Canvieu aquests paràmetres predeterminats de Windows 10 per reclamar la vostra privadesa

Molts usuaris de Microsoft creuen que els seus ordinadors conserven pestanyes. Tot i que amb els últims intents, Microsoft s’ha tornat més transparent que abans, queda molt a desitjar. En primer lloc, la redacció de les seves polítiques s’ha de simplificar. En segon lloc, hi ha d’haver canvis importants en la seva configuració relacionada amb la privadesa.


Recupereu la vostra privadesa a Windows 10

Com protegir la vostra privadesa a Windows 10

Els paràmetres que ofereix Windows 10 per defecte no afecten la marca de protecció de la vostra privadesa. Més aviat fan el contrari, deixant les vostres dades personals obertes a eines invasives. Llavors, com reclames la teva privadesa? A continuació, us donem alguns consells sobre com canviar aquests paràmetres de Windows 10 i abordar aquest problema.

Canvieu aquests paràmetres de pantalla de bloqueig

Fins i tot els desconeguts poden accedir a la informació que es troba a la pantalla de bloqueig. La pantalla de bloqueig i la pantalla d’inici de sessió són el que veieu quan intenteu obrir el vostre sistema.

La majoria de les persones tenen el costum d’establir les notificacions a mostrar a les pantalles de bloqueig. Si algú pot accedir al vostre equip, només mirant la pantalla de bloqueig, pot recopilar algunes de les vostres dades privades. Per tant, seguiu aquests passos per protegir la vostra pantalla de bloqueig:

 1. Vés a Configuració
 2. Feu clic a Sistema
 3. Vés a les notificacions i accions
 4. Desactiveu la commutació de Mostra les notificacions a la pantalla de bloqueig.

Si ho feu, evitareu que les notificacions es mostrin quan el dispositiu està bloquejat.

A més, feu això per mantenir la vostra adreça de correu electrònic oculta:

 1. Vés a Configuració
 2. Vés a Comptes
 3. Feu clic a les opcions d’inici de sessió
 4. Activa / desactiva la Mostra els detalls del compte a la pantalla d’inici de sessió

De manera predeterminada, la vostra adreça de correu electrònic apareix a la pantalla d’inici de sessió. Però tenir aquesta funció desactivada no té cap inconvenient.

De la mateixa manera, seguiu el mateix per a la configuració de Cortana. Quan el dispositiu està bloquejat, Cortana no necessita aparèixer. Canvieu aquesta característica predeterminada amb aquests passos fàcils:

 1. Vés a Configuració
 2. Selecciona Cortana
 3. Feu clic a Parla amb Cortana
 4. Seleccioneu Desactivar l’opció Commuta per a usar Cortana quan el dispositiu estigui bloquejat

L’únic inconvenient de desactivar aquesta funció és que no podeu utilitzar Cortana quan el dispositiu estigui bloquejat. Però s’ha de fer aquest pas per a la vostra privadesa. Tot i així, si teniu la necessitat d’utilitzar Cortana mentre l’ordinador està bloquejat, proveu de limitar-ne l’abast:

 • Desmarqueu la casella del quadre Permet que Cortana tingui accés al meu correu electrònic, missatges, calendari, Power BI quan el dispositiu estigui bloquejat.

D’aquesta manera es protegeix la informació personal i encara es poden fer preguntes i rebre respostes.

Canvieu la configuració del compte als vostres dispositius

Un dels hàbits que molts de nosaltres tenim és utilitzar el mateix compte en diversos dispositius. De manera predeterminada, sincronitzem la configuració de tots aquests dispositius. Per una cosa, això us facilita i és convenient accedir a les vostres dades i gestionar-les. Tot i això, hi ha un problema: totes les configuracions, inclosa la sincronització de contrasenyes a tots els dispositius. Qualsevol d’aquests dispositius sincronitzats pot caure en mans equivocades i hi pot haver conseqüències greus. Per tant, canvieu la configuració immediatament d’aquesta manera:

 1. Vés a Configuració
 2. Vés a Comptes
 3. Feu clic a Sincronitza la vostra configuració
 4. Desactiva aquesta opció, que deixa de sincronitzar simultàniament per a cada configuració
 5. En lloc del pas anterior, també podeu seleccionar cada configuració de sincronització de manera individual per canviar-la.

Després d’això, tots els vostres dispositius estaran sincronitzats. Per tant, per accedir a cada dispositiu, heu d’iniciar la sessió i introduir la contrasenya manualment.

Si desactiveu aquesta opció, les vostres contrasenyes i altres paràmetres no estaran sincronitzats entre altres dispositius. Per tant, heu d’iniciar la sessió amb el compte de Microsoft i introduir les contrasenyes de forma manual.

