Ei, Alexa Està espiant en mi?

Ah, Alexa! Com ens encanta tenir-vos al voltant! La simple alegria de comptar amb els vostres assistents personals activats per veu a casa i potencialment allà on aneu és més que impressionant. És per això que aquests assistents s’han tornat tan populars i són avui dia un dels dispositius més comprats del mercat. No obstant això, a mesura que la seva popularitat ha augmentat, també haureu de preocupar-vos si es poden utilitzar per espiar els consumidors i comprometre la seva privadesa. 

Ei, Alexa Està espiant en mi?

Ei, Alexa Està espiant en mi?

Quina és la preocupació?

És ben conegut que grans empreses com Amazon i Google utilitzen les dades dels seus consumidors per proporcionar anuncis orientats i suposadament millorar l’experiència dels usuaris. També és conegut que qualsevol persona que estigui preocupada per la seva privadesa en línia llegirà atentament l’UELA abans d’acceptar-la. Però, tal com és, a la majoria de nosaltres no ens molestem gaire en passar totes les coses legals per saber quina quantitat de compromisos de privadesa hauríem d’esperar.

Ara, amb Alexa i altres assistents personals a casa nostra, la preocupació creix encara més. Ha augmentat fins al punt que la gent es pregunta si es poden utilitzar com a dispositius d’escolta i gravar informació vital. Què passaria si parléssiu amb la vostra parella i els diguéssiu el PIN del vostre caixer automàtic o el vostre número de targeta de crèdit? Si Alexa la recupera (cosa que pot ser molt bona, tret que desactiveu el mode d’escolta permanent), no és possible que hi hagi un compromís important de la vostra seguretat financera personal..

Aquesta és només una de les moltes coses que cal tenir en compte per utilitzar Alexa o qualsevol altre assistent personal activat per veu. Tenint en compte això, analitzem alguns dels principals problemes que s’han plantejat recentment sobre Alexa i com hauríeu d’afrontar-los.

Quines són les possibilitats??

Possibilitat # 1

Sabíeu que el vostre Alexa ara es pot convertir en un dispositiu d’espionatge bastant brutal? És correcte! En una publicació recent al bloc d’una empresa de ciberseguretat destacada, van detallar com un simple toc físic al dispositiu pot convertir-lo literalment en el dispositiu perfecte per escoltar les vostres converses més privades..

Ni tan sols podem començar a comprendre les ramificacions d’aquest i quina utilitat podria tenir per a qualsevol pirata que intenta comprometre la seguretat d’una persona. L’únic que fa que aquesta violació sigui una possibilitat una mica menys probable és el fet que el pirata informàtic haurà de tenir accés físic a la unitat per convertir-lo en un dispositiu d’espionatge. Un cop fet això, no hi ha res que impedeixi a Alexa gravar totes les vostres converses personals, emmagatzemar-les i transmetre-les a un tercer que hagi instal·lat l’error..  

Cal destacar, però, que aquest incompliment explotable només està disponible en els models 2015 i 2016. Per al model del 2017, teniu un botó silenciat a la part superior del dispositiu que us garantirà que no es graven converses. Tot i que podríeu pensar que deixar el botó silenciar només és inofensiu, recordeu que qualsevol conversa registrada pot provocar fuites de seguretat importants. Molts hotels de luxe ofereixen assistents personals en les seves habitacions. Si sou viatger de negocis, serà convenient assegurar-vos que ningú escolti les vostres converses privades a través d’aquests dispositius.

Possibilitat # 2

Si teniu fills a casa vostra, assegureu-vos que no en parlin amb l’assistent. És possible que facin una comanda per a alguna cosa i l’article us sigui enviat en un parell de dies. Tot i que potser no haureu de pagar per la cosa, no deixa de ser una molèstia.

Quan no utilitzeu activament Amazon Echo, només hauríeu de desactivar-lo. A més, és una bona idea dir-los als vostres fills que no s’embolicin amb el dispositiu. Si no us escolten massa bé i és probable que es colpegeu en una conversa amb Alexa darrere de l’esquena, simplement canvieu l’opció de compra de veu del tot. Podeu anar al vostre compte d’Amazon i trobar l’opció “Gestiona el meu dispositiu”, on és probable que pugueu trobar desactivar la funció desitjada.

A l’opció de gestió del dispositiu esmentada anteriorment, també hi trobareu una sèrie d’altres opcions, com ara poder suprimir històries de cerca individualment o conjuntament. Això us ajudarà a evitar anuncis orientats a molèsties basats en l’historial de cerques i a evitar que les millors ofertes molestes que ara ofereixi perdi el temps..

Possibilitat # 3

Suposem que heu sincronitzat els vostres dispositius IoT amb Alexa per tal de facilitar el seu funcionament. Tot i que això pot semblar una manera fantàstica de manejar tots els dispositius des d’una sola interfície, és una minada important de la vostra seguretat i privadesa. Per exemple, qualsevol incompliment de seguretat en els vostres dispositius IoT pot proporcionar a un potencial hacker accés a informació vital emmagatzemada a Alexa. Això significa que les vostres dades poden estar en risc de ser robades o utilitzades contra vosaltres. Ja sabem el mal que són les funcions de seguretat d’aquests suposats dispositius intel ligents intel·ligents. No hi ha cap bon motiu per confiar en ells amb la vostra seguretat i privacitat.

La millor manera d’evitar aquest problema és simplement no connectar els dispositius i mantenir-los separats els uns dels altres. Si sou un particular amb la privadesa, haureu d’aconseguir un bon proveïdor de serveis VPN, si encara no en teniu. D’aquesta manera, us assegureu que totes les connexions de la vostra llar estiguin encriptades i que els hackers no puguin dividir-les.

Nota final

No es pot negar que Alexa i Echo són de gran ajuda en molts aspectes. Tanmateix, conèixer els seus inconvenients i assegurar-se que es mantingui cobert, sigui el nivell d’ús d’aquests dispositius és extremadament important.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me