Com parpellejar el vostre encaminador amb DD-WRT – Guia d’instal·lació completa

La instal·lació de DD-WRT en un encaminador no és senzill. Si no sou tan experimentat en la tecnologia i no teniu antecedents en informàtica, els recursos que podeu trobar a Internet poden acabar confonent més que ajudar. La veritat és que no és fàcil fer servir el router. Tampoc és excepcionalment difícil, només necessita molta atenció, investigació i una guia d’instal·lació.


Com parpellejar el vostre encaminador amb DD-WRT - Guia completa

Aquí és on entra aquesta guia. Si sou algú que no té gaire fons en el programari però que encara vol fer servir el router amb DD-WRT, aquesta és la guia per a vosaltres..

Recordeu, però. Aquest és un procés complicat i moltes de les investigacions que necessiteu abans de poder iniciar el procés d’instal·lació han de fer-les vosaltres i vosaltres sols. Aquesta guia us ha d’ajudar durant el procés, però no és la totalitat de totes les guies d’instal·lació de DD-WRT. Llegiu atentament i completament la guia abans d’iniciar la instal·lació de DD-WRT al vostre encaminador.

Què és DD-WRT?

DD-WRT és un firmware que és una mena de programari permanent que opera un encaminador. DD-WRT és basat en Linux, gratuït i de codi obert, cosa que el fa molt configurable. Això vol dir que tenir un encaminador amb DD-WRT com a sistema operatiu us donarà més control sobre l’encaminador. A més, proporcionarà al vostre encaminador una funcionalitat més gran, ja que és un aspecte no comercial, de manera que pot presentar multitud de funcions.

En altres paraules, DD-WRT és un sistema operatiu d’encaminador que millora i millora el vostre encaminador d’internet sense fils.

Per què faríeu clic al vostre encaminador?

Com he dit anteriorment, DD-WRT us proporciona més control sobre la vostra connexió. Els usuaris avançats poden utilitzar DD-WRT per controlar molts aspectes diferents de la seva connexió, però els usos més habituals per a un encaminador DD-WRT són:

 • Instal·leu una VPN al vostre encaminador: Un cop tingueu un encaminador que funciona en DD-WRT, podeu configurar una VPN al router i protegir tots els vostres dispositius connectats. Podeu consultar la nostra llista dels millors VPN per utilitzar amb els encaminadors DD-WRT aquí.
 • Potenciar el senyal WiFi: DD-WRT us permet canviar el canal sense fil des de la configuració. Podeu triar un canal que no tingui molts routers connectats a ell i gaudiu d’una connexió a Internet més ràpida.
 • Accediu de manera remota a la vostra llar: Si heu decidit convertir el vostre enrutador en el vostre propi servidor VPN personal, podreu accedir a tots els dispositius de la xarxa domèstica de manera remota. Això és molt útil si teniu fitxers importants que necessiteu durant el moment, però no voleu copiar-los del vostre ordinador.

ATENCIÓ: Coses a les que heu de prestar atenció

Abans d’iniciar el procés de parpelleig del vostre encaminador, heu de comprovar un parell de coses. No voleu matricular (trencar) el router mitjançant la instal·lació de la versió equivocada de DD-WRT. Tot i que aquesta guia discuteix fer servir el router amb detall, encara heu de fer alguns deures pel vostre compte.

Un cop més, és molt important fer la vostra pròpia investigació abans d’intentar fer servir el router.

El primer que heu de comprovar és la marca i el model del vostre enrutador. No tots els encaminadors són compatibles amb DD-WRT i DD-WRT no és compatible amb tots els encaminadors. Aquest no ha de ser un pas difícil de finalitzar, només heu de fer que la marca i el model quedin fora de la part posterior del router i, a continuació, comproveu si és compatible. Podeu comprovar si teniu un dispositiu suportat revisant aquesta llista a la pàgina wiki de DD-WRT. Després de fer això, mireu aquesta llista de dispositius incompatibles coneguts només per estar més segurs. Si sabeu que el vostre enrutador funciona bé amb DD-WRT, podeu continuar.

Després de comprovar la compatibilitat, heu d’assegurar-vos que el firmware que descarregueu per a la instal·lació coincideix amb el vostre enrutador. Si instal·leu el firmware equivocat, traureu l’encaminador al vostre enrutador. A la pàgina de dispositius compatibles, trobareu tota la informació que necessiteu sobre el firmware que heu de descarregar i la creació que heu de triar per al vostre enrutador. La pàgina és una mica desordenada i utilitza molta argot tècnica avançada, però això no us hauria de fer por. Podeu trobar els detalls sobre el microprogramari que heu de baixar desplegant-vos cap a la llista de dispositius. Assegureu-vos de seguir la pàgina a T. També heu de consultar aquest fòrum, ja que hi ha molta informació que us pot ajudar a trobar el firmware adequat per descarregar.

