Els deu primers països amb el pitjor censura d’Internet el 2020

Voleu saber quins països van tenir la pitjor censura a Internet el 2020? No miris més enllà. A partir de la investigació recollida a Freedom House i Reporters Sense Fronteres, hem recopilat una llista dels deu pitjors països pel que fa a la llibertat a Internet.


Els 10 primers països amb el pitjor censura d’Internet el 2018

Els deu primers països amb el pitjor censura d’Internet el 2020

Si teniu previst traslladar-vos o fer un viatge a qualsevol dels països esmentats en aquesta llista, us recomanem que utilitzeu una VPN per deixar de banda la censura d’Internet i mantenir-vos anònims mentre navegueu pel web..

Els 10 primers països amb el pitjor censura d’Internet el 2020: visió ràpida

  1. Xina
  2. Síria
  3. Etiòpia
  4. Iran
  5. Cuba
  6. Uzbekistan
  7. Vietnam
  8. Aràbia Saudita
  9. Pakistan
  10. Bahrain

Censura d’Internet el 2020: què passa al món?

Segons Reporters sense Fronteres i Freedom House, hi ha un descens global de la llibertat d’internet a tot el món. Aquest descens no és cap novetat. De fet, aquest és el setè any consecutiu: la llibertat global a Internet ha fet un pas enrere.

Ara, la majoria de països censuren algun contingut fora d’internet per tal de promoure una experiència en línia més segura per als seus ciutadans. La majoria dels països bloquegen els llocs web que tracten contingut il·legal, fins i tot si consideren gratuïts i per una bona raó. Tot i això, altres països consideren internet com una eina “perillosa” a la qual els ciutadans no haurien de tenir accés complet.

Per què censurar Internet?

Una de les coses que notareu sobre la llista següent és que totes bloquegen llocs web relacionats amb organitzacions de drets humans. Per què? Senzill. Aquests llocs web tenen la capacitat d’ensenyar quins són els drets humans fonamentals. Si un país bloqueja aquests llocs, com reconeixeran els seus ciutadans les violacions dels drets humans?

Una altra pràctica de censura habitual és bloquejar els llocs que promouen visions polítiques que s’oposen directament al règim del país. Igual que en el primer bloc comú, aquests llocs web tenen la capacitat de mostrar el que no passa amb el clima polític que regna al país. A activistes, bloggers i periodistes no se’ls permet una plataforma per discutir les indiscrecions del govern del seu país. Tant és així que les plataformes de xarxes socials, quan no estan prohibides, són molt controlades. Els correus electrònics i les comunicacions personals en línia també són del mateix àmbit. Això promou una cultura d’autocensura entre els ciutadans i residents d’aquests països.

Dit d’una altra manera, la censura d’internet el 2929 s’utilitza per controlar la informació disponible per a ciutadans de països amb règims obstructius. Sense aquesta informació, aquests governs poden controlar què i com pensen els seus ciutadans.

Pensa-hi. Si no sabeu què és realment la democràcia, com ho podeu exigir al vostre govern? Quan controles la font d’informació d’un poble, controles com veuen el món que l’envolta.

Continua llegint per conèixer els 10 primers països amb la pitjor censura d’internet el 2020 al món.

Els deu primers països amb el pitjor censura d’Internet el 2020

A continuació, es detallen els països que han classificat com a pitjor les regulacions i censures en línia:

Xina

Un cop heu sentit a parlar del Gran Firewall de la Xina, espereu que aquest país sigui el número 1 més censurat al món. Internet a la Xina és dràsticament diferent que en qualsevol altre lloc. El govern xinès no només bloqueja qualsevol lloc web que s’oposi al règim comunista, sinó també qualsevol lloc que promogui allò que anomenen mentalitat “occidental”. Facebook, Instagram, Snapchat i Twitter estan bloquejats a la Xina continental per por d’introduir una mentalitat més globalitzada al país. Les aplicacions de VoIP, com WhatsApp i Skype, també bloquegen el govern per facilitar el seguiment de les comunicacions dels seus ciutadans. El país empresona regularment, executa i prohibeix activistes, bloggers i periodistes que s’oposen al règim. Els llocs web que tracten amb organitzacions de drets humans són, per descomptat, inaccessibles a la Xina.

Per afegir tot això, el tallafoc xinès també ha bloquejat eficaçment les eines comunes que la gent utilitza per evitar aquestes restriccions. Els representants i les VPN són, en la seva majoria, inaccessibles al país. Tant és així que els desenvolupadors xinesos van haver de crear una eina totalment nova per evitar aquestes censures sense ser atrapats.

Síria

Tot i que Síria encara ha d’implementar un tallafoc a tot el país com la Xina, no deixa de ser el segon lloc d’internet del món. El Govern de Síria i l’Estat Islàmic controlen les comunicacions en línia, les xarxes socials, els blocs i el trànsit en general. Igual que amb la resta d’aquesta llista, els llocs web que tracten amb organitzacions de drets humans, activisme polític i qualsevol tipus de sensibilitats antigubernamentals són inaccessibles al país.

