Sådan ændres DNS-indstillinger på Windows 10

Hver gang du opretter internet derhjemme eller på arbejde, giver din internetudbyder dig visse netværksindstillinger. En af dem er “DNS-adresser”. Uanset hvad du gør på Internettet er relateret til DNS-servere. Det er praktisk talt sproget på internettet. DNS-adresser hjælper dig med at indlæse websteder, downloade indhold og bruge onlinetjenester. Da de ser ud til at være perfekte, kan der dog forbedres lidt manuelt. Derfor kan du her ændre dine standard DNS-indstillinger på Windows 10.


Sådan ændres DNS-indstillinger på Windows 10

Sådan ændres DNS-indstillinger på Windows 10

Hvad er DNS?

Domain Name System er som den ordbog, der bruges mellem computere til at kommunikere. Det er simpelthen en måde at oversætte domænenavne på, og tjenesten oversættes til en IP-adresse, så du kan besøge siden næsten med det samme.

For de menneskelige øjne er processen ganske enkel. Fyre, det sker ikke pludselig. Du er vant til at besøge dit foretrukne websted ved blot at indtaste webadresser. Men hvad der er mellem linjerne er det, vi taler om her. For at nå dit websted sender din browser en anmodning til DNS-serverne for at oversætte navnet til en IP. Endelig, når kampen findes, går IP-adressen tilbage til browseren og voila, din side indlæses.

Nogle af os har måske nogle problemer med at skelne mellem DNS og Smart DNS. Smart DNS er en tjeneste, der specifikt er designet til at få adgang til geobegrænset indhold. En smart DNS bruger dedikerede proxyservere til at ændre din online placering. Hvis du ikke har fundet ud af forskellen endnu, skal du læse denne fulde guide om smarte DNS-proxies.

Sådan ændres dine Windows 10 DNS-indstillinger

Der er mange grunde til, at du skal ændre dine DNS-indstillinger, og vi vil tale om dem senere i artiklen. Ændringsprocessen er virkelig enkel. Du skal bare nøje følge hvert eneste af disse trin. Når du er færdig, bliver du behandlet med en helt ny internetoplevelse:

  1. Gå til Netværk og internet i Kontrolpanel.
  2. Vælg Netværks-og delingscenter.
  3. Vælg til venstre Skift adapterindstillinger.Skift adapterindstillinger
  4. Du ser en Netværksgrænseflade. Højreklik på det og Vælg Egenskaber.Ejendomme
  5. Når listen er åben, skal du vælge Internetprotokol version 4 (TCP / IPv4).
  6. Klik nu Ejendomme.IP4
  7. Vælg Brug følgende DNS-serveradresser mulighed.
  8. Indsæt dine alternative DNS-serveradresser. Hvis du har brug for nogle kendte, her er 2 gratis.
   • Googles offentlige DNS-adresser: 8.8.8.8 og 8.8.4.4
   • OpenDNS-adresser: 208.67.222.222 og 208.67.220.220
  9. Hit Okay.Skift DNS
  10. Klik Tæt for at anvende de nye DNS-indstillinger på adapteren.
  11. Når du har gennemført disse trin, vil du være i stand til at sparke den af ​​med en ny DNS-adresse.

Hvorfor ændre DNS-indstillinger på Windows 10?

Tilbage i dagen, ved at vente på, at der blev indlæst et lavopløsningsbillede, fik du tid til at gå en kop kaffe. Nu med fremme af internettet er det så meget hurtigere. Den oversættelse, den har brug for at indlæse siden, måles i millisekunder. Der er dog nogle ulemper ved det, når det kommer til din internetudbyder. Hvad hvis de DNS-servere, der leveres af din ISP, ikke er pålidelige? Hvad hvis du bare har lyst til at bruge en brugerdefineret indstilling? Heldigvis, som jeg viste dig ovenfor, giver Windows 10 dig mulighed for hurtigt at ændre dem på din computer. Men til hvilket formål? Læs videre.

1. DNS-server ned?

Har du nogensinde været vidne til sådanne meddelelser, når du gennemser?

“DNS-server svarer ikke.”

”Din computer ser ud til at være korrekt konfigureret, men enheden eller ressourcen (DNS-serveren) svarer ikke.”

Når der er noget galt med den DNS-server, som din internetudbyder giver dig, kan din browser ikke oprette en forbindelse til internettet. Hvis du ikke er ved det, bliver du ved, da det er indlysende, at dit internet er fint. Heldigvis er der en løsning. Det kan være løsningen at ændre din DNS-server.

Servere kan undertiden være langsomme eller let overbelastede. Jeg har allerede vist dig, hvordan du ændrer dine DNS-indstillinger. Når du gør det, vil du være i stand til at skifte til en anden, hvor pingen er egnet. Dette får dig op på kort tid.

2. Undgå ISP-filtrering

I dag oplever vi konstant adskillige webbegrænsninger og begrænsninger. Faktisk er internetcensur og -overvågning en ting i nogle regioner. Når du pludselig blokeres af et websted, er dette din internetudbyderes arbejde, da de forbød brugere på deres servere at få adgang.

Ved at ændre dine Domain Name System (DNS) indstillinger er imidlertid en rapporteret effektiv løsning til at komme forbi internetcensur og filtrering.

