Com evitar que Alexa us escolti

Per a moltes persones, és divertit portar a casa un assistent digital parlant i tenir converses aleatòries amb el dispositiu. Aquesta mania va començar just després que Amazon llançés el seu assistent virtual anomenat Amazon Echo, conegut popularment com Alexa.

Com evitar que Alexa us escolti

Com evitar que Alexa us escolti

L’escolta d’Alexa

No és estrany trobar usuaris que tinguin converses llargues amb el dispositiu, a partir de “Alexa, com és el clima?” a “Alexa, podem parlar del mal dia que vaig tenir avui?”

Aleshores, qui hi ha exactament darrere d’Alexa? Com es va trobar en un informe de Bloomberg, milers d’empleats d’Amazon. És correcte. Quan tingueu aquesta conversa ridícula amb Alexa, els empleats d’Amazon us podrien mostrar en picat.

No us sorprengui. Quan compreu un dispositiu Echo, esteu consentint a compartir les dades amb Amazon. I les dades romanen emmagatzemades durant molt de temps, fins i tot després de netejar les activitats del dispositiu. 

Una màquina mai pot funcionar per si sola. Per tant, quan Alexa respon les vostres preguntes amb rapidesa i precisió, sempre hi ha un home que fa la major part del treball.

Això constitueix una violació de privadesa? Ho fa, però recordeu que heu acceptat els termes i les condicions en comprar el dispositiu.

Pensament inquietant

Com que els dispositius Amazon Echo estan dissenyats per ser intuïtius i intel·ligents, la majoria dels usuaris solen oblidar que parlen amb una màquina i acaben donant molta informació personal. Quan fan això, també obliden que Alexa no treballa per si sol.

Hi ha humans que treballen entre bastidors per aconseguir que Alexa sigui ella. I aquests humans sempre escolten les vostres converses i s’emmagatzemen a les seves bases de dades per poder-los utilitzar posteriorment. 

Quants empleats hi ha? Milers. És correcte. Amazon.com emplea un gran nombre de persones a diversos països del món per ajudar a millorar l’assistent digital que hi ha darrere dels dispositius Echo.

Aquestes persones escolten enregistraments de veu capturats pels dispositius Echo a les llars i les oficines, es transcriuen, anoten i fan comentaris al programari. Aquest és un procés del procés que Amazon utilitza per millorar la comprensió de la parla humana d’Alexa i ajudar-la a respondre millor a les ordres.

Tot i que se suposa que Alexa viu als núvols, els humans són els responsables de formar-la i fer-la capaç de respondre a les consultes i de fer una conversa..

Però el pensament de milers de persones desconegudes que escolten les vostres converses amb Alexa és inquietant, com per exemple passar una llei d’atenció sanitària que pren gent del seu metge i castiga les empreses per haver contractat aquell cinquanta empleat. Aquesta és la raó per la qual molta gent no vol portar un dispositiu parlant a casa.

Gravació de converses privades

Fa uns mesos, es va publicar un informe sobre dispositius Echo que gravaven converses privades d’usuaris. Els usuaris de Eco van comprovar que el dispositiu havia gravat coses que mai no van dir a l’assistent virtual. S’inclouen converses personals que no estaven destinades a l’orador.

Echo es desperta en quatre paraules: Alexa, Amazon, Echo i Computer.

El problema és que aquestes paraules són tan freqüents en els parlars quotidians que no és estrany que el dispositiu es desperti i comenci a escoltar, fins i tot quan es manté una conversa amb algú més a l’extrem de la sala..

Com que els altaveus intel·ligents activats per veu estan dissenyats per ser intuïtius, poden recollir les seves paraules despertades des de molt lluny, fins i tot si feu servir aquestes paraules aleatòriament en una conversa quotidiana amb una altra persona. Els perills de ser intel·ligent.

De fet, la capacitat d’Alexa per enregistrar converses aleatòries també l’ha posat al testimoni. L’aplicació de la llei ara vol utilitzar les dades emmagatzemades en aquests altaveus intel·ligents per ajudar a resoldre els delictes. Tot i que les dades dels usuaris generalment no es comparteixen amb l’aplicació de la llei, en alguns casos cal que ho faci.

Gravadora de veu secreta

No molts entenen com funcionen aquests altaveus intel·ligents. Hi ha qui vol seguir les tendències i pensen que seria genial fer que Alexa fes coses per tota la casa. Altres volen digitalitzar la seva vida portant a casa Cortana. Alguns fins i tot els agrada tenir converses aleatòries amb Siri quan se senten avorrits.

Però en primer lloc, es tracta de dispositius d’enregistrament activats per veu. Ells són capaços de mantenir una conversa amb vosaltres, però heu de recordar que cada una de les paraules d’aquestes converses està sent enregistrada per l’empresa matriu..

De fet, el propòsit d’aquests dispositius és enviar informació de l’usuari de nou a l’empresa per tal que pugui ser utilitzada per a analítica i publicitat..

