Com bloquejar ISP per fer el seguiment: VPN vs Tor vs Proxy

Com impedir que el vostre ISP segueixi les vostres activitats en línia? Independentment de si viviu a EUA, Regne Unit, Canadà o Austràlia, el vostre proveïdor de serveis d’Internet pot fer un seguiment del que feu en línia. Inclou les vostres activitats de navegació i historial, descàrregues i aplicacions que feu servir. A mesura que apareixen notícies que el ISP americà ara pot vendre legalment el vostre historial de navegació a tercers, ha estat encara més important evitar que el vostre ISP us faci un seguiment. En aquesta guia, comparem VPN, Tor, i representants i mireu quin d’aquests tres anonimitzadors és millor per evitar que es produeixi un ISP.


Com evitar que ISP us espioni

Com bloquejar el seguiment d’ISP

Els proveïdors d’Interès mantenen sempre els registres de les vostres activitats en línia

Els proveïdors de serveis d’Internet sempre han registrat els llocs que visiteu i quins fitxers descarregueu mitjançant el tràfic d’Internet. Tot el que feu en línia es pot rastrejar pel vostre ISP, tret que utilitzeu el VPN o el navegador Tor.

 • Comcast conserveu adreces IP que facin servir BitTorrent durant més de 6 mesos.
 • Verizon mantingui informació privada relacionada amb l’adreça IP dels usuaris durant 18 mesos.
 • Qwest / Segle conservar els registres d’adreces IP durant un any aproximadament.
 • Cox Es creu que conservaran els registres fins a sis mesos.
 • Carta mantenir els registres fins a un any.

Quin tipus d’informació fa el meu seguiment ISP?

Segons AT&En la política de privadesa, mantenen els registres de les dades següents quan utilitzeu els seus serveis.

 • Informació del compte inclou el vostre nom, adreça, número de telèfon, adreça de correu electrònic, detalls relacionats amb el servei, com ara dades de pagament, codis de seguretat i historial de serveis.
 • Rendiment de la xarxa & Informació d’ús diu AT&T com utilitzeu les seves xarxes, productes i serveis.
 • Navegació web & Informació sobre aplicacions sense fil explica al vostre ISP els llocs web que visiteu i les aplicacions mòbils que feu servir a les seves xarxes.
 • Informació sobre ubicació indica al vostre ISP on es troba el dispositiu sense fils, així com al vostre codi postal i adreça de carrer.
 • Informació de visualització de televisió revela quins programes veieu i enregistreu i informació similar sobre com feu servir els nostres serveis i aplicacions de vídeo.

El meu proveïdor d’Internet sap quins llocs web visito?

Sí, el vostre ISP pot supervisar els llocs web que visiteu, les aplicacions que feu servir i els fitxers que descarregueu. En termes senzills, cada lloc té una adreça IP. Qualsevol ISP pot fer un seguiment senzill de les adreces IP que contacten els usuaris. Per tant, no hi ha res que els pugui impedir conèixer quins llocs visiteu, així com quan i on els visiteu. Bàsicament, a menys que xifri el trànsit mitjançant VPN, el vostre ISP pot rastrejar les dades que envieu / rebeu per Internet.

Eviteu que el vostre ISP us faci un seguiment: utilitzeu VPN

Per tal d’evitar que el vostre ISP segueixi les vostres activitats en línia, heu de tornar a dirigir tot el trànsit d’Internet a través d’un túnel privat. El vostre ISP pot veure que esteu connectat a aquest túnel, però no pot rastrejar el que esteu fent en línia mentre esteu connectat amb aquest túnel. Aquest procés és exactament el que succeeix quan utilitzeu VPN.

Com la VPN et protegeix de l’espionatge ISP

Com protegeix la VPN del seguiment ISP

Quan us connecteu a un servidor VPN, bàsicament xifreu tot el trànsit d’Internet i enmascareu la vostra adreça IP. Això vol dir que el vostre ISP, els llocs web que visiteu o les aplicacions que feu servir ja no poden fer un seguiment del que feu en línia. Així, sempre que utilitzeu VPN, pràcticament esteu protegint totes les vostres dades privades. El procés de configuració d’una VPN és bastant fàcil.