Un altre canvi relacionat amb el compte que heu de fer és utilitzar els comptes locals. Un cop hàgiu desactivat la configuració de sincronització, no necessitareu el compte Microsoft cada vegada que inicieu la sessió al vostre PC. En lloc d’això, podeu crear un nou compte local amb un nou nom d’usuari i contrasenya, especialment per al vostre PC. Seguiu aquests passos per canviar aquesta configuració:

 1. Vés a Configuració
 2. Vés a Comptes
 3. Seleccioneu La vostra informació
 4. Feu clic a Inicieu la sessió amb el compte local
 5. Seguiu les instruccions i creeu el nom d’usuari i la contrasenya
 6. Creeu un suggeriment de contrasenya per obtenir més protecció i, en cas que oblideu la contrasenya nova

Si feu això, impedireu a Microsoft de recopilar informació. Però, per sincronitzar fitxers, utilitzar serveis com OneDrive, Office 365 o OneNote i per comprar des de Windows Store, heu d’iniciar la sessió amb el compte de Microsoft.

Canvieu la configuració que revela la ubicació i les activitats

Mantenim la configuració d’ubicació per als nostres dispositius mòbils per a diversos propòsits, com ara quan utilitzem l’aplicació Maps. Tot i que aquesta característica és per a la nostra comoditat, deixar-la en tot moment pot significar que qualsevol us pugui fer un seguiment. Aplicacions i anunciants de tercers poden accedir a la vostra ubicació. Un cop heu activat la ubicació, Windows 10 l’emmagatzemarà fins a les properes 24 hores. Qualsevol aplicació amb permís d’ubicació que utilitzeu en aquest marc temporal s’apodera d’aquestes dades. Desactiveu la ubicació amb aquests passos:

 1. Vés a Configuració
 2. Vés a la privadesa
 3. Feu clic a Ubicació
 4. Canvieu el botó de commutació a Ubicació a Desactivat

Podeu limitar l’accés d’aplicacions individuals o fins i tot definir una ubicació per defecte. Finalment, aneu al tauler de privadesa del vostre compte de Microsoft i vegeu quina informació s’emmagatzema al núvol. Podeu trobar les dades d’ubicació, activitats de navegació a Microsoft Edge i l’historial de cerques.

A cada compte de Microsoft se li assigna un identificador de publicitat exclusiu. Amb això, l’empresa recopila la vostra informació i publica anuncis personalitzats en diverses plataformes. Després d’iniciar la sessió amb el vostre compte de Microsoft a Windows 10, aquests anuncis us segueixen al vostre PC. També podeu veure-les al propi menú Inici. A continuació, es mostra com podeu limitar el seu accés:

 1. Vés a Configuració
 2. Vés a la privadesa
 3. Feu clic a General
 4. Canvieu el botó de commutació a Desactivat

Això no impedirà que es mostrin els anuncis, però no es publicarà amb anuncis personalitzats. Podeu mantenir les vostres preferències ocultes als anunciants indiscretos. Per desactivar-ho completament, visiteu desactivació de la publicitat a la pàgina web oficial de Microsoft.

Amagueu la vostra adreça IP del PC de Windows 10

Hi ha avantatges, molts d’ells, que podeu aprofitar amagant la vostra IP a Windows 10; un procediment com a tal es pot realitzar mitjançant una VPN. Si Windows 10 es fes càrrec del sistema operatiu de Microsoft, seria convenient instal·lar una VPN al sistema. En ocultar la vostra adreça IP pública, podeu xifrar tot el trànsit d’Internet. Això vol dir que ningú no pot espiar el que feu en línia. Aquí teniu el funcionament següent:

 1. Registreu-vos amb un proveïdor de serveis VPN.
 2. Baixeu i instal·leu la vostra VPN al vostre PC.
 3. Inicieu la sol·licitud i inicieu la sessió.
 4. Seleccioneu un dels servidors VPN i connecteu-vos a ell.
 5. Comproveu la vostra adreça IP a través d’un lloc web com WhatIsMyIP.network per assegurar-vos que s’ha fet un canvi.
 6. Heu amagat correctament la vostra adreça IP.

Si no voleu que el vostre proveïdor d’identificació intel·lectual, els pirates informàtics o els llocs web que facin ús de les vostres activitats a Internet, aleshores una VPN us ofereix la protecció que necessiteu. No només qualsevol VPN us pot protegir contra atacs maliciosos i espiació rampant, sinó que ExpressVPN llauna. Quant a les millors VPNs per a Windows 10, mireu la llista següent.

Linia inferior

La vostra seguretat és responsabilitat vostra i heu de tenir cura de protegir la vostra informació privada. En aquesta època i època en què la privadesa de les persones no significa res per a empreses i anunciants orientats al benefici, hem de vigilar. Per tant, utilitzeu aquests consells i desactiveu les funcions anteriors per reclamar la vostra privadesa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map