Com protegir el vostre compte de Facebook dels pirates informàtics

Com evitar que els pirates informàtics i els ciberdelinqüents robin el vostre compte de Facebook? Facebook és, òbviament, la vostra millor opció quan es tracta de xarxes socials. Però, per a tantes altres persones, hi accedeixen cada dia des del mòbil, ordinador d’escriptori, estació de treball d’oficina o ordinador portàtil, deixant sovint la pàgina sense fer cap esforç per tancar la sessió. No és bó! No siguis una d’aquestes persones! En fer això, realment convideu a un atac de pirates informàtics, que pot comportar conseqüències nefastes a llarg termini. Així que aquí teniu el que heu de fer per protegir el vostre compte de Facebook contra els pirates informàtics. El primer pas és tancar la sessió cada cop sense fallar després de navegar per la vostra pàgina de Facebook. Tanmateix, si el dispositiu es roba, es converteix en una qüestió totalment diferent.

Com protegir el vostre compte de Facebook dels pirates informàtics

Com protegir el vostre compte de Facebook dels pirates informàtics

Teniu sempre una contrasenya contundent

Es diu que qualsevol contrasenya que combina alfabets, símbols, números i un nom inusual és forta. També assegureu-vos que és completament diferent de les contrasenyes que teniu per a altres comptes en línia com Gmail, Hotmail, blogs i hosting. Això suposaria crear el primer obstacle per a un probable hacker i evitar que accedeixi al vostre compte, independentment de quantes permutacions i combinacions pugui provar. Podeu crear una contrasenya forta i aleatòria amb aquesta eina en línia gratuïta. 

Canvieu la vostra contrasenya periòdicament

Independentment de si es tracta del vostre compte bancari, de correu electrònic o de mitjans de comunicació social, assegureu-vos que canvieu les contrasenyes periòdicament per aquest compte. Si bé una vegada cada 6 mesos n’hi hauria de prou, menor serà el temps entre cada canvi. A més, no utilitzeu la mateixa contrasenya per a diversos comptes. Si un pirata informàtic compromet un compte, també podrà accedir a totes les altres dades sensibles.

Confirmeu el vostre número de telèfon personal

Quan confirmeu el vostre número de mòbil personal, milloreu automàticament la seguretat del vostre compte de Facebook. D’aquesta manera es garanteix que, fins i tot si oblideu o perdeu la vostra contrasenya, se’n pot enviar una de nova mitjançant SMS. Per confirmar el número de telèfon mòbil, primer aneu a la configuració del compte, localitzeu el mòbil i, a continuació, feu clic a la icona per afegir un telèfon i, després, introduïu el número de telèfon..

Després d’això, seleccioneu el país on viviu com a operador de telefonia mòbil. Se us demanarà que envieu un SMS al número indicat. Un cop fet això, rebrà un codi mitjançant SMS que ha de ser introduït a la columna corresponent. El vostre número de mòbil ara es registra oficialment a Facebook, que es podrà utilitzar més tard per reactivar el vostre compte.

La navegació segura és vital

Per tal d’assegurar-vos que les vostres activitats de navegació a Facebook són segures, activeu l’opció de navegació segura. Un cop fet això, limitaràs automàticament totes les aplicacions externes integrades a Facebook a accedir a qualsevol informació personal sense la seva aprovació ni coneixement i fer mal..

Aprovacions d’inici de sessió per ser activades

Facebook ofereix aprovacions d’inici de sessió, una característica estesa per a la seguretat que requereix que s’introdueixi un codi de seguretat cada vegada que accedeixi al seu compte de Facebook mitjançant un dispositiu no reconegut..

Per activar les homologacions d’inici de sessió, aneu a Configuració del compte > Seguretat, busqueu aprovacions d’inici de sessió i feu clic al botó Edita. Marqueu la casella de selecció per activar-la.

Apareixerà una finestra emergent amb descripcions d’aprovacions d’inici de sessió, feu clic al botó Configura ara per continuar. Facebook us enviarà automàticament un codi per SMS. Introduïu aquest codi al quadre indicat i feu clic a Enviar codi.

Desconnecteu les sessions anteriors

Un avantatge addicional que ofereix Facebook és que us informa sobre totes les sessions actives realitzades anteriorment, les vostres fonts d’inici de sessió i els dispositius que s’utilitzen per accedir al vostre compte de Facebook. Per desconnectar les sessions anteriors, aneu a la pàgina de seguretat i localitzeu les sessions actives. A continuació, feu clic a la icona d’edició per obtenir una llista completa de totes les sessions actives anteriors i actuals. Només heu de fer clic a l’enllaç Activitat final per matar o esborrar totes les activitats realitzades d’altres dispositius.

Activació de la navegació privada

Quan activeu l’opció de navegació privada des de tots els navegadors, milloreu la seguretat del vostre compte de Facebook. Això es deu al fet que la vostra activitat no es registra a l’historial de navegació. A continuació es mostra com podeu activar o desactivar la navegació privada en funció del vostre navegador preferit.

  • FireFox
  • Chrome
  • Safari

Abstenir-se d’utilitzar l’opció Keep-me-log-in-login

Desmarqueu la casella de selecció manteniu-me registrada a la pàgina d’inici de sessió del vostre compte de Facebook si traieu la marca de marca existent. Inicieu la sessió a la fresca cada vegada que visiteu la vostra pàgina de Facebook i se us demanarà que introduïu l’identificador de correu electrònic i la contrasenya cada vegada. Això també impedeix oblidar la contrasenya fàcilment.

Eviteu o ignoreu els enllaços de correu brossa

Facebook considera seriosament el correu brossa i sempre fa un esforç per millorar les seves funcions per protegir els seus membres de ser víctimes d’estafes en línia com estafes de diners mitjançant peticions indirectes o directes realitzades a través de xats i missatges de Facebook; enllaços de pesca que us condueixen a llocs web sospitosos o falsos i enllaços maliciosos dissenyats per accedir a la informació personal i confidencial o perjudicar el vostre dispositiu. També es veu que els missatges de correu electrònic que suposadament s’envien des de Facebook provenen en realitat de llocs web de phishing creats per a estafa.

Per tant, només és aconsellable no fer clic mai sobre un enllaç que desperti la més feble sospita, encara que provingui d’algú conegut per vosaltres. Quan rebeu aquests enllaços, contacteu sempre amb la persona interessada per confirmar si realment ha enviat aquest enllaç. Normalment l’emissor no té coneixement d’aquests enllaços que es transmeten sota el seu nom. Assegureu-vos que no compartiu mai els vostres noms d’usuari o contrasenyes amb ningú, en particular, llocs web i dissenys sospitosos.

El vostre accés, a més, només ha de ser a www.facebook.com i no des de cap altre lloc web o enllaç, tret que l’accés es faci mitjançant l’aplicació Facebook. L’actualització del navegador de forma constant a les darreres versions garanteix la seguretat del navegador i la detecció ràpida de llocs presumptes de pesca.

Wots hotspot públics

Els pirates informàtics s’orienten constantment als punts d’hotspot WiFi públics per introduir-se en comptes bancaris, correu electrònic i bancs socials dels usuaris. Això és degut a que, malauradament, aquests punts hotspots WiFi són molt vulnerables als atacs cibernètics per les males mesures de seguretat. Sempre que us connecteu a un hotspot WiFi públic, assegureu-vos d’utilitzar VPN. Per obtenir més informació sobre les xarxes privades virtuals, consulteu el nostre millor servei de VPN el 2017.

Protegiu el vostre compte de Facebook dels pirates informàtics. Conclusió

Per últim, però no per això menys important, tanqueu la sessió després de visitar la pàgina de Facebook cada cop. Aquest és el gran final de totes les activitats de Facebook. Assegureu-vos que tanqueu la sessió de tots els comptes de xarxes socials cada dia. És cert que necessita temps per iniciar la sessió; només depèn del preocupat que estigueu per això. És la vostra trucada!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me