Per afegir-ho, el Govern sirià interromp regularment l’accés a Internet completament. D’altra banda, les zones sota el control de l’Estat Islàmic no surten molt millor. Igual que amb el Règim de Síria, l’IS també restringeix l’accés a Internet en funció de desenvolupaments militars. La infraestructura de telecomunicacions de Síria és la pitjor de l’Orient Mitjà i continua empitjorant-se a mesura que la guerra es mantingui.

Etiòpia

Etiòpia no és un país que molta gent esperaria classificar-se en la llista de països amb la pitjor censura a Internet el 2018. La censura a Etiòpia es basa en una falta d’accés a Internet més que en bloquejar i filtrar..

El govern fa un seguiment intensiu d’internet gràcies a tenir només un ISP per a tota Etiòpia. El govern fa un seguiment regular i fa enquestes a les comunicacions dels seus ciutadans, inclosos els seus correus electrònics personals. També prohibeix qualsevol lloc web que tingui visions opositives cap al partit governant. Igual que amb els altres països d’aquesta llista, Etiòpia restringeix l’accés a organitzacions de drets humans i llocs internacionals de drets digitals.

El govern etíop també utilitza la prohibició de paraules clau mentre selecciona quins llocs cal bloquejar. Això vol dir que, a vegades, la web de la censura també atrapa llocs web inofensius i no polítics. Per tant, no hi ha manera de saber quins llocs web estan bloquejats en un moment donat. El govern etíop no ha donat a conèixer fins ara una llista oficial de llocs web inaccessibles.

Iran

Tot i que l’Iran va accedir al número 4 de la nostra llista, és important tenir en compte que les lleis de censura al país han millorat recentment. Aquesta millora es basa en l’augment de la disponibilitat d’internet i la velocitat que ha presenciat la república durant els darrers dos anys. Malgrat això, l’Iran encara censura molt la seva xarxa. De fet, l’Iran anima els seus ciutadans a utilitzar la Xarxa Nacional d’Internet controlada, SHOMA, a través de diversos mitjans.

Una forma en què el govern fomenta l’ús d’aquesta intranet és fer-la més assequible. Els iranians han de pagar de manera addicional per utilitzar l’internet mundial tot i fer front a les restriccions i regulacions imposades pel govern.

A més de bloquejar llocs web relacionats amb organitzacions de drets humans i activisme en línia, plataformes de xarxes socials com Facebook, YouTube i Twitter estan bloquejades a l’Iran. Telegram i Instagram tenen una gran presència dins de l’ecosistema iranià i, per tant, estan molt supervisats. Les VPN són eines molt populars per als iranians, però fins i tot el seu accés pot restringir-se de vegades.

Cuba

Cuba és el país menys connectat d’Amèrica Llatina. De fet, recentment Internet per a mòbils només va estar disponible per a alguns selectes cubans. Fins a la data, les connexions domèstiques són rares a tota l’illa, ja sigui per falta d’aprovació de connexió per part del govern o per la costosa connexió d’aquesta connexió.

El govern cubà fa el seguiment i el filtrat dels continguts en línia, especialment els relacionats amb la dissidència governamental i les idees anticomunistes. Tot i això, el principal motiu perquè Cuba ocupa el cinquè país pitjor de la censura a Internet el 2020 és la manca d’accés a Internet al país. L’accés a Internet per a mòbils i per a la llar és escàs, ja que només els ciutadans amb l’aprovació del govern tenen accés a aquests serveis. El govern cubà obliga els seus ciutadans a utilitzar en lloc seu la intranet fàcilment controlable. Tot i així, aquest servei suposa gairebé el 10% del salari mitjà mensual a Cuba per una hora de connectivitat.

Uzbekistan

Uzbekistan, encara que sigui molt restrictiu en relació amb la connexió i accés a Internet, pot dirigir-se a reformes respecte a la censura.

Malgrat això, el país continua ocupant-se com un dels deu pitjors països amb censura a Internet el 2020. Les autoritats uzbekes restringeixen l’accés al contingut que s’oposa al partit polític que regna. Els llocs web que tracten temes socials a Uzbekistan també estan molt filtrats i restringits. Si bé les plataformes de xarxes socials com Facebook, YouTube i Twitter no estan prohibides al país, el govern promou en gran mesura l’ús dels seus homòlegs uzbek. El filtratge i el seguiment a gran escala de les pàgines de xarxes socials han imposat una actitud d’autocensura amb la majoria dels usuaris d’Internet a Uzbekistan.

Vietnam

El Vietnam va experimentar millores en la disponibilitat d’Internet durant els últims anys. Malgrat això, l’entorn de la censura, el filtratge de contingut i el seguiment de les comunicacions encara situen Vietnam com a setè país d’aquesta llista. Vietnam bloqueja regularment plataformes de xarxes socials, com Facebook i Instagram sense cap explicació.