Com baixar el firmware de DD-WRT

Quan aneu al wiki de DD-WRT, podríeu quedar una mica desconcertat. Com a usuari mitjà que vol fer servir el seu encaminador, no cal que tingueu en compte tots els detalls tècnics. Recordeu-vos que DD-WRT és un programari de disseny obert. Això vol dir que qualsevol desenvolupador que vulgui crear la seva pròpia versió pot descarregar el codi primari i ajustar-lo com vulgui. Per això, hi ha tantes versions i versions diferents per a DD-WRT. Per regla general, només descarregueu el firmware que ha estat creat per Kong o per BrainSlayer (que és el desenvolupador original).

Per mantenir-nos al costat segur, seguim les construccions de BrainSlayer. BrainSlayer actualitza les seves versions regularment, però no haureu de fer-ho. Podeu descarregar el firmware aquí. Tot el que heu de fer és anar a l’última actualització, fer clic al fitxer que porta el nom i la marca del vostre encaminador i descarregar el fitxer que inclou la paraula “firmware” inclòs al seu nom..

Configuració del maquinari

Ara que teniu el fitxer que necessiteu, haureu de configurar el maquinari que utilitzeu. Per a això, necessitareu:

 • El vostre encaminador
 • Un PC o un ordinador portàtil
 • Un cable Ethernet
 • Una font d’alimentació estable

Un cop tingueu tot això, simplement seguiu aquests passos per configurar el maquinari:

 1. Connecteu el router i activeu-lo.
 2. Agafeu el cable Ethernet i connecteu l’encaminador amb l’ordinador o el portàtil. Al router, connecteu el cable Ethernet a un dels ports LAN. No ho facis connecteu-lo al port que diu “WAN”.
 3. Connecteu l’altre extrem del cable Ethernet al port LAN del vostre ordinador o portàtil.
 4. Desactiveu la connexió a Internet del vostre ordinador. De fet, només apagueu el WiFi completament. Si l’ordinador està connectat a Internet mentre parpellegeu l’encaminador, hi ha una possibilitat molt elevada d’engreixir l’encaminador per error..

Un cop hàgiu configurat tot això, podeu passar a instal·lar el firmware que vau descarregar anteriorment.

Com instal·lar DD-WRT

D’ací a endavant, tot es tracta de seguir un procés pas a pas. Alguns routers poden tenir lleus variacions i us suggereixo molt (no, us dic que ho feu) que consulteu les guies d’instal·lació del vostre enrutador individual si hi ha disponibles. Haureu de trobar les guies al mateix lloc que heu trobat les compilacions per al vostre enrutador a la pàgina de dispositius compatibles. Si no hi ha cap guia d’instal·lació especial, seguiu aquests passos:

 1. Inicieu la sessió al router Pàgina d’administrador. Podeu fer-ho escrivint l’IP del vostre enrutador a la barra d’adreces del navegador. Trobareu la IP a la part posterior del router o al manual del vostre enrutador. El més probable és que comenci amb “192.168.x.x” o “10.0.x.x.”.
 2. Inicieu la sessió al vostre compte i aneu a la secció Secció d’administració.
 3. Tria Actualització del firmware.
 4. Fer clic a “Seleccionar fitxer” i pengeu el firmware de DD-WRT (el fitxer que vau descarregar anteriorment).
 5. Ara, espereu que el router s’actualitzi. No feu res amb el vostre enrutador ni amb el vostre portàtil / PC mentre això passi. De fet, vés a fer una altra cosa completament i tornarà en pocs minuts.

Ara que heu instal·lat el firmware, podeu tornar a connectar-vos a Internet. Torneu al router pàgina d’administrador. Se us pot demanar que introduïu un nom d’usuari / contrasenya. El valor per defecte és root / admin.

Després d’iniciar la sessió, podreu veure la pàgina predeterminada del vostre enrutador DD-WRT recent parlat. Des d’allà, podreu fer servir totes les funcions que teniu ara. Si voleu assegurar el vostre DD-WRT segur, haureu de plantejar-vos configurar una VPN al vostre enrutador DD-WRT..

Com restablir el router de manera difícil

Ara, es recomana fer un restabliment dur per al vostre encaminador per assegurar-vos que tota la memòria del vostre microprogramari antic ha quedat fora. No us preocupeu, si feu un restabliment dur no suprimireu el nou firmware. Per fer un restabliment dur, heu de:

 1. Manteniu premut el botó de restabliment. El botó de restabliment s’ha de mantenir al llarg de tot el procés de restabliment
 2. Comptar fins a 30 segons
 3. Desconnecteu l’encaminador de la font d’energia durant 30 segons
 4. Finalment, torneu a connectar el router i espereu uns 30 segons més

D’aquesta manera, podeu assegurar-vos que res del vostre firmware antic afectarà el DD-WRT.

Parpellejar el vostre encaminador amb DD-WRT – Pensaments finals

Un encaminador DD-WRT us ofereix un nivell de control sense precedents sobre la vostra connexió a Internet. Per això, és important saber com encendre el router amb DD-WRT sense fer-ho. Quan seguiu aquesta guia o tracteu el firmware en general, assegureu-vos de llegir tota la informació i fer la vostra investigació abans d’iniciar el procés d’instal·lació. I recordeu, es tracta d’un procés d’aprenentatge. Està bé dedicar-vos el temps abans d’obtenir-lo i és totalment acceptable comprar un encaminador amb DD-WRT preinstal·lat..

Bona sort!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me