Necessiteu un missatger fora de línia per millorar la seguretat?

El xifratge de punta a punta funciona fins que algú planta un porta del darrere en un programari de confiança. Tenint la privadesa completa que és 100% garantit ni tan sols és una opció. Qualsevol pot tenir encara accés físic a l’ordinador o dispositiu mòbil malgrat tu extremar totes les precaucions i instal·lant tot el programari de ciberseguretat. Però, què és? solució? És un Missatger fora de línia la forma adequada de resoldre el problema? Anem a esbrinar.

Necessiteu un missatger fora de línia per millorar la seguretat?

Porta del darrere d’una aplicació? Quin és el tracte?

Porta del darrereNo podeu saber si una aplicació que utilitzeu no té cap contraportada dissenyada específicament. Al seu torn, permet que qualsevol persona que tingui accés a aquesta funcionalitat pugui accedir a les vostres funcions fitxers i comptes també.

No és un problema que l’usuari mitjà no sigui capaç de determinar si hi ha una contraportada o no.

Pel que fa a una aplicació no ho és codi obert, i la majoria del programari no ho és, fins i tot es converteix en un repte professionals professionals de ciberseguretat i desenvolupadors de programari. No podran trobar una porta del darrere al programari per al qual no tinguin accés codi de programació.

Molts denunciants de tot el món tenen experiència de primera mà en aquest tema. Tercers interceptar i fer el seguiment de les seves comunicacions a través de la web explotació de a la part posterior o programari maliciós instal·lats al seu dispositiu.

Només llavors el problema és que les agències governamentals puguin impedir l’accés a certs plataformes de xarxes socials o canals de comunicació en línia en conjunt.

Recents els manifestants a Hong Kong van experimentar tots els problemes anteriors i arribeu a una solució que podria funcionar.

Comerç per Internet per a comunicacions segures

Hongkongers protestant es va adonar que les seves aplicacions de missatgeria estan sent va suspendre. Va ser quan van decidir marxar fora de la xarxa per intercanviar missatges sense que algú els faci un seguiment.

La solució arriba D’igual a igual aplicacions de xarxa de malla Estem parlant de gustos Bridgefy i FireChat. Aquestes aplicacions no confien a Internet per enviar i rebre missatges.

Aquestes aplicacions funcionen utilitzant protocols de comunicació com ràdios de telefonia Bluetooth o Wi-Fi. Tot i això, només es pot comunicar directament amb altres dispositius a intervals curts d’entre “entre 60 i 100 metres”.

Mitjançant aquesta tecnologia, podeu enviar i rebre relativament ràpidament missatges en espais concorreguts, com ara una megapolis moderna. Si utilitzeu xarxa mòbil i es produeix un apagament sobtat, no us afectarà.

El mètode funciona tant per a grups de xat públics com privats. Bé, heu de tenir un nombre crític de dispositius que utilitzin el programari de missatgeria respectiu per poder funcionar.

Per a un grup de xat públic, pot trigar un temps fins que el missatge es lliuri a llargues distàncies. Principalment, és perquè necessiteu que els dispositius estiguin a proximitat física, però encara funciona.

Com funciona Wi-Fi Direct

Podeu substituir els dispositius d’oficina per telèfons intel·ligents, per cert. A la infografia següent, podeu fer-vos una idea de com Wi-Fi Directe funciona per a la missatgeria en línia.Wi-Fi Directe

En realitat és molt mètode segur per intercanviar missatges. Els usuaris del centre no tenen accés al vostre missatge i el seu dispositiu el transfereix automàticament.

La persona que actua com a intermediari no ha d’estar dins del vostre llista de contactes; l’aplicació de missatgeria no ho és comunicació entre iguals sinó que crea una xarxa de malla per intercanviar missatges.

Evidentment, no es tracta d’un mètode per a una comunicació segura a distàncies molt llargues en temps real. Tanmateix, és independent de qualsevol servidor d’Internet o servidors de xarxa, ja que es transmet el vostre missatge ones de ràdio o Bluetooth.