El contingut amb sentiments antigubernamentals no està disponible de manera continuada al país. El més interessant de les regulacions del Vietnam, però, és l’enfocament destacat en la restricció de continguts socials i polítics. Això fomenta un entorn d’autocensura entre periodistes, bloggers i usuaris de xarxes socials en general.

Aràbia Saudita

L’Aràbia Saudita segueix un entorn d’internet més restrictiu que un prohibit. Les plataformes de mitjans socials com Facebook, Instagram i Twitter estan disponibles a les SA. Tot i això, el govern regula el contingut en aquestes plataformes. Els periodistes, els bloggers i els ciutadans també practiquen una autocensura estricta quan es tracta de política, religió i família reial. Els serveis de VoIP estan bloquejats al país, tot i que el raonament d’aquests blocs està més orientat al monopolització de les telecomunicacions que a qualsevol altra cosa..

L’Aràbia Saudita bloqueja regularment els llocs web que consideri nocius, il·legals, antiislamics i ofensius. També són inaccessibles llocs que distribueixen materials amb drets d’autor, com la Pirate Bay. Els ISP de l’Aràbia Saudita també prohibeixen els llocs web i les pàgines de xarxes socials que debaten sobre drets humans i organitzacions polítiques opositives. Malgrat tot, les autoritats d’Aràbia Saudita són molt transparents pel que fa a contingut i llocs web bloquejats. Molts usuaris d’Internet d’Aràbia Saudita recorren a VPNs per accedir a Internet global, tot i que només les VPN de primer nivell són capaços d’evitar les restriccions del país. Aràbia Saudita sí que bloqueja Tor.

Pakistan

El 2016, el Pakistan va adoptar la Llei de prevenció de delictes electrònics, que va ampliar la capacitat del govern d’empresonar els usuaris d’internet pakistanesos per les crítiques al sistema judicial, als militars i a l’islam en general del país. Les plataformes de xarxes socials, com Facebook i Twitter, afronten regularment prohibicions d’acord amb els criteris anteriors. El país fa un seguiment periòdic dels informes sobre protestes opositives, tant que moltes protestes pacífiques han trobat una manca de cobertura mediàtica del tot.

El Govern desactiva freqüentment la Internet mòbil a tot el país i no proporciona accés a Internet a moltes zones rurals i occidentals del Pakistan. Els llocs que pertanyen a partits polítics opositors dins del Pakistan també són bloquejats regularment, sense que s’ofereixi cap explicació sobre per què s’apliquen aquests blocs. Després d’una sèrie de detencions de bloggers independents, periodistes, bloggers i ciutadans van començar a seguir pràctiques d’autocensuració estrictes. Això es palesa amb temes relacionats amb la justícia social, l’oposició política o el sentiment antiislamista.

Bahrain

Bahrein pot presumir d’algunes de les millors penetracions i velocitats d’internet del món, però el govern ha fet grans avenços per reprimir la dissidència en línia. Els llocs web i el contingut que afavoreixen els líders i partits polítics xiïtes són subjectes regularment a filtres i prohibicions. El govern també filtra periòdicament i prohibeix els llocs web i contingut favorable a la minoria xiïta i els seus líders. De fet, l’accés a Internet íntegrament era inexistent a la ciutat xiïta de Diraz, que encara avui dia tracta un toc de queda d’Internet..

El govern bahreini bloqueja contínuament llocs web i plataformes de xarxes socials de partits opositors. Els punts de comunicació han de rebre l’aprovació de la direcció de mitjans de comunicació de Bahrain per compartir les notícies als seus llocs web i pàgines de xarxes socials. La bona notícia és que les VPN i els representants locals encara estan disponibles per al seu ús a Bahrain, ja que el govern no ha estat capaç d’aplicar un tallafoc prou fort com per bloquejar aquestes eines..

Mencions deshonestes:

Aquí es mostren els països que no han arribat als 10 primers llocs, però mereixen ser mencionats de qualsevol manera:

 1. Unió dels Emirats Àrabs
 2. Egipte
 3. Rússia
 4. Tailàndia
 5. Gàmbia
 6. Turquia

Els 10 primers països amb el pitjor censura d’Internet el 2020 – Pensaments finals

El teniu, els deu pitjors països per a la censura d’Internet el 2020. Tingueu en compte que Corea del Nord no està disponible en aquesta llista a causa de la seva alienació de la resta del món. En cas contrari, es classificaria com el país pitjor número 1 per a internet en general. Com sempre, si teniu previst traslladar-vos a qualsevol d’aquests països, us recomanem que adopteu les precaucions necessàries per garantir la vostra seguretat i privadesa en línia. Podeu utilitzar un proveïdor de serveis VPN creïble, com ExpressVPN, per ajudar-vos a evitar les restriccions que trobeu en aquests països. També podreu passar per alt les pràctiques de vigilància i supervisió dels governs esmentats anteriorment.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me