Les VPN venen les vostres dades a tercers?

Les dades de tercers que venen VPN són reals! Les persones de tot el món utilitzen xarxes privades virtuals per a la privadesa i per navegar per Internet de manera anònima. Com tots els proveïdors de serveis VPN, també tenen el seu mal i el seu mal to. Els dolents no es prenen seriosament la seguretat de les vostres dades. Una investigació recent va mostrar prop de 26 dels 117 VPN més populars que es guardaven les dades dels usuaris. Amb les noves lleis GDPR vigents, els proveïdors de serveis VPN també estan estudiant de prop el seu ús dels bancs de dades dels clients. La part interessant és que la recollida de dades no és il·legal, ja que els proveïdors de serveis esmenten aquests termes en la seva política de privadesa. Com a usuaris, però, sobretot saltem la lectura d’aquesta part i fem clic a “Estic d’acord”..

Les VPN venen les vostres dades a tercers?

Les VPN venen les vostres dades a tercers?

Com acaben les VPN per vendre les vostres dades

Molts dels proveïdors de serveis VPN no tenen clar com guanyen diners amb l’ús del seu servei. Hi ha serveis VPN gratuïts, així com pagats, alguns són reputats, populars i molt utilitzats, mentre que alguns poden ser una mica ombrívols. En realitat no és tan fàcil identificar quin servei pot utilitzar malament les dades i que les mantindrà segures.

No es pot mantenir completament anònim mentre s’utilitza una VPN. Els proveïdors de serveis VPN disposen de grans descàrregues de dades d’usuaris que són inestimables per a la tecnologia basada en dades i els gegants digitals. Paguen sumes de diners atroces per aquesta informació que les empreses VPN accepten de bon grat.

Com les empreses VPN venen les dades del client a tercers:

Hi ha diverses maneres en què un proveïdor de serveis VPN pot utilitzar les vostres dades personals per generar alguns errors addicionals. La majoria de mètodes inclouen vendre la informació que proporcioneu la VPN a les agències de publicitat.

 • La vostra adreça de correu electrònic es comparteix amb els seus socis de màrqueting. Es tracta d’informació impagable per a empreses que requereixen grans bases de dades de correu electrònic per a màrqueting digital, màrqueting per correu electrònic i altres empreses d’aquest tipus.
 • Moltes empreses VPN tenen els seus propis braços comercials que poden fer un bon ús de les analítiques de dades per a les quals necessiten grans quantitats de dades del client. No és difícil deduir d’on arriba tota aquesta informació.
 • Algunes empreses VPN gratuïtes utilitzen la vostra xarxa per dirigir altres usuaris de manera que tinguin accés a la vostra xarxa local i adreça IP. Aquesta pràctica pot ser especialment perillosa ja que qualsevol persona, fins i tot algú implicat en ciberdelinqüència pot utilitzar la vostra xarxa i de cap manera podreu convèncer les autoritats que no ho era tu.
 • Les empreses VPN obtenen els seus ingressos per anuncis que també es publiquen a la vostra xarxa. Aquests anunciants poden registrar-se i fer el seguiment de les vostres dades. Anuncis de visualització a les aplicacions que utilitzeu, anuncis patrocinats, vídeos i molts altres tipus d’anuncis diferents a la vostra VPN poden accedir fàcilment a les vostres dades.
 • Molt sovint reben notificacions que t’adverteixen sobre la incorporació de cookies al navegador i que permeten que passi. Sense saber-ho o sense saber-ho, les vostres dades són rastrejades i venudes per empreses VPN a aquelles persones que disposin a pagar el preu.
 • Les VPN estableixen un límit de 500 Mb / dia o similar per obtenir l’actualització a un pla de pagament. Quan ho facis, es poden registrar les dades de pagament i les dades bancàries, les dades de PayPal, etc..
 • La informació del vostre dispositiu, les vostres dades d’ubicació, la informació del dispositiu de maquinari i la informació del proveïdor de serveis es poden vendre a les empreses de mineria de dades.
 • Algunes VPN també poden tenir un control complet sobre el vostre telèfon intel·ligent: poden accedir a l’historial del vostre dispositiu i a l’aplicació a l’estat i la identitat del vostre telèfon. És un pensament espantós, però algunes xarxes no segures també poden modificar i suprimir els suports del telèfon.

Per què les VPN venen les vostres dades?

Com diu la dita “si no se’t ven un producte, és molt probable que sigui el producte”. Qualsevol cosa amb la promesa de ser gratuït inclou una agenda amagada. Com penseu que qualsevol servei “gratuït” mantingui la seva funció i es mantingui a si mateix (res no és gratuït, ho sabem tot plegat després que Obamacare ens pegés a la cara!)? Hi ha d’haver alguna font d’ingressos. Les VPN que acaben venent dades d’usuaris ho fan per moltes raons, entre les quals es troben les següents:

 • Cost de manteniment d’un servidor: Mentre utilitzeu la VPN, el vostre trànsit ha de ser dirigit pels seus servidors, això té un cost associat. Tot depèn de la força de la base d’usuaris de la VPN gratuïta. Com més baixa sigui la força, els càrrecs del servidor poden ser de milers de dòlars, i per a les VPN amb xarxes de clients més grans, els carregadors de servidor poden arribar a milions.
 • Per impulsar els ingressos: Sense tenir una generació d’ingressos de producte fix i sostenir un creixement monetari pot ser tot un repte. En els darrers temps, els anuncis de display han començat a pagar menys. Els proveïdors de serveis VPN s’aprofiten d’això i comparteixen informació dels usuaris o els venen a empreses que necessiten crear anuncis orientats a partir de dades valuoses.
 • Simplement fer milions: Tenir accés a dades de milions d’usuaris és com seure en una orina. També seria difícil resistir la voluntat de no utilitzar-la d’alguna manera i obtenir milions de dòlars. A menys que una empresa tingui polítiques estrictes que compleixen, aquesta informació de l’usuari es pot vendre o filtrar fàcilment a canvi d’importants sumes de diners bonus.

No siguis ingenu: les VPN gratuïtes venen les teves dades!

En conclusió, és segur dir que no es pot garantir cap seguretat completa de les dades per part d’un proveïdor de serveis VPN, tret que ho indiqui explícitament en la seva política de privadesa de dades..

Tanmateix, podeu prendre mesures per assegurar-vos que feu tot el possible per obtenir informació personal, privada i confidencial i utilitzar serveis d’empreses VPN de confiança i reconegudes empreses que proporcionen serveis de pagament i premium.. 

Protegiu-vos!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me