Diferents estafes de compra integrada a l’aplicació a l’App Store d’Apple

Poma és habitual en aquests dies. La marca, és a dir. Set de cada deu persones utilitzen un Macbook, i encara més estan connectats al seu iPhone. A més, hi ha avantatges evidents d’un gadget d’alta gamma. Comenceu a portar el món amb vosaltres, veient Netflix, transmetre música o llegir llibres (el metge estimat i gloriós de Taylor Caldwell és fantàstic i també ho és qualsevol llibre de James Michener, Lee Child i alguns de John Grisham)..


Podeu llegir i enviar correus electrònics sense necessitar el vostre PC i descarregar aplicacions fantàstiques que us proporcionen diversió, informació i connectivitat.

Quan es tracta d’aplicacions, hi ha milions per triar. L’Apple App Store té moltes aplicacions gratuïtes i de pagament útils, però també hi ha aplicacions d’estafa que poden drenar els vostres diners, infectar el vostre dispositiu o ambdues coses. Sovint és difícil distingir entre aplicacions reals i falses. Els pirates informàtics utilitzen la credibilitat dels usuaris per enganyar-los els seus diners, informació personal o seguretat.

Diferents estafes de compra integrada a l'aplicació a l'App Store d'Apple

Diferents estafes de compra integrada a l’aplicació a l’App Store d’Apple

Estafes de compra integrades a l’aplicació

La facilitat tecnològica arriba a un preu i les estafes de compra integrades a les aplicacions simplement reflecteixen aquesta realitat. Hi ha hackers a tot arreu en aquests dies que esperen atacar-vos mentre feu servir el punt d’accés WiFi de la cafeteria, la reproducció de música o la baixada d’aplicacions. La majoria de les vegades, les víctimes no s’adonen que han estat atacades fins que no van trobar els seus diners o el seu sistema infectat per virus.

Les estafes de compra a l’aplicació d’Apple van augmentant, cada dia amb diverses persones caient preses de la amenaça. Això passa quan compreu una aplicació que no existeix i acabeu perdent diners, o quan feu compres integrades a l’aplicació, com ara la renovació de la subscripció, per adonar-vos que els vostres diners se n’han desaparegut, però la subscripció no es renova..

Les estafes d’aplicacions solen ser un atac manual al mig, cosa que significa que la informació que envieu no es dirigirà a Apple, sinó al pirata informàtic que s’ha posicionat entre Apple i Apple..

Hi ha moltes aplicacions a l’App Store d’Apple que són falses. Alguns d’aquests podrien robar la vostra informació personal, o infectar el dispositiu, o drenar els seus diners. En alguns casos, fins i tot l’aplicació pot no existir, de manera que els diners que guanyeu amb la compra van a la butxaca del pirata informàtic.

En un article popular, l’autor explica com va esbrinar la forma en què els estafadors guanyen diners mitjançant aplicacions falses. Si observeu, els preus de les aplicacions no són desorbitants. Al mateix temps, Apple afirma que han pagat més de 70 mil milions de dòlars als desenvolupadors d’aplicacions. Cap a on van aquests diners?

És senzill: fer falsos desenvolupadors d’aplicacions. La venda de l’aplicació a la plataforma iOS només requereix una comissió del 30 per cent a Apple. Així que si una aplicació falsa fa trampes a milions de diners, supera cada any més de 80.000 dòlars, no és estrany per què acabi sent 70.000 milions de dòlars a l’any.

Els pirates informàtics enganyen als usuaris i també fan trampes a Apple mateix, perjudicant la reputació i la política de clients de la companyia. Amb aplicacions falses que agrupen l’App Store, és hora que Apple faci alguna cosa al respecte. 

Relacionat: Millor VPN per iPhone i iPad revelat

Apple fa la culpa?

Hi ha milions de persones que fan compres a iTunes cada dia, ja sigui per llibres, pel·lícules o aplicacions. Els pirates informàtics solen utilitzar el segrest DNS per robar informació i es posicionen entre l’usuari i Apple. Els certificats de seguretat falsificats s’utilitzen per connectar la connexió SSL d’Apple per robar informació dels usuaris. Si bé algú no pot donar la culpa si algú utilitza un certificat de seguretat fals per introduir-se al seu sistema, hi ha diverses coses que són responsables..

La major fallada d’Apple és la simplicitat dels rebuts de compra integrats a l’aplicació. Es poden duplicar fàcilment per enganyar als usuaris que han fet una compra real. La segona manera que Apple facilita als hackers guanyar diners venent aplicacions falses és permetre anuncis de cerca sense un sistema d’aprovació adequat. Els anuncis que es mostren a la botiga d’aplicacions es manipulen per mostrar aplicacions falses. Amb aquest senzill mètode, els desenvolupadors d’aplicacions falses guanyen milers de dòlars. La pitjor part? No hi ha manera de rastrejar-los.

Com romandre segur?

Atès que la tecnologia comporta diversos perills, els usuaris han de ser més prudents i curosos en les compres integrades a les aplicacions. Algunes de les maneres de reconèixer aplicacions falses són les següents:

  • Consulteu les ressenyes a l’App Store. Una aplicació real en general té milers de comentaris, mentre que una aplicació falsa no en té cap.
  • Comproveu que hi hagi errors d’ortografia o gramaticals. L’anglès deficient, l’ús estrany de les paraules, les majúscules incorrectes i la puntuació indiquen que l’aplicació és falsa.
  • Consulteu la data de publicació. Les aplicacions reals no tenen una data “publicada”. Tenen una data “actualitzada”. Si l’aplicació mostra la data publicada, això vol dir que és una aplicació falsa.
  • L’aplicació fa promeses o reclams massa bones per ser veritat? Aleshores probablement ho siguin. No caure en ofertes ni promeses que semblin increïbles. Els desenvolupadors d’aplicacions falses només intenten enganyar-vos.
  • Quan baixeu l’aplicació d’un determinat lloc web, el millor és anar a la pàgina web i seguir l’enllaç “Obteniu la nostra aplicació”. Això us portarà a l’aplicació correcta.

Estafes de compra integrades a l’aplicació a l’App Store – Conclusió

Les aplicacions ofereixen informació divertida, d’entreteniment i útil. Si teniu compte amb les compres integrades a l’aplicació, us mantindreu segur mentre maximitzeu el vostre plaer.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me