Hacking WiFi: Com es trenquen els pirates informàtics a la vostra xarxa sense fils

“Crec que el meu wifi està piratejat”. Una frase probablement inimaginable fa una dècada, completament comprensible en aquests dies. La pirateria ha esdevingut tan prevalent que no serà una sorpresa si algú està supervisant la vostra connexió. Hi ha milions de dispositius que es veuen afectats cada any i els hackers aconsegueixen robar informació important com ara contrasenyes bancàries i números de targetes de crèdit.


Hacking WiFi: Com es trenquen els pirates informàtics a la vostra xarxa sense fils

Sempre connectat – O la vida al voltant dels punts d’hots wifi

Pirateria WiFi

Tot i que pot semblar difícil, el cert és que és molt fàcil piratejar wifi si no està protegit adequadament. Si un pirata informàtic accedeix a la connexió Wi-Fi de casa, pot veure totes les transaccions que es fan mitjançant dispositius connectats. Hi ha molts mètodes en què els hackers pirategen wifi. A continuació, es detallen algunes de les maneres més habituals.

Esnifar

Els pirates informàtics fan servir olfacte per segrestar un paquet que viatja entre el router Wi-Fi i un dispositiu connectat. Un cop segrestat el paquet, el pirata informàtic pot llegir-lo o modificar-lo. Tanmateix, si l’encaminador té una VPN instal·lada en ell, el paquet es xifrarà, cosa que no serà fàcil per al hacker desxifrar.

L’espoli

Els vostres dispositius (inclosos telèfons i ordinadors) recorden les xarxes Wi-Fi i es connecten automàticament a les xarxes que recorden. Un pirata informàtic pot configurar una xarxa Wi-Fi amb les mateixes credencials SSID que una xarxa recordada. Això enganyarà el dispositiu i es connectarà automàticament a la xarxa del pirata informàtic. El pirata informàtic pot controlar tot el trànsit que passa a través de la xarxa Wi-Fi. Tanmateix, si teniu una VPN al vostre dispositiu, tot el trànsit serà xifrat i, per tant, difícil de controlar.

Mapeig de punts d’accés

En aquest mètode, el pirata informàtic es connecta a xarxes no segures per robar les dades. També anomenat servei de guàrdia, es realitza majoritàriament en un vehicle en moviment. El pirata informàtic impulsa una ciutat per trobar xarxes no segures. Si la xarxa d’empresa no té seguretat, el pirata informàtic es connectarà a ella per robar informació de l’empresa sensible.

Com mantenir-se a la seguretat dels pirates informàtics Wi-Fi

Tot i que no hi ha cap cosa que es prova de pirates informàtics, certament podeu complicar les coses per als pirates informàtics.

Habilita WPA2

Assegureu-vos que activeu el xifrat WPA2 per a la protecció sense fils. Si la vostra seguretat està obsoleta, la xarxa sense fils es pot piratejar en qüestió de minuts. A part de WPA2, assegureu-vos que el SSID sigui fort. Si feu servir el nom predeterminat del vostre enrutador, els hackers poden ser més fàcils d’introduir-vos al vostre sistema.

Amb un SSID predeterminat, els hackers poden utilitzar una taula per combinar les contrasenyes més habituals dels SSID per defecte comuns. Assegureu-vos que creeu un SSID llarg juntament amb una contrasenya contundent per descoratjar els pirates informàtics d’entrar a la vostra xarxa.

Encendre el tallafoc

El vostre router inclou un tallafoc integrat. Assegureu-vos que l’activeu perquè farà que la vostra xarxa sigui menys visible. Hi ha alguns tallafocs que funcionen en mode furtiu que garanteixen que la xarxa estigui oculta. Proveu el tallafoc després de configurar-lo per assegurar-vos que funciona perfectament.

Utilitzeu una VPN

Utilitzeu una VPN al vostre enrutador. D’aquesta manera, fins i tot si un pirata informàtic aconsegueix entrar a la xarxa, no podrà llegir els missatges ja que seran xifrats. Hi ha diverses VPN excel·lents que ofereixen xifrat de 256 bits per preus fins a 10 dòlars al mes. Alguns ofereixen tarifes encara més barates. Assegureu-vos que no aneu a disposició de VPN gratuïtes, ja que no proporcionen una protecció adequada i que hi ha diverses llacunes de seguretat.

Quan compreu una VPN, pregunteu-los si el seu servei es pot instal·lar en un encaminador. Les empreses més importants ofereixen instal·lació d’encaminadors i les indicacions adequades per ajudar-vos a sortir.

Desactiva l’opció d’administrador via sense fil

Quan l’opció Administrador via sense fil està activa, podeu exercir els vostres drets d’administrador mitjançant Wi-Fi. Això significa que un pirata informàtic també pot exercir drets d’administració des d’una ubicació remota. Quan aquesta funció està desactivada, haureu de connectar un cable Ethernet al router per fer canvis. Un hacker sense accés físic al router no podrà fer-ho i, per tant, la vostra xarxa serà segura.

Com saber si ja heu pirat

Què passa si el teu router ja està piratat? Aquí teniu com saber-ho.

Comproveu la llista de dispositius connectats

Inicieu la sessió a la pàgina del router amb el nom d’usuari i la contrasenya. Tots els routers tenen especificitats diferents, però si cerqueu, trobareu una pàgina d’estat per a la vostra connexió Wi-Fi. Cerqueu paraules com a Llista de dispositius, Dispositius adjunts, Dispositius connectats o Xarxa domèstica. Aquesta llista dels dispositius actualment connectats al router. Si trobeu algun dispositiu desconegut, pot ser que pertanyin a algú que està donant voltes al voltant.

Utilitzeu una aplicació

També podeu utilitzar una aplicació per trobar dispositius desconeguts a la vostra xarxa. Algunes d’aquestes aplicacions són inspector de Wi-Fi, verificador de router F-Secure i Wireless Network Watcher.

Hacking WiFi: Pensaments finals

Si trobeu un intrús a la vostra xarxa, no tingueu pànic. Simplement restablir el vostre SSID, canviar la contrasenya i augmentar la seguretat. Quan canvieu el SSID, tots els dispositius estaran desconnectats de la xarxa. Ara només cal canviar la contrasenya perquè l’intrús no pugui tornar a iniciar la sessió. A continuació, seguiu tots els passos que s’indiquen aquí per augmentar la seguretat de manera que no puguin infiltrar-se de nou.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me