Què tan segura és el mode d’incògnit?

Potser heu trobat amb el “mode d’incògnit” a Google Chrome o a la navegació privada al Firefox i l’heu utilitzat sense saber realment la incògnita que us fa. Si ho teniu, haureu notat també la renúncia que li correspon al dir “Anar incògnit no us amaga la vostra navegació al vostre empresari, al vostre proveïdor de serveis d’Internet ni als llocs web que visiteu”. Què significa el mode d’incògnit o el mode privat per a la vostra privadesa?

Què tan segura és el mode d’incògnit?

Què tan segura és el mode d’incògnit?

Navegació regular i navegació privada

Anem a veure la diferència entre la navegació regular i la navegació privada.

Navegació regular

Els navegadors, com Google Chrome, Firefox i Opera, conserven un registre de totes les dades que introduïu a la barra d’adreces o a la barra de cerca i a tots els llocs que visiteu i emmagatzemen al vostre ordinador amb diverses finalitats. Desen l’historial de navegació, les cookies i altres detalls. Això resulta ser una espasa de doble tall, ja que l’historial de navegació s’utilitza per oferir una millor experiència de navegació en el futur, però també ha registrat informació personal i dades sensibles.

Navegació d’incògnits

Els navegadors com Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari d’Apple, Microsoft Edge i Internet Explorer han introduït mètodes de navegació privada que permet navegar per Internet sense registrar l’historial de cerques ni emmagatzemar informació al vostre ordinador. No hi ha emmagatzematge de dades a les galetes ni a les galetes flash ja que s’esborren quan tanqueu la finestra d’incògnit.

El mode d’incògnit ha tingut un gran èxit, ja que impedeix que llocs com Facebook i Instagram, etc., facin el seguiment dels vostres moviments i després us envieu anuncis relacionats amb les vostres cerques. És útil quan feu una transacció bancària o teniu una conversa que és possible que no vulgueu gravar al vostre PC (si voleu revisar el mode “incògnit”, utilitzeu Ctrl + Maj + N per obrir una nova finestra d’incògnit. )

Genial, però és incògnit realment segur?

Abans de començar a pensar que el “mode privat” és la resposta a totes les vostres oracions i que és el mode més segur per navegar per Internet, heu de saber que