Encara no teniu cap seguretat completa fins al punt que qualsevol dispositiu d’usuari final es pugui veure compromès. Però teniu la possibilitat d’intercanviar missatges de forma privada sense dependre d’aplicacions populars de xarxes socials com ara Facebook, WeChat, Telegram o Skype. Encara que no teniu accés complet a Internet, podeu utilitzar aquesta aplicació de missatgeria.

Els missatgers fora de línia estan segurs?

Logotip fora de líniaAbans de respondre aquesta pregunta, hem de conèixer la diferència entre una aplicació de missatgeria capaç d’enviar missatges sense tenir cap connexió a Internet i una aplicació de missatgeria que no necessita una connexió a Internet per enviar missatges.

WhatsApp, per exemple, és una aplicació de missatgeria que desa el missatge localment al dispositiu.

Després d’això, ho intenta connecteu-vos als servidors de WhatsApp per enviar-lo quan teniu connexió a la secció Internet.

A continuació, intenta enviar el missatge repetidament fins al destinatari previst es connecta a Internet i rep el teu missatge.

Aquest és un servei de missatgeria fora de línia en el sentit que no cal ser en línia per enviar un missatge. Però necessiteu la connectivitat a Internet perquè siguin els missatges intercanviat, però.

D’altra banda, les aplicacions com Bridgefy, FireChat, Senyal o La malla del servidor no necessiteu Internet per intercanviar missatges a través Wi-Fi directe entre pares o Bluetooth.

Només cal trobar un dispositiu proper que estigui a punt per comunicar-se mitjançant un d’aquests elements protocols i és bo anar.

Dit això, la possibilitat d’algú xafardant al missatger fora de línia que necessita una connexió a Internet per enviar i rebre un missatge és igual a la possibilitat que algú intercepti les vostres comunicacions a través de qualsevol altre canal de comunicació d’Internet. No és un problema de xifrat o seguretat; és un problema mètode de connectivitat.

Xifrat de punta a punta resol el problema que algú llegeix de forma accidental o intencionada dels seus missatges. Tanmateix, no resol el problema fonamental de intercanviar missatges quan algú desactiva els servidors d’Internet en una determinada ubicació. Per tant, partim del problema de privadesa al problema del següent nivell on el teniu dret a comunicar-se.

Bé! Però són segurs tot i que?

Tornem a la pregunta de si els missatgers fora de línia són segurs. La resposta breu és “no”. No són completament segurs, fins i tot si utilitzeu tecnologia per a comunicació directa entre dispositius.

Xarxes de malla i tecnologies directes comunicació de dispositiu a dispositiu són bons a l’hora de lliurar el missatge. Són tan segurs com la mitjana del missatger que utilitzeu per xatejar amb els amics i la família en línia.

Per exemple, podeu col·locar una dispositiu d’enfonsament a prop d’un objectiu i a rebre els seus missatges, podeu plantar programari maliciós en un dispositiu de destinació o podeu utilitzar un porta del darrere en qualsevol altre programari per controlar un dispositiu objectiu. Però tu no pot evitar que es lliuri un missatge en la mesura del destinatari que tingui accés físic a una xarxa de malla.

Paraules finals

Malauradament, la gent utilitza xarxes de malla no quan la infraestructura d’Internet s’ha reduït, sinó evitar la censura i intercanviar missatges lliurement. D’altra banda, no es tracta d’un problema de cap tecnologia sinó de realitats polítiques en una part del món o una altra.

El que cal saber sobre els missatgers fora de línia i els protocols de comunicació directa dels dispositius és que s’afegeixen una mica privadesa a les vostres comunicacions però no protegir el dispositiu atacs dirigits o atropellar.

El que també ofereixen és la capacitat de comunicar-se ininterrompudament fins i tot quan la vostra connexió a Internet s’hagi reduït o no vol utilitzar Internet. Teniu alguna cosa a afegir? Podeu oferir altres avantatges d’utilitzar missatgers fora de línia? Avisa’m als comentaris que es mostren a continuació.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me