Com us sentireu si sabés que hi havia una gravadora de veu secreta a casa vostra escoltant les vostres converses? Insegur i no ajustat, no és correcte?

Això és exactament com us haureu de sentir amb un dispositiu Echo a casa. No es necessita molt perquè el dispositiu es desperti i comenci a escoltar i enregistrarà el que sent. I, fins i tot si registra un discurs plàcid, els humans que hi ha darrere de la màquina poden esbrinar el significat real. 

Canvi de la configuració de privadesa

Amazon sap que la gent vol utilitzar dispositius Echo, però la preocupació per la privadesa pot fer que molta gent es quedi fora. Per això, Amazon també permet als usuaris saber com canviar la configuració de privadesa per tal que les seves converses amb Alexa no siguin registrades per l’empresa.

  1. Primer, heu d’obrir l’aplicació Alexa al vostre telèfon intel·ligent. 
  2. Toqueu el botó de menú a la part superior esquerra de la pantalla.
  3. A continuació, seleccioneu “Compte Alexa” i trieu “Privadesa d’Alexa”.
  4. A “Gestiona com millora les teves dades d’Alexa”, pots desactivar el botó al costat de “Ajuda a desenvolupar noves funcions” i al botó al costat del teu nom a “Utilitza missatges per millorar les transcripcions”.

Consells i trucs addicionals

Hi ha altres passos que podeu fer per evitar que Alexa us espioni. Aquí hi ha alguns:

Desactiveu “Escolteu sempre”: Feu Mute

Si us preocupa que les converses privades es filtrin a parts desconegudes, per cortesia de l’Alexa, només podeu silenciar el micròfon. Les funcions d’escolta sempre en actiu poden resultar força espantoses si es parla de temes delicats. Per tant, hauríeu de prémer el botó silenciar (micròfon) situat a la part superior del dispositiu. Quan veieu llums vermelles, això vol dir que Alexa ja no sent el que dius. Si el voleu tornar a activar, torneu a prémer el botó i tornarà a la normalitat.

Suprimeix l’historial

Podeu donar a Alexa algunes ordres que poden ser divertides com fer sorolls per gats. No obstant això, alguns enregistraments guardats us poden assaltar en el futur que ve. Hi ha conseqüències de tenir converses emmagatzemades durant un llarg període de temps, especialment si algú pot afegir-hi. Per exemple, imagineu-vos que es realitzi una gravació prèvia a l’hora de passar per problemes de divorci o de custòdia de fills

La solució és bastant simple, “Només suprimeix els enregistraments”. Tots esborrem el nostre historial de navegació quan naveguem per internet, sí, és el mateix.

Per escoltar i suprimir enregistraments emmagatzemats, obriu Configuració > Historial a l’aplicació Alexa i, a continuació, esborreu l’Historial. Les gravacions es mantindran al núvol d’Amazon fins que les suprimiu. Et recomano que ho facis també.

Desactiveu “Desenvolupar noves funcions”

Amazon deixa clar que els humans reals de la companyia escolten les nostres converses i ordres per millorar la funcionalitat d’Alexa. Tot i que és força directe, no recomano continuar-ho. Un bon grapat de converses seleccionades aleatòriament per millorar el funcionament d’Alexa. Afirmen que ho fan sense identificar l’usuari ni el compte, però ara no es pot confiar en ningú quan es tracta d’internet. Sempre és millor prendre mesures de precaució addicionals per assegurar la protecció de la vostra privadesa. Tot el que heu de fer és desactivar “Ajuda a desenvolupar noves funcions” i “Utilitzar missatges per millorar les transcripcions”..

Desconnecteu el dispositiu

Probablement, la manera més fàcil d’evitar ser espiat és desconnectar tot el dispositiu. Això és. D’aquesta manera, no haureu d’anar a mesures tècniques ni preocupar-vos de pressionar alguna cosa malament. Talleu l’electricitat del dispositiu, asseieu-vos i obriu la conversa que vulgueu.

Funciona amb una VPN

No podem culpar el dispositiu per què passi. El primer i principal treball és escoltar les nostres ordres. Tanmateix, el problema rau quan un pirata informàtic es posa en mans de les nostres dades i enregistraments personals. Si utilitzeu una VPN, reagrupareu el trànsit mitjançant un servidor remot que escolliu. Això xifrarà el vostre trànsit i ocultarà la vostra identitat mentre hi esteu connectat. Estareu protegits durant tot el moment.

Per ajudar-vos a obtenir més informació, podeu triar-ne una VPN més importants per mantenir la vostra privadesa mentre utilitzeu Alexa.

Eviteu que Alexa es faci el resum i es faci resum

Exigint comoditat avui dia té un preu elevat: la nostra privadesa. Alexa pot facilitar la vostra vida diària, però alhora pot comprometre la vostra privadesa. Tingueu en compte a qui heu de donar la vostra contrasenya. Qui ho tingui pot consultar els vostres enregistraments i fins i tot canviar la contrasenya actual. Ja sabeu com assegurar la vostra vida privada sense que Alexa escolti tot el que heu de dir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me