L’escàndol Analític Facebook-Cambridge: què hi ha a continuació?

Facebook ha estat un tema polèmic amb experts en privacitat des de fa temps. No és d’estranyar que el darrer escàndol Cambridge Analytica hagi fet onades al mercat de les xarxes socials en línia. El fiasco Facebook-Cambridge Analytica ha estat batejat com a “Escàndol del Segle”. El fet que diversos polítics sense nom utilitzessin Facebook per obtenir informació privada dels usuaris no ha de sorprendre ningú. Perpètuit amb la prova d’un test de personalitat, aquesta unitat exemplifica com l’actitud de cridanera actitud de Facebook envers la privadesa dels usuaris.


L’escàndol analític Facebook-Cambridge: què hi ha a continuació?

Mentre que Facebook ha estat introduint nous paràmetres de privadesa, només ho ha fet després de molta crida i crits. Aquest escàndol és només un de llarg recorregut, que mostra com el principal lloc de xarxes socials del món està prescindint de la privadesa dels usuaris. Ja hem informat els nostres usuaris sobre aquest escàndol. Examinem els esdeveniments més recents al respecte.

Quatre plets es van llançar a Facebook a causa de l’escàndol Cambridge Analytica

La setmana passada, Lauren Price, de Maryland, usuària de Facebook va fer un cas a San Jose. Aquesta demanda d’acció de classe s’ha presentat in situ fins a 50 milions d’usuaris de FB. Presumptament, Cambridge Analytica va robar dades dels comptes privats d’aquest usuari amb el coneixement de Facebook. Price ha declarat que FB no ha tingut en compte la seva privacitat en línia tot i haver afirmat que no compartirà dades sense consentiment. Price també va dir que va assistir a campanyes polítiques periòdiques sobre el seu feed el 2016.

Al costat d’aquesta demanda, Robert Casey i Fan Yuan, dos accionistes separats de Facebook, també han presentat una demanda judicial. Aquests han estat presentats contra el propi Facebook, així com el CFO David Wehner i el conseller delegat Mark Zuckerberg. Volen ser compensats per la pèrdua de valor que va patir durant la caiguda en accions de Facebook la setmana passada. Durant aquest període, Facebook va perdre fins a un 10 per cent del seu valor de mercat global.

Finalment, Jeremiah Hallisey, un advocat, va presentar una demanda contra Sherbro Sandberg, Zuckerberg i altres membres del consell delegat contra el conseller delegat de FB COO. Segons la demanda, els executius de Facebook i el consell d’administració no van emprendre cap acció per frenar l’incompliment de dades. Tampoc no van informar als usuaris que es produís. Per tant, incomplien el deure fiduciari.

Aquesta demanda exigeix ​​que els accionistes siguin compensats per les seves pèrdues. També insisteix que Facebook millora els seus processos de seguretat interna i es veu obligat a fer-ho per ordre judicial.

La Comissió Federal de Comerç valida la investigació de FB

La FTC investiga actualment els “actes injustos” de la companyia. Això podria provocar que Facebook pogués patir multes en cas de ser culpable.

Segons Tom Pahl, director en funcions de la FTC, “Els darrers informes de premsa sobre incompliments de privacitat de Facebook han impulsat la FTC a investigar-la.” Va revelar que les investigacions es centraran en “polítiques injustes que causen un perjudici considerable per als consumidors”.

Com a conseqüència d’aquesta afirmació, les accions de Facebook es van reduir encara més prop del 6 per cent del seu valor original.

Tot i això, Facebook ha posat un rostre valent i Rob Sherman, subdirector de privacitat de Facebook, va dir: “Facebook es compromet a garantir que les dades dels usuaris siguin segurs i agraeixen la possibilitat de respondre a totes les preguntes plantejades per la FTC.”

El moviment #DeleteFacebook troba un suport principal

Brian Acton, cofundador de Whatsapp, es va unir al moviment #DeleteFacebook tot i que va obtenir 19 milions de dòlars de l’adquisició de Whatsapp per part de Facebook. El hashtag #DeleteFacebook l’utilitza la gent per aconseguir que els usuaris esborrin els seus comptes de Facebook.

Citen l’al·legació que Facebook sabia que Cambridge Analytica utilitzava mitjans clandestins per recopilar informació privada. També mencionen com s’havia produït això durant dos anys i ningú a Facebook no va fer res per aturar-ho.

Mozilla també ha presentat una petició

Mozilla ha estat perdent gran part de la seva quota de mercat davant empreses més innovadores. Només és natural que aprofitin qualsevol oportunitat per mostrar els seus competidors. Segons la nova petició presentada per l’empresa, reclamen que Facebook hagi de modificar la seva política de permisos d’aplicacions. Això millora la protecció dels usuaris contra la mineria de tercers.

A part d’això, el principal denunciant de l’escàndol de la CA, Chris Wylie, també ha tornat a parlar-ne. Va dir que la seva intenció no era difamar Facebook i ni tan sols es va plantejar això en fer la revelació.

De fet, segons ell, la seva única motivació era exposar al món les funestes activitats de Cambridge Analytica. Tot i això, això no ha dissuadit els altres a especular que l’enfonsament dels valors de FB era l’objectiu principal de l’acte.

El CEO de Facebook, Zuckerberg, ha decidit anar al congrés i testificar

A la vista de les denúncies i els plets, Mark Zuckerberg ha declarat que serà testimoni davant del Congrés. Segons una declaració de Zuckerberg a CNN Money, el testimoni es donarà en poques setmanes. Actualment, Facebook està en procés d’examinar la millor manera d’explicar el testimoni. Sens dubte, buscaran exonerar a Zuckerberg i Facebook de qualsevol falla i denúncia associada.

Aquesta declaració arriba a la cua de l’enorme atac que va exposar el Cambridge Analytica. Tots els mitjans de comunicació han coincidit en què no hi ha cap altra alternativa que Zuckerberg que testifiqui davant del Congrés.

Al mateix temps, és de vàlua idea que el testimoni de Zuckerberg farà que altres honchos de les xarxes socials segueixin el seu cas. Podríem veure els consellers delegats de Google i Twitter, Sunder Pichai i Jack Dorsey, que també donen testimonis.

Oficialment, s’ha demanat als tres gegants de mitjans en línia que estiguessin presents en una audició de privadesa de dades el 10 d’abril. Chuck Grassley, el president del poder judicial del Senat, va ser qui va emetre l’avís.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me