R6400V2
 • Linksys WRT3200ACM
 • Asus RT-AC5300
 • Asus RT-AC56U
 • Linksys WRT1200AC
 • Netgear R9000

Hvorfor ændre DNS-servere på DD-WRT-routere

Du får mange fordele ved at ændre dine DNS-indstillinger på din router. Når du abonnerer på en internetservice, tildeler din internetudbyder dig automatisk flere indstillinger, inklusive den DNS-server, du bruger, når du får adgang til internettet. Hvis en internetudbyder ikke investerer meget på sine servere, vil du muligvis støde på nogle problemer, især hastighed. Lad os se på, hvad manuelt konfigurerer DNS kan være til gavn for dig i fremtiden.

Tilslutningshastighed

Har du nogensinde været vidne til et pludseligt fald i din internetforbindelse? I ved alle det og siger det, når det sker: ”Der er en overbelastning”. Ja, din ISP’s servere kan let overbelastes, især hvis der ikke er mange ISP’er i dit land. Når du ændrer din DNS-server, kan du muligvis ende med at oprette forbindelse til en, hvor der ikke er nogen spidsbelastningstid.

Forestil dig for eksempel, at du opretter forbindelse til en DNS-server, hvor natten er spidsbelastning i dit land? Dette betyder, at alle i denne region sover, og du kommer til at strejfe rundt på internettet uden at have problemer med forsinkelse. Det er i den tekniske verden. I den rigtige bemærker du dog ikke meget forskel, men din webside vil indlæses meget hurtigere end da du opererede på din ISP’s servere.

Få adgang til geobegrænset indhold

Nu kan dette ikke gøres ved at ændre DNS-serveren alene. Du bliver nødt til at investere i en Smart DNS-proxy-tjeneste for at trække den ud. Du vil måske have, at jeg rydder tingene først. Streamingskanaler er tilgængelige over hele verden, men alligevel begrænset til deres egen region. Med andre ord tillader streamingtjenester kun bestemt indhold i bestemte lande. Den mest almindelige måde at håndhæve disse begrænsninger er at undersøge seerens IP-adresse og forsøge at bestemme den nøjagtige placering.

Smart DNS er fusionen af ​​DNS-servere og taktisk placerede proxies. Det genkanalerer en del af din internettrafik, der hjælper med at narre kanalen til at tro, at du får adgang til dets websted fra dets land. Som et resultat har du fuld adgang til kanalens indhold, selvom du fysisk ligger uden for dens dækningsområde. Nu er ikke alle smarte DNS-tjenester klar til opgaven. Derfor gik jeg igennem og gennemgik 3 af top Smart DNS-tjenester der ude. Bemærk, at 2 af dem er rene VPN-udbydere. Her er de:

ExpressVPN

ExpressVPN er en af ​​de største VPN-udbydere i verden. De tilbyder en stor mangfoldighed med hensyn til geografien på dets servere. Vi taler mere end 2000 servere i 94 lande. Derudover har VPN en enkel og brugervenlig grænseflade. Du behøver ikke være så teknisk opmærksom for at kunne fungere med deres klienter, uanset hvilken platform du bruger.

Med hensyn til sin MediaStreamer er det velkendt at ophæve hundreder af kanaler uden tilbageslag. De giver dig alle de oplysninger, du har brug for for at konfigurere deres Smart DNS-service på din enhed. Bare rolig, de har din ryg. Hvis du ikke kan lide deres service (det tvivler jeg på), kan du bede om refusion, hvis der ikke er gået en periode på 30 dage.

BulletVPN

BulletVPN, baseret i Estland, er bestemt temmelig hurtig, når du taler om hastighed. Uanset om man fjerner blokeringen af ​​geobegrænsede tjenester som Netflix eller omgår regeringskontrollerede filtre, kan denne VPN gøre det hele med lethed. Én ting, der får denne VPN et skridt tilbage, er, at den kun har servere i 30 lande, hvilket er lidt lille sammenlignet med andre VPN’er derude.

Vi taler dog om Smart DNS Proxy, og denne VPN-udbyder har en dækning af en tjeneste. Dusinvis af kanaler kan være inden for dit greb, hvis du vælger at investere i BulletVPN.

Unlocator

Unlocator tilbyder en Smart DNS-service som ingen anden, hvis du ønsker at låse streaming-kanaler op. Det danske firma tilbyder en 7-dages prøveperiode, som ikke inkluderer at skulle give dine kreditkortoplysninger.

Du vil opdage, at tjenesten tilbyder en hurtig måde at fjerne blokering af medietjenester, der inkluderer mere end 233 kanaler over hele verden. Jeg taler om ligesom Hulu, Netflix, ABC, Disney Movies Anywhere, ESPN, Sky og Spotify. Tjek deres websted for den komplette liste over understøttede tjenester. Hvis du kan lide deres service, kan du følge installationsguiderne, der tilbydes på websiden for at hjælpe dig med konfigurationen.

Er det sikkert?

Det er ikke det, at de ikke er sikre, de tilføjer bare ikke noget ekstra til din forbindelse. Smart DNS er et værktøj til at omgå regionale begrænsninger, periode. Hvis du leder efter ekstra sikkerhed, er en VPN vejen at gå.

VPN’er giver overlegen privatliv over proxyer, fordi VPN’er krypterer trafik og skjuler din rigtige IP-adresse. Beskyttelsesdelen går kun til VPN’er. Ligegyldigt hvor sikker den server, du bruger med Smart DNS, er, får du ikke det ekstra lag af beskyttelse, som vi alle har brug for, når vi får adgang til internettet. Det er meget sværere eller næsten umuligt for din internetudbyder at se, hvad du laver inden for en krypteret VPN-tunnel.

Så hvis du er en sikkerhedsfreak, der er opmærksom på farerne ved Internettet i dag, foreslår jeg, at du i stedet bruger en VPN. Hvis du kun er her for streaming, er Smart DNS det bedste valg, da der ikke opstår forbindelse i forbindelse, da du ikke krypterer dine data. For at hjælpe dig med mere i din søgning efter bedste VPN til DD-WRT routere, Tjek nedenstående tabel.

Sådan konfigureres DNS på DD-WRT-routere – Endelige tanker

Der har du det. Nu kan du bryde dig fri fra, hvad din internetudbyder pålagde dig, i det øjeblik du sagde “Jeg er enig” og “Opret forbindelse”. DD-WRT-routere er meget nyttige, når det kommer til installation af software uden at skulle gennemgå de irriterende tekniske ting. Skift dine DNS-indstillinger og nyd en helt anden internetoplevelse fra nu af.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me