Com assegurar-vos que una aplicació per a Android és segura d’instal·lar

De les moltes aplicacions disponibles per descarregar a Google Play Store, com sabeu quines són lliures de virus? Hi ha molts casos en què Google ha enderrocat les aplicacions amb programari maliciós, tot i que en aquell moment aquestes aplicacions ja s’havien descarregat un milió de vegades. Vol dir que la afirmació de Google Play Protect que és el “sistema de seguretat que mai no dorm” no és prou forta com per filtrar programari maliciós? Estem només d’acord que, en lloc de dependre del seu antivirus intern, és millor agafar consciència per defensar el dispositiu Android dels nous programes de programari maliciós..


Com assegurar-vos que una aplicació per a Android és segura d’instal·lar

Com assegurar-vos que una aplicació per a Android és segura d’instal·lar

Com verificar si l’aplicació Android és segura d’utilitzar

Com evitar que caure presa d’aquestes aplicacions? A continuació, es mostren alguns indicadors per comprovar si l’aplicació que està a punt d’instal·lar és segura:

Primerament, coneixeu-vos amb la terminologia

Els dispositius Android es poden veure afectats per programari maliciós o virus? Coneixes la diferència entre virus i programari maliciós? Bàsicament, un programari maliciós, curt per a programes maliciosos, com el seu nom indica, és qualsevol programari dissenyat amb la intenció maliciosa d’infiltrar-se en un dispositiu i corrompre els fitxers o programes existents..

El programari maliciós és un terme ampli que abasta moltes formes: rootkit, spyware, cucs, adware, troians i virus, per citar-ne alguns. Un virus és un programari maliciós que pot danyar un fitxer replicant-se. Els dispositius Android per defecte estan protegits de virus, però són susceptibles a altres tipus de programari maliciós. Es veuen els més afectats per descarregar i instal·lar aplicacions de fonts poc fiables.

Quin dany pot causar programari maliciós?

El programari maliciós pot accedir a les vostres dades privades i sensibles, com ara fotografies, contactes, SMS, etc. Poden fer el seguiment de la vostra ubicació, robar les vostres contrasenyes o enviar missatges a proveïdors de serveis premium. Es pot utilitzar l’historial de cerques en contra, per orientar-vos amb anuncis o robar-vos informació bancària i amb targeta de crèdit i fer compres al vostre nom.

En els darrers temps, el programari maliciós Fakedtoken i ExpensiveWall van robar informació de la targeta de crèdit posant-se com a proveïdors de serveis falsos. Es van descarregar en milions d’smartphones i tauletes Android mitjançant la instal·lació d’aplicacions des de llocs poc fiables. Es van detectar aplicacions de programari maliciós com Android / ztorg i Android / deng als fitxers de l’aplicació com.android.provision.confirm i org.rain.ball.update.

Heu d’estar al corrent del possible trastorn que pot provocar programari maliciós al vostre dispositiu amb anuncis no desitjats o comprometent les vostres dades personals.

Com mantenir el vostre dispositiu segur

Ara, heu establert que la majoria de programari maliciós entra al vostre mòbil mitjançant la instal·lació d’aplicacions. És possible abstenir-se de descarregar cap aplicació? No realment. El que podeu fer és prendre algunes precaucions.

Fes els deures

Abans de baixar una aplicació, aneu a tota la informació que pugueu recopilar sobre aquesta. Comproveu si l’aplicació és real o falsa. Conegui les últimes novetats relacionades amb la tecnologia.

Per saber si una aplicació és real, feu una ullada a la història del desenvolupador. Podeu simplement Google el nom de l’empresa o lloc web en desenvolupament d’aplicacions i buscar qualsevol aplicació anterior que hagi publicat. Verifiqueu la informació de què disposeu i, en la majoria dels casos, els èxits anteriors parlen per si sols.

Les aplicacions falses també solen oferir ofertes increïbles i descomptes inaudits. Observeu l’ortografia al títol de l’aplicació o cerqueu errors gramaticals a la seva descripció o mostres. Si en veieu, haureu de servir com a banderes vermelles.

