Per què veiem els mateixos anuncis a tot arreu a Internet?

És un fet habitual: cerqueu els telèfons intel·ligents més recents en un lloc comercial principal i, al cap d’un temps, veieu els mateixos (i articles similars) que els anuncis emergents en altres llocs web que visiteu. Com es fan exactament els anuncis per publicar-vos a tot el web?


Per què veiem els mateixos anuncis a tot arreu a Internet?

Per què veiem els mateixos anuncis a tot arreu a Internet?

Els llocs web fan un seguiment de les vostres activitats de navegació

Ja no és cap secret que gairebé tots els llocs web puguin fer un seguiment de les vostres activitats en línia, però quan els llocs web comencen a conèixer-ne massa, sembla una mica esgarrifós. Quant de vosaltres se us fa un seguiment exacte? Els llocs web incorporen programari espia al vostre sistema per fer el seguiment de les vostres activitats?

No us deixeu perdre si veieu els mateixos anuncis a tot arreu a Internet. No és maliciós i no hi ha cap altre propòsit que no sigui màrqueting. Quan veieu els mateixos productes que els anuncis emergents que heu vist durant uns moments, és simplement a causa d’una tècnica publicitària anomenada remàrqueting.

Què es?

El remàrqueting és un servei de publicitat comú que ara utilitza diversos llocs web de comerç electrònic. Així funciona:

 1. Visiteu un lloc web: podria ser qualsevol lloc, des d’una botiga en línia fins al lloc web del vostre taller de reparació d’autobòdies preferit.
 2. Tot i que el lloc web no mostra anuncis, com a tal, inclou contingut que ofereix algun tipus de servei publicitari.
 3. Aquest servei de publicitat col·loca una galeta al navegador que diu: “Aquest navegador / usuari mirava aquest producte / servei en aquest moment”.
 4. Més endavant passeu a altres llocs web que són compatibles amb anuncis. Encara que un lloc web tingui suport en part per anuncis, veureu anuncis que es mostren.
 5. Si aquest lloc web utilitza el mateix servei de publicitat que el que havíeu visitat fa moments, el servei torna a rebre cookies des del vostre navegador i coneix quins productes o serveis us interessaven..
 6. Veieu anuncis dels mateixos articles que miraves enrere.

Hi pot haver diverses variacions sobre aquesta tècnica anterior que utilitzen els serveis publicitaris per fer el seguiment de les activitats de navegació. Fins i tot quan visiteu el lloc web del vostre amfitrió web o un lloc immobiliari, podreu veure anuncis sobre noves propietats a la vostra ubicació o noms de domini que us podrien interessar. És esgarrifós i molest, però malauradament, la majoria dels anuncis. ara els llocs basats utilitzen remàrqueting.

Quina seguretat és??

Veure els mateixos anuncis a tot arreu a Internet fa que l’usuari se senti incòmode perquè sembla que us segueixen. En realitat, si us deixessin seguir després de sortir d’una botiga i preses a fer una compra, estaria fora i esgarrifós. Se sent el mateix a Internet.

Ens hem d’adonar que el seguiment no vol dir que es faci un seguiment individual. El vostre navegador no sap cap a on aneu, què feu, ni les persones que coneixeu. Només sap de les vostres activitats en línia. No és programari maliciós ni espia i no hi ha cap intenció criminal al darrere. En la majoria dels casos, la informació no es guarda en cap navegador ni cap lloc web durant massa temps. Simplement esborrar les cookies farà que el vostre navegador oblidi tot.

Violant la vostra privadesa en línia?

La majoria de les persones consideren que això és una violació de la privadesa i l’ús poc ètic de les dades personals. No obstant això, com que no hi ha cap intenció criminal, no es pot fer molta gent per deixar de veure anuncis. Hi ha dues solucions per a aquells que no volen fer-ne el seguiment: 1) Utilitzeu un bloquejador d’anuncis i 2) Utilitzeu una VPN.

Utilitzant un bloquejador d’anuncis o en augmentar la configuració de seguretat bloquejarà diversos llocs juntament amb finestres emergents. Això podria ser un inconvenient si molts dels llocs i funcions que utilitza regularment estan bloquejats. Adblock i ABP són dos exemples d’extensions de bloqueig d’anuncis que podeu instal·lar a Chrome i a FireFox.

Utilitzant una VPN és la manera més eficaç de navegar per seguretat a Internet, ja que us manté anònim i impedeix el seguiment. Aquest és un servei car i que pot superar el pressupost de molts usuaris d’Internet. Tot i així, els avantatges que obteniu en connectar-vos a una xarxa privada virtual sempre que aneu en línia superen el cost. Una altra forma de mantenir-se en seguretat és esborrant les galetes del navegador amb freqüència, preferiblement després de cada sessió de navegació.

Per què els anuncis us segueixen en línia: reflexions finals

La majoria de llocs es basen en anuncis per obtenir ingressos i el remàrqueting no desapareixerà aviat. Això deixa als usuaris que no volen ser rastrejats amb l’opció d’utilitzar una VPN per accedir a Internet. Anonir al web és la millor manera d’evitar el seguiment i veure anuncis molestos a tot arreu. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map