Når DNS ændres, vil du bemærke, at en blokmeddelelse intet findes mere. Du kan få adgang til alt, hvad du ønsker, uden at skulle bekymre dig om, hvilke sider din internetudbyder har blokeret.

3. Omkørsel regionale begrænsninger

DNS-koder findes overalt nu. Folk bruger dem til at få adgang til lignende af Netflix, Hulu, BBC iPlayer og så mange flere. Du kan endda oprette forbindelse til moddede spilservere og mange andre ting.

At ændre din DNS gør det faktisk ikke noget for dig. Imidlertid er det virkelig at gøre brug af en service, der leverer Smart DNS. Der er masser af udbydere, der udmærker sig i Smart DNS-forretningen. Nogle af dem er faktisk VPN-udbydere, der tilbyder smarte DNS-proxies som ExpressVPN og BulletVPN.

På den anden side har du Unlocator, som er en ren Smart DNS-service, der hjælper dig med at fjerne blokering af geobegrænset indhold, uanset hvor du måtte være. Tjenesten ændrer hovedsageligt de webadresser, der viser din placering. Hvis en kanal er i Storbritannien, hjælper Smart DNS-klienten dig med at se ud, som om du gennemser direkte fra dette område. Som et resultat vil du kunne streame det fulde bibliotek på den gang blokerede kanal.

4. Hurtigere browsing

En dårlig DNS-server bliver let oversvømmet, når brugere spam den med anmodninger om at bruge internettet. Dette er grunden til, at internetbrugere ofte ser hurtige hikke i deres tjeneste fra deres internetudbydere. Nogle gange er serverne bare ikke godt nok udstyret til at håndtere så meget trafik.

På den anden side omdirigerer nogle websteder de webadresser, du indtaster til servere, der ligger langt væk fra dig. Det er ikke forsætligt, men der opstår blandinger. Hvis du ændrer din server, står du ikke længere med dette problem. Ethvert websted, du besøger, går gennem en server tæt på din placering. Derfor indlæses det meget hurtigere, det nogensinde har gjort før.

Bedste DNS-tjenester

De fleste af disse tjenester har en hjemmeside, hvor udbyderen fortæller dig, hvilke streamingtjenester de kan låse op. De fleste udbydere kan låse næsten alt op. Vi taler selvfølgelig om hæderlige klienter. De bedste smarte DNS-tjenester giver dig guider til, hvordan du fjerner blokeringen af ​​et bestemt geobegrænset websted. Ikke kun det, men de inkluderer også et trin for trin gennemgang til at konfigurere Smart DNS baseret på den platform, du bruger. Nu med det sagt, her er de bedste Smart DNS-tjenesteudbydere:

ExpressVPN

ExpressVPN er en af ​​de bedste VPN-udbydere i verden. Det er supersikkert og kan fjerne blokering af næsten enhver kanal i verden. Jeg tilføjede denne VPN på vores liste, da den tilbyder smarte DNS-tjenester.

Du omdirigerer ikke hele din trafik, mens du bruger ExpressVPN. Tværtimod omdirigerer du bare den trafik, der giver dig adgang til kanaler og websteder over hele verden. Så dette betyder, at ingen kryptering vil være involveret i processen, dvs. ingen forbedring af din online sikkerhed.

BulletVPN

BulletVPN er en Estland-baseret virksomhed, der tilbyder VPN-tjenester gennem et relativt lille netværk af servere. Den gode ting er, at det også tilbyder en Smart DNS-service. Så hvis du har været ivrig efter at se dine yndlings-tv-shows, mens du rejser i udlandet, er BulletVPN dit spil.

Unlocator

Unlocator har kørt siden 2013 og tilbyder en smart DNS-proxy-service. Kort sagt giver det dig mulighed for at omgå alle begrænsninger og begrænsninger for verdensomspændende indhold, som du gerne vil have adgang til. De tilbyder også installationsguider til ikke-teknisk kyndige personer, der prøver dette første gang.

Er det sikkert at ændre dine DNS-indstillinger?

Nej, det er det bestemt ikke. I modsætning til VPN’er, vil ændring af din DNS ikke kryptere dine data og tilføje ikke et ekstra lag af beskyttelse. Du vil være helt sårbar online. Så hvis du ikke er i sikkerhedsforanstaltninger og bare for sjovt, er det at ændre din DNS det perfekte til dig.

SmartDNS er ikke et sikkerhedsprodukt. Hvis du vil have sikkerhed, mens du streamer. Hvis du leder efter sikkerhed, så invester bedre i en VPN. Følg disse trin for at konfigurere VPN på enhver Windows 10-pc.

På den anden side påvirker en VPN’s kryptering din hastighed. Så vælg med omhu baseret på hvad dine internetbehov er. Vil du vide mere? Se denne vejledning, der indeholder detaljerede oplysninger om alt hvad du har brug for for at lære om DNS-sikkerhed.

Lær mere om VPN’erne, der hjælper dig med at beskytte dine data og omgå regionale begrænsninger i følgende tabel.

Sådan ændres DNS-indstillinger på Windows 10 – Summen

En smart DNS skjuler ikke nøjagtigt din IP-adresse, men den maskerer din ISP-tildelte DNS-adresse. Grundlæggende erstatter tjenesten din originale DNS med en ny, der peger på en bestemt geografisk placering. Nu ved du, hvordan du ændrer din DNS-server, nyd internet på en anden måde nu.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map