8 passos fàcils per protegir el vostre iPhone dels pirates informàtics

Des de comprovar els vostres comptes de les xarxes socials fins fer compres en línia, confiem en els nostres telèfons intel·ligents amb moltes dades privades i sensibles. És per això que és molt important prendre mesures addicionals per mantenir el vostre iPhone o iPad segur. La darrera actualització de programari per als usuaris del dispositiu Apple té molt a la vostra disposició aquells que són molt conscients de la seva privadesa. iOS 10.3.1 inclou algunes funcions petites que milloren la vostra seguretat de manera més que la que pot tenir el seu predecessor, iOS 9. Us mostraré diverses maneres que podeu utilitzar per aprofitar aquestes funcions i protegir el vostre telèfon. Anem a veure com podeu protegir el vostre iPhone contra els pirates informàtics.

7 passos fàcils per protegir el vostre iPhone dels pirates informàtics

7 passos fàcils per protegir el vostre iPhone dels pirates informàtics

Com protegir l’iPhone dels pirates informàtics: 8 passos

Comencem per començar amb allò que se sap que fan la majoria dels usuaris habituals.

Pas 1: utilitzeu VPN

Finalment, podeu afegir una capa addicional de privadesa i seguretat al vostre iPhone habilitant la funció VPN. En connectar-vos a un servidor VPN, esteu xifrant de manera efectiva tot el vostre trànsit, fent que gairebé sigui impossible que els possibles espioners puguin espiar el que feu en línia.

Podeu configurar manualment la connexió VPN dirigint-vos a Configuració -> General -> VPN. Alternativament, podeu descarregar i instal·lar una aplicació VPN des de l’App Store. Això fa que tota la configuració de VPN sigui molt més fàcil. Tingueu en compte que primer us heu de registrar amb un proveïdor de serveis VPN. ExpressVPN, en concret, té una aplicació VPN que funciona perfectament en qualsevol dispositiu iOS. Aquí teniu els millors serveis VPN per a iPhone i iPad a partir del 2018.

Pas 2: xifra el teu iPhone

La mesura més bàsica que pugueu prendre per protegir tots els detalls que heu emmagatzemat al vostre iPhone seria xifrar-la mitjançant la vostra empremta digital o una contrasenya. Podeu fer-ho dirigint-vos a Configuració, toca ID aleshores Contrasenya i establir qualsevol mesura de seguretat que consideri seria millor.

A continuació, es mostren uns quants consells que podeu confiar:

 • Configureu que el vostre iPhone es bloquegi automàticament si és inactiu 30 segons a 5 minuts però no ho definiu Mai.
 • Per a la vostra contrasenya, vés a Codi alfanumèric personalitzat o Codi numèric personalitzat, oblidar-se del Codi numèric de 4 dígits
 • Activa Esborra dades perquè el telèfon pugui esborrar-lo automàticament després de 10 intents fallits de la vostra contrasenya.
 • Utilitzeu iTunes per fer còpies de seguretat del dispositiu en lloc d’i iCloud ja que iTunes té la vostra còpia de seguretat xifrada.
 • Utilitzeu Touch ID per desbloquejar el vostre iPhone només quan tracteu Apple Pay, App Store, iTunes o altres aplicacions.

Pas 3: utilitzeu l’autenticació de dos factors

És important tenir el vostre identificador Apple ben protegit per evitar que els pirates informàtics i els spammers es puguin passar fàcilment. Podeu fer-ho al fitxer Apple.com lloc web.

 • Assegureu-vos que també necessiteu una contrasenya per a compres addicionals a dispositius iOS i Mac.

Pas 4: Habilita Trobar el meu iPhone

En cas que el dispositiu us robe alguna vegada, el Troba el meu iPhone funció sota Configuració, iCloud us pot estalviar molta frustració quan intenteu recuperar-lo. De la seva Configuració, habilitar Envia la darrera ubicació de manera que quan la bateria és prou crítica, envia la seva última ubicació a Apple.

Pas 5: Limitar la informació que es mostra a la pantalla de bloqueig

iOS 10 permet que aparegui una gran quantitat d’informació a la pantalla d’inici. Això pot ser perillós si el telèfon cau a les mans equivocades. La quantitat d’informació mostrada es pot controlar dirigint-se a Configuració, toca ID & Contrasenya i desactivar qualsevol aplicació que no creieu que tingui informació realment digne de mostrar.

 • El primer pas seria eliminar, òbviament Control domèstic des de la pantalla de bloqueig.
 • A mesura que decidiu les notificacions de l’aplicació a mostrar, Vista prèvia per a les aplicacions de missatgeria i correu electrònic han d’estar al capdamunt de la llista de manera que els textos no apareguin a la pantalla.
 • Si no trobeu el que heu de personalitzar a la secció Configuració pestanya, torneu a la pantalla d’inici, feu lliscar el botó cap avall i, a continuació, a la dreta per veure els vostres widgets. Desplaceu-vos cap avall fins trobar el Edita botó que fareu servir per personalitzar la pantalla.
 • Finalment, una altra bona mesura seria desactivar Puja a despertar de manera que les persones no puguin aixecar el telèfon i veure tota la informació personal.

Pas 6: Eviteu que els tercers us facin el seguiment

Les aplicacions de tercers poden fer el seguiment o l’ús a través d’anuncis i això pot ser perillós si algunes d’elles tenen intencions malintencionades. Per desactivar-ho, aneu a Configuració, aleshores Privacitat, aleshores Publicitat i habilitar Limita el seguiment d’anuncis. Toca Restableix l’identificador de publicitat de manera que cap anunci no us pugui fer el seguiment.

 • Navegueu sempre per la web en mode d’incògnit. Podeu fer-ho configurant Privat a la icona de canvi de pàgina del vostre fitxer Safari navegador.
 • Feu una ullada a la informació utilitzada per Apple per enviar-vos anuncis Veure informació sobre anuncin.

Pas 7: Restringiu l’accés a les dades

Com a recurs de seguretat de l’última mesura, podeu configurar el telèfon per eliminar registres de missatges al cap d’un cert període de temps. Podeu fer-ho dirigint-vos a Configuració, missatges, aleshores Guarda els missatges i configurar-los perquè caduquen al cap d’uns 30 dies. El mateix pot aplicar-se per al vostre Missatges d’àudio; suprimir-los dos minuts després d’escoltar-lo no causarà cap dany.

Pas 8: Pren el control de la informació sobre la ubicació

Apple us permet gestionar la informació de la vostra ubicació a través del directori Serveis de localització establint a Privacitat. Podeu dir a les aplicacions que no us facin cap seguiment o que ho facin només quan utilitzeu l’aplicació. Si us permeten fer un seguiment en segon pla, pot ser perillós, per la qual cosa us recomanem que no ho feu.

 • Des de Serveis de localització, Desactivar Ubicacions freqüents sota Serveis del sistema per evitar que el telèfon proporcioni informació relacionada amb la ubicació a les aplicacions.
 • La seva Privacitat la pantalla també us permet limitar els tipus d’informació que compartiu amb les vostres aplicacions.

Com protegir el vostre iPhone contra els pirates informàtics – Conclusió

Apple és conegut per fer que la seguretat dels seus usuaris sigui al capdavant de les seves prioritats sempre que creen una nova versió del seu programari per a una actualització. iOS 10.3.1 continua portant i demostrant aquest llegat ben respectat per Apple i, amb cada llançament, les funcions de seguretat segueixen millorant i millorant. Si sou un propietari d’iPhone que encara està enganxat a la versió anterior d’iOS, acabeu de llegir un munt de raons per les quals iOS 10.3.1 us aniria molt millor.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me