 1. Primer, registreu-vos amb un servei VPN de bona reputació.
 2. A continuació, descarregueu i instal·leu el programari o l’aplicació del vostre proveïdor de VPN al vostre PC Windows, Mac, iPhone, iPad o Android.
 3. Inicieu l’aplicació VPN i inicieu la sessió mitjançant el vostre compte VPN de nova creació.
 4. Des de dins de l’aplicació, connecteu-vos a un servidor VPN.
 5. Deixeu en funcionament l’aplicació VPN.
 6. Ara el vostre ISP ja no pot fer un seguiment del que feu en línia.

Quina VPN és millor per aturar l’ISP de fer-me el seguiment?

Podeu utilitzar nombrosos serveis VPN. Tot i que la majoria d’ells són de confiança, n’hi ha que no es poden confiar. Molts proveïdors de VPN gratuïts poden conservar els registres de la vostra activitat de navegació, la qual cosa derrota el propòsit d’utilitzar VPN per a l’anonimat en línia..

Algunes aplicacions VPN poden fins i tot infectar els vostres dispositius amb programari maliciós maliciós. Per tant, heu d’assegurar-vos que la VPN que utilitzeu té una bona reputació i té un bon historial en el camp de la privadesa en línia.

Entre els altres serveis VPN cal tenir en compte:

 • Política sense registres.
 • Protocols VPN actualitzats.
 • Aplicacions VPN per a PC, Mac, iPhone, iPad i Android.
 • Estàndard de xifrat avançat (AES-265)
 • Servidors VPN ràpids en xarxes Tier-1.

A partir de les funcions que hem enumerat anteriorment, aquí teniu els millors proveïdors de VPN que podeu utilitzar per evitar que el vostre ISP segueixi l’activitat en línia..

Eviteu que el vostre ISP us espioni amb Tor

També podeu utilitzar un navegador Tor per xifrar tot el trànsit i evitar que ISP i altres facin un seguiment del que feu en línia. Aquest mètode presenta els seus desavantatges en comparació amb VPN. Sense arribar a ser massa tècnic, sempre que utilitzeu Tor, el trànsit passa per diversos nodes o relés. Cadascun d’aquests nodes desxifra part del trànsit abans de passar-lo al següent node. El relé final, anomenat node de sortida, desxifra la capa més interna i envia les dades originals al seu destí sense revelar ni conèixer l’adreça IP d’origen, cosa que permet fer servir Tor per a una navegació anònima..

El problema és que qualsevol pot configurar un node de sortida i com que és el lloc on es desxifra el trànsit, qualsevol que utilitzi un node de sortida pot llegir el trànsit que hi passa. Sense oblidar el fet que les agències governamentals com la NSA són molt receloses de qualsevol persona que utilitzi Tor, fins i tot quan no hi ha cap joc brut..

La velocitat d’Internet també podria patir depenent de quina ruta a través de la xarxa Tor acabi fent el trànsit.

Puc utilitzar servidors intermediaris per aturar el meu ISP d’espiar-me?

Encara que els representants ofereixen algun nivell d’anonimat en línia, no ofereixen xifrat mai fins ara. Potser podreu ocultar la vostra identitat dels llocs o aplicacions que visiteu, però el vostre ISP encara pot supervisar les vostres activitats de navegació, fins i tot quan utilitzeu representants. A diferència de quan s’utilitza VPN, la vostra adreça IP encara és visible públicament.

Com bloquejar l’ISP per fer el seguiment: VPN vs Proxies vs Tor

Tant Tor com els proxies són una eina útil en determinats casos. Proporcionen fins a cert punt l’anonimat en línia. Tanmateix, si esteu preocupant-vos de la vostra privadesa en línia i voleu evitar que el vostre ISP segueixi les vostres activitats de navegació, el que necessiteu és un servei VPN adequat..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me