Com esborrar-se d’Internet en 6 passos

Sovint passa que per pura curiositat escriviu el vostre nom a Google només per comprovar quina informació aporta sobre vosaltres perquè vegi el públic en general. Potser us sorprèn una mica, si no esteu irritats en veure que es projecta a la pantalla molta informació errònia o obsoleta. Això pot enviar molts senyals incorrectes a possibles empresaris si sou un caçador de feina o també a altres persones. Però tingueu en compte que no us podeu suprimir completament d’Internet. Només podeu minimitzar les petjades en línia. Aquí teniu la manera d’esborrar-vos d’Internet. 

Com esborrar la vostra presència en línia

Com esborrar-se d’Internet?

Eliminar la xarxa social, de compres, & Altres comptes de servei en línia

Primer feu una llista de totes les xarxes socials que porten el vostre perfil. En cas que tingueu perfils en llocs relativament menors com Google+, Tumblr o MySpace, a banda dels més grans com Twitter, Facebook, Instagram i LinkedIn, podeu deixar de banda els primers. Només cal localitzar la configuració del compte i buscar les opcions per desactivar, suprimir o tancar el compte. Normalment està disponible a la privadesa o la seguretat. Utilitzeu els enllaços següents per obtenir instruccions detallades sobre com esborrar els vostres comptes de xarxes socials.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube
  • Snapchat

Si suprimiu el compte es fa impossible, canvieu la informació del compte mitjançant la inserció de material senzill o alguna cosa completament aleatòria. També podeu utilitzar serveis com DeleteMe per eliminar-vos d’Internet.

Retirar dels llocs que recopilen dades

Algunes empreses de distribució de dades recopilen informació sobre l’agència de qualsevol activitat en línia. Després venen les dades a qualsevol persona interessada que faci publicitat dels seus productes i tingui la intenció de vendre-la.

Proveu de localitzar aquests agents de dades i visiteu cada lloc de manera individual i esborreu el vostre nom si el trobeu allà mateix. Podeu obtenir l’ajuda d’un servei com DeleteMe que s’ocuparà d’aquestes coses amb el preu d’una subscripció d’un any. També comprovareu periòdicament per assegurar-vos que no s’ha afegit el vostre nom.

Elimineu les vostres dades personals directament

Primer, poseu-vos en contacte amb el vostre proveïdor de telefonia mòbil o la vostra empresa de telefonia per assegurar-vos que no us aparegueu en línia. Si figuren a la llista, demaneu que esborrin el vostre nom. En cas que vulgueu eliminar alguna cosa no desitjable, heu de posar-vos en contacte amb l’administrador web d’aquests llocs.

Doneu una ullada a les seccions Contactes o Sobre Nosaltres del lloc per localitzar la persona que us hauria de contactar o visiteu www.whois.com, cercant el nom de domini amb què voleu contactar per obtenir la informació. Tanmateix, els operadors de llocs privats no tenen l’obligació legal d’esborrar les publicacions.

Així doncs, expliqueu educadament per què voleu que esborri la informació i, amb l’esperança, l’obligaran. Si actuem com Mossi, tot i que a Let’s Be Cops, no esperis en massa!

Esborra tota la informació personal

Si s’ha publicat informació confidencial, com el número d’un compte bancari o un número de la Seguretat Social, mentre que el director del lloc web no l’esborra, es pot enviar una sol·licitud legal a Google per part del mateix. Els poders legals de Google són més grans i poden ajudar a eliminar aquesta informació personal d’un lloc una mica tossut. Tanmateix, això pot trigar temps i no hi ha garanties del seu èxit. És només una opció que podeu provar i que pot funcionar si teniu sort.

Elimina els resultats de la cerca obsolets

L’eina de Google per eliminar l’URL és útil per esborrar qualsevol evidència d’informant vergonyós que apareixia a l’instant a l’anterior. Per exemple, aquesta pot ser una pàgina web que conté la vostra informació personal que voldríeu eliminar com la pàgina del personal d’un antic empresari, molt després d’haver abandonat la feina.

Segons la vostra sol·licitud, són necessaris, però quan el vostre nom és Googled, la pàgina continua apareixent als resultats de la cerca. Tot i que, quan es fa clic a l’enllaç, el vostre nom no apareix enlloc. Això implica que la versió antiga de la pàgina es troba en una memòria cau en algun lloc d’un servidor de Google.

Aquí és on l’eina de Google té un paper crucial. Envieu l’URL a Google per actualitzar els seus servidors per eliminar el resultat de la cerca que s’emmagatzema a la memòria cau de manera que la vostra associació amb la pàgina ja no existeixi. Tanmateix, tingueu en compte que Google no garanteix que suprimirà aquesta informació en memòria cau. Val la pena intentar-ho, però.

Elimina els comptes de correu electrònic

Això requereix una consideració acurada abans de l’execució, ja que la supressió d’un identificador de correu electrònic podria provocar problemes de comunicació més endavant. El procés de supressió també depèn i varia en funció del tipus de compte de correu electrònic. Primer, cal que inicieu la sessió al vostre compte i, a continuació, localitzeu les opcions per suprimir o tancar el compte. Aquests comptes, però, romanen oberts durant un període de temps determinat, cosa que permet la reactivació si voleu. A continuació, es mostren algunes guies útils per eliminar diversos comptes de correu electrònic.

  • Gmail
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Live.com

Com suprimir-se d’Internet: despertar

El més bàsic que cal recordar mentre s’intentava desaparèixer d’Internet és que és un procés que consumeix temps i no es pot completar en un sol dia. A més, aclareix que no és possible la supressió permanent. Podeu fer tot el possible per treure bona part de les vostres dades personals, però seguiran existint rastres.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me