Moltes persones deixen les seves opinions i comentaris a Play Store i algunes aplicacions insisteixen en una qualificació. Un nombre més elevat de descàrregues també pot significar que l’aplicació sigui legítima. Seguint les ressenyes dels usuaris que han baixat l’aplicació, podreu saber si hi ha cap problema tècnic al programari. A més, si l’aplicació és falsa, no es donarà resposta a les queixes dels usuaris des del final del desenvolupador. Fins i tot els teclats de tercers d’aspecte innocent poden ser perillosos d’utilitzar.

Aprofiteu la pestanya “llegeix més” a la botiga de Google Play. La data de llançament i la darrera actualització es poden trobar aquí. Les aplicacions falses s’instal·len principalment des de llocs de tercers. Per tant, eviteu baixar d’aquestes botigues.

Manteniu-vos lluny de les botigues d’aplicacions de tercers

Les botigues d’aplicacions de tercers poden semblar una millor alternativa a la botiga de Google Play per a les vostres necessitats pressupostàries, però és una mesura arriscada per confiar la vostra confiança en les aplicacions disponibles.

Aplicacions i estafes falses que ofereixen descomptes insansos i funcions de bonificació gratuïtes, i similars, es disfressen de les millors ofertes disponibles. Aquestes aplicacions, infectades amb programari maliciós, quan s’instal·len al dispositiu, poden danyar els fitxers i corrompre el programari del sistema. Una aplicació aparentment innocent, com una aplicació de jocs, podria albergar un programari maliciós que pot extreure informació d’inici de sessió per a aplicacions de comerç electrònic o de banca instal·lades al dispositiu. Podríeu convertir-vos en víctima d’un robatori d’identitat.

La decisió d’instal·lar des d’una botiga d’aplicacions de tercers no és altra cosa que lliurar totes les vostres contrasenyes als pirates informàtics, facilitant la feina. Hi ha mesures de seguretat aplicades al vostre telèfon, precisament en moments com aquests, però quan trieu la substitució, us poseu en risc.  

En cas que una determinada aplicació no estigui disponible a la botiga local de Google Play, només cal que utilitzeu aquesta guia per canviar la vostra regió de Play Store.

Comprendre els permisos d’aplicacions

Parlant de les mesures de seguretat del dispositiu, podeu trobar permisos d’aplicacions a la pestanya de configuració. Vés a la configuració, cerca els “permisos d’aplicacions”. Aquesta configuració pot comprovar si el lloc des del qual es descarrega l’aplicació és segur o si l’aplicació representa una amenaça. També podeu definir permisos específics per a cada aplicació.

A Google Play, desplaceu-vos fins als detalls del desenvolupador i comproveu els permisos de l’aplicació. Algunes aplicacions necessiten accedir a la vostra ubicació, per exemple, una aplicació de reserva de taxi. Una aplicació d’edició de fotos pot necessitar permís per accedir a la càmera, però tingueu cura de les sol·licituds de permís no relacionades amb el propòsit de l’aplicació si necessiteu concedir accés a dades sensibles com contrasenyes i informació d’inici de sessió..

Només cal fer clic cegament al botó d’instal·lar sense tenir clar el que esteu acceptant.

Preneu mesures addicionals

Si tot això sembla massa, podeu obtenir l’ajuda d’un programari antivirus de confiança. A la botiga Google Play hi ha moltes aplicacions de seguretat mòbils verificades i verificades. Opteu per un antivirus que ofereix exploracions de preinstal·lació i post-instal·lació, d’aquesta manera podeu obtenir informació sobre l’aplicació abans d’instal·lar-la i també desfer-vos de qualsevol programari maliciós existent al vostre dispositiu..

No us heu de preocupar sempre que hagueu de baixar una nova aplicació, només heu d’utilitzar una aplicació de seguretat Android perfecta per protegir el vostre dispositiu contra les aplicacions que contagien el vostre dispositiu amb programari maliciós..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me