Com protegir el vostre portafoli BitCoin

En el passat recent, el món ha estat testimoni de nombroses amenaces de seguretat, especialment en termes de protecció electrònica de dades i transferències de diners relacionades amb transaccions comercials. Termes com ara el robatori cibernètic i el ransomware ja no són aliens. A més, amb criptocurrencies com els bitcoins amuntant els gràfics de popularitat, a continuació, es mostra com podeu protegir la cartera de Bitcoin.

Com protegir el vostre moneder BitCoin

Com protegir el vostre portafoli BitCoin

Què tan segur és Bitcoin?

Fins ara, Bitcoin ha demostrat ser la moneda virtual més segura. Però fins i tot aleshores, no s’ha escatimat de la seva part de ciberatacs. Bitstamp va aparèixer recentment a les notícies quan es van atropellar 19.000 BTC després de la perillositat de les carteres virtuals de l’intercanvi. Això va suposar una pèrdua neta d’uns 5 milions de dòlars. El troià, Pony Loader 2.0 és capaç d’identificar i robar de carteres emmagatzemades en sistemes infectats. També ha robat altres criptomonedes com el Litecoin.

Per què passa això repetidament? Atès que les transaccions bitcoin són irreversibles, cap autoritat oficial que pugui actuar com a intermediari no les pot desfer. Això assumeix una significació especial, ja que tant les parts de compra com la de venda són desconegudes entre si, i la inversió només es pot produir en cas d’error. A més, les autoritats no tenen la capacitat de fer un seguiment dels bitcoins robats malgrat que s’apliquen nombroses tècniques per rastrejar-los.

A més, tot i que els usuaris de Bitcoin es mantenen anònims a través d’adreces de Bitcoin privades creades per a cada billetera virtual individual, totes les transaccions es fan públiques perquè qualsevol pugui veure la llista de transaccions pertanyent a una adreça. Això requereix precaucions addicionals que augmentin la privadesa amagant l’adreça IP de l’ordinador amb una eina com VPN o Tor.

Protecció del vostre moneder Bitcoin

Quan comenceu a protegir la vostra cartera Bitcoin, realment augmentareu la vostra seguretat quan pagueu amb la moneda. Això us permet protegir la vostra identitat i, per descomptat, la cartera contra possibles robatoris cibernètics.

1. El versàtil client de Bitcoin amb múltiples facetes

Per tal de millorar la vostra privadesa i també ocultar la vostra adreça IP, utilitzeu un client Bitcoin que us permeti canviar o canviar una nova adreça amb cada transacció. A més, és recomanable separar transaccions en nombroses carteres, segons la seva importància. El procediment recomanat és mantenir una cartera per a transaccions diàries de quantitats relativament menors, que es poden completar segons i quan sigui necessari.

2. Protecció de la identitat 

Teniu molta cura quan compartiu informació de transacció en espais públics com ara la xarxa. En cas contrari, és possible que us arrisqueu a revelar per error la vostra identitat i la vostra adreça Bitcoin. Això podria conduir a uns resultats desastrosos com s’ha vist abans. 

3. Utilitzeu una contrasenya contundent

Assegureu-vos que utilitzeu una contrasenya forta aleatòria. Tampoc utilitzeu la mateixa contrasenya en diverses plataformes. Si ho feu, podríeu posar en perill tots els vostres comptes en línia en cas que els pirates informàtics ciberdelinqüents en algun d’ells. Podeu crear una contrasenya fortuïta forta mitjançant aquesta eina.

4. Servei de Fiança

El servei de dipòsit és útil si compreu o vengueu alguna cosa a algú que no coneixeu. La persona que paga ha d’enviar els seus bitcoins al servei de fideïcomís mentre espera obtenir l’article que compra. Mentrestant, el venedor sap que els seus diners són segurs al compte de fideïcomís i remet l’article acordat anteriorment. En rebre la mercaderia, el comprador notifica el servei de dipòsit per efectuar el pagament final.

5. Fes una còpia de seguretat del moneder virtual

En termes d’emmagatzematge físic, ateneu-vos a les normes estipulades per qualsevol política de còpia de seguretat important. Mantingueu l’actualització freqüent, utilitzeu diferents ubicacions i suports mentre us mantingueu xifrats sempre. En xifrar, garantireu la seguretat.

6. Xifra el moneder

És imprescindible xifrar el moneder, sobretot quan es guardi en línia. La clau bàsica de seguretat és tenir una contrasenya molt forta i inusual. Feu un ús adequat d’eines com DESlock + per xifrar fitxers que continguin tota la informació sensible. Encara és millor xifrar tot l’espai o sistema d’usuari que tingui els fitxers.

Si no creieu que es pot treure informació de vosaltres, aneu a veure la pel·lícula Blackhat!

7. L’autenticació de dos factors és una obligació

Quan utilitzeu serveis d’emmagatzematge en línia, és important que encuadreu críticament els avantatges i els contres dels que són realment fiables abans de seleccionar-ne un. Però fins i tot aleshores, cal recordar que cap servei d’emmagatzematge en línia no és absolutament insensible i que el proveïdor de serveis pot desenvolupar un taló d’Aquil·les i fer-se pirat, donada la super saviesa dels hackers professionals i dels atracadors del ciberespai que avui governen el gall..

L’autenticació de dos factors demana una contrasenya única per a cada transacció que realitzeu i s’envia al dispositiu mòbil. Un cop s’ha subministrat el vostre final, només passa la transacció.

8. No utilitzeu carteres en els vostres dispositius mòbils: 

Els dispositius mòbils, certament, són convenients, però també són extremadament vulnerables als pirates informàtics. Per tant, és prudent evitar-les. Això és encara més rellevant en els casos en què es transfereixen grans sumes de diners ja sigui per comprar o vendre. L’operació pot veure’s compromesa o perdre. En aquests casos, és realment més segur guardar la cartera en allò que no estigui connectat al web.

9. Utilitzeu la VPN per obtenir més seguretat

La connexió a una xarxa privada virtual, més coneguda com a VPN, permet xifrar de forma segura tot el trànsit. Això significa que tot el vostre trànsit passarà per un túnel privat, allunyant les vostres dades sensibles de possibles mirades indiscretes. Per obtenir més informació sobre quins serveis VPN s’utilitzen millor amb BitCoin, no dubteu a llegir la nostra guia de revisió VPN a fons.

10. Adreces multi-signatura

Aquestes adreces són adequades per a transaccions corporatives o d’alta seguretat i utilitzen més d’una clau emmagatzemada en equips separats, controlada i gestionada només per personal autoritzat. D’aquesta manera, la feina d’un hacker es fa molt més difícil ja que haurà de comprometre tots els equips on s’emmagatzemen les claus per pessicar els bitcoins.

Si no l’utilitzeu, actualitzeu els sistemes regularment i elimineu el moneder virtual, hi ha dues maneres més de protegir la cartera.

Com protegir el vostre moneder Bitcoin – Conclusió

Igual que amb qualsevol altre servei que utilitzeu en línia, hi ha un cert element de risc que comporta transaccions mitjançant el vostre Bitcoin Wallet. No obstant això, sempre que es prenguin les precaucions necessàries, no hi ha cap raó per la qual no es pot aprofitar al màxim aquest tipus de criptomoneda.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me