Què és la vigilància a Internet i com evitar-ho

Aquests dies és cada cop més difícil que els usuaris d’Internet puguin exercir la llibertat en línia. Alguns més que altres. L’augment de les activitats de censura, vigilància i seguiment és el que limita els usuaris en línia a explorar de manera segura i gratuïta la web a tot el món. Els governs i els proveïdors d’informació són els responsables de fer passar les lleis i regulacions que donen suport als sistemes de vigilància. Per tant, els usuaris d’Internet se senten desanimats a entrar en línia. Aquest inconvenient, però, es pot pal·liar amb un proveïdor de serveis VPN. En aquest article, obtindreu més informació sobre la vigilància a Internet i com podeu evitar-ho amb una VPN.


Què és la vigilància a Internet i com evitar-ho

Què és la vigilància a Internet i com evitar-ho

Què és la vigilància a Internet?

Breument, la vigilància a Internet és el seguiment de l’activitat informàtica dels usuaris i de les dades emmagatzemades en un disc dur o de dades transferides a Internet. La vigilància sovint la realitza la vigilància furtiva per part de governs, corporacions, organitzacions criminals o, fins i tot, persones. Bàsicament, la vigilància significa que les seves dades en línia i el trànsit a Internet estan sent supervisats i registrats per tercers. Els motius de la vigilància varien. Els governs utilitzen grans empreses tecnològiques per facilitar la recollida d’informació privada. Tot i que les empreses no volen lliurar informació sobre els seus clients, en molts casos, com ara amb la NSA, no tenen més remei que complir les seves demandes. Això significa que hi ha la possibilitat que empreses com Google, Facebook o Yahoo puguin treballar amb les autoritats. Els governs realitzen vigilància per presumptes motius de seguretat nacional, impedeixen actes terroristes, espionen els seus ciutadans, recopilen dades, etc.

Com evitar la vigilància a Internet amb una VPN

Tant si es tracta de motors de cerca, governs o pirates informàtics, hi ha una manera en què la informació és gairebé impossible de controlar. Un proveïdor de serveis VPN és un mètode segur que podeu intentar escapar de les activitats de vigilància i supervisió. Dit d’una altra manera, és la vostra única possibilitat d’obtenir privadesa en línia. Una VPN és un servei que podeu utilitzar per mantenir la vostra seguretat en línia i protegir la vostra privadesa quan esteu a Internet. A més, aquest programari es basa fortament en potents protocols de xifratge que fan possible la privadesa en línia. Una VPN assegura tot el vostre trànsit i dades en línia i assegura que cap tercer pot saber què feu en línia. A més, una VPN amaga la vostra adreça IP actual i la substitueix per una que proporciona el servidor situat al país al qual vau connectar. Així, aquí es mostra com s’evita la vigilància d’internet mitjançant una VPN:

 1. Registreu-vos amb un proveïdor de VPN (preferiblement ExpressVPN).
 2. Baixeu i instal·leu l’aplicació VPN als dispositius que feu servir.
 3. Inicieu l’aplicació.
 4. Connecta’t al servidor d’un país on no existeix la vigilància.
 5. Utilitzeu Internet lliurement i escapeu de la vigilància del govern.

ExpressVPNés una VPN molt segura i una bona opció per evitar la vigilància. A més, utilitza AES (Advanced Encryption Standard) amb tecles de 256 bits, també conegudes com AES-256. De fet, el govern dels Estats Units i els experts en seguretat a tot el món utilitzen el mateix xifrat per protegir la informació classificada. A més, encara que un tercer dedicat fos capaç de comprometre el vostre equip o el servidor VPN durant una sessió, l’atacant no seria capaç de desxifrar cap trànsit de les sessions anteriors. Per obtenir més informació sobre altres proveïdors de serveis, assegureu-vos que feu una ullada a la taula següent.

Llista dels 10 primers països amb vigilància a Internet

La majoria de països tenen agències governamentals que controlen el que fan els internautes en línia. Per exemple, l’Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units (NSA) és responsable del control global, la recollida i el processament d’informació amb finalitats d’intel·ligència estrangera. Un altre exemple és la Seu de Comunicacions del Govern (GCHQ), que és una organització d’intel·ligència i seguretat encarregada de proporcionar informació d’informació de senyals (SIGINT) i informació al govern del Regne Unit. A continuació, es mostra una llista dels països amb vigilància.

 • EUA
 • UK
 • Rússia
 • Índia
 • Xina
 • Aràbia Saudita
 • Emirats Àrabs Units
 • Corea del Nord
 • Turquia
 • Austràlia

Protegeix la teva privadesa

Creiem fermament que la privadesa és sagrada. Cap tercer no ha de tenir l’autoritat de violar-lo, sigui quina sigui la cosa. Poder navegar per la web de forma segura i sense haver de preocupar-se per tercers que l’espionen és un dret democràtic teu. Encara que estiguéssiu situat en un país on s’apliqui la vigilància i la censura, encara podeu evitar-ho amb un proveïdor de serveis VPN. Per últim, protegir la vostra privadesa, mantenir les dades segures i mantenir-se en seguretat amb una VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me