Les estafes de trampa en mel – Com detectar-les?

Internet ha obert un món de possibilitats i oportunitats per a la persona corrent, però, a la vegada, també ha facilitat que els defraudadors triïn els seus objectius. Hi ha diverses estafes i altres activitats fraudulentes que tenen lloc a través d’Internet, que fan que les víctimes siguin persones desconcertades. Aquests dies, hi ha un nou tipus de estafa al voltant de la xarxa: estafes de trampes de mel, també conegudes com a bots de mel.

Què són les estafes de trampa de mel?

Què són les estafes de trampa de mel?

Què són les trampes de mel?

Per a un espia, el terme “trampa de la mel” significaria el procés per atraure un agent a separar-se d’informació confidencial amb l’ajuda d’una dona seductora. Al món corrent, es tracta fonamentalment d’un lloc de cites amb fraus i propostes de persones desconegudes però atractives, que volen fer-lo conèixer. Cedeix a aquestes trampes i acabes perdent tots els teus diners o bé infectes greument l’ordinador.

Algunes forces tan nefastes com aquesta fins i tot estan utilitzant Skype per intentar embolicar-se amb la gent. Alguna persona atractiva a Skype intentarà parlar amb tu i així successivament via Skype: només hauràs de bloquejar-les per aturar aquesta nefasta persecució. 

Els llocs de cites en línia han facilitat la cerca de parella. Amb l’augment de centenars de llocs de cites, no van passar gaire temps fins que els defraudadors van començar a utilitzar-los. Normalment, aquests estafadors saben que les persones que es registren en aquests llocs estan desesperats per trobar parella, i que utilitzen aquesta oportunitat per atreure’s a separar-se de les dades bancàries i d’altres informacions privades..

Això no significa que tots els llocs de cites siguin fraudulents. Quan obriu la carpeta “correu brossa” o “brossa” del vostre correu electrònic, heu d’haver vist correus electrònics que us conviden a “conèixer a una noia simpàtica” o a “aprendre a agradar millor al vostre home” o a “trobar l’amor de la vostra vida”. Aquests correus electrònics contenen un enllaç que NO condueix a un lloc de cites de bona reputació. Si feu clic als enllaços del correu electrònic, acabeu descarregant un virus que contagi la vostra màquina.

Per descomptat, si us deixeu perdre i comenceu a correspondre amb l’emissor del correu electrònic, corre un risc encara més gran: el de perdre els vostres diners. Hi ha una raó per la qual aquests correus electrònics acaben a la carpeta brossa.

Les estafes dels tipus de trampa de mel

En aquests dies hi ha dos tipus molt populars d’estafes de trampes de mel. El primer és l’estafa “nigeriana”, en què una noia de la llunyana Àfrica escriu a l’home desafortunat i comparteix la seva trista història. L’home aviat esbrina que la noia té una herència de milions i es deixa atreure per tots aquests diners. Se li promet una part dels milions si paga alguns serveis “legals” per treure la noia del seu país. Un cop l’home ha pagat milers de dòlars, l’amant d’Internet desapareix a l’aire prim.

El segon tipus és la estafa “russa”, on la noia afirma ser pobra i demana ajuda al seu “marit-a-ser”. Aquests estafadors només tenen com a objectiu homes que es creu rics. Des de demanar diners per un bitllet d’avió a acceptar amb molt de gust tots els “regals” que l’home vol donar a la noia, aquests defraudadors drenen lentament a la persona dels seus diners i després desapareixen.

Els estafadors escanegen milers de perfils en diversos llocs de cites i trien gent a la qual s’orienten. No hi ha cap lloc de cites associat a aquests correus electrònics. Si ets intel·ligent, sabràs que és una estafa immediatament. Però, sorprenentment, algunes persones cauen víctimes d’aquestes activitats fraudulentes i, fins i tot, es deixen atraure a delictes perillosos de vegades.

Com estar segur

Una mica de discreció i consciència us pot ajudar a mantenir-vos a salvo d’aquestes estafes de trampes de mel. Algunes d’aquestes maneres són:

  • No obriu els correus electrònics que finalitzen a la vostra carpeta “spam”. Per assegurar-se que els correus electrònics importants no van a la brossa, les adreces de correu electrònic de la “llista blanca” de les quals rebeu correu electrònic regularment. Aneu amb compte de qualsevol missatge de correu electrònic amb línies de temes estranyes, com l’oferta d’un milió de dòlars o una invitació per conèixer algú especial.
  • Apreneu a identificar aquests missatges de estafa. Normalment s’escriuen en anglès molt pobre, o en un altre idioma, com el rus. No obriu mai aquests correus electrònics i, fins i tot, si no ho feu, no feu clic en cap enllaç ni respongueu al remitent.
  • No visiteu llocs de cites dels que no heu sentit a parlar, especialment els que apareixen als correus electrònics de correu brossa. És una amenaça per al vostre equip.
  • Aneu amb compte amb les ofertes generoses que volen oferir-vos milions de dòlars o la possibilitat de conèixer algú especial.
  • El més important, sempre utilitzeu un bon sistema de seguretat per al vostre equip ja que us avisarà automàticament sobre llocs maliciosos o sospitosos.

Internet és com el món en si, ple de diferents tipus de persones, i no tothom té bones intencions. Educar-se sobre aquests cibercriments i tenir-ne conscient us pot ajudar fàcilment a evitar aquestes estafes de trampes i estar segur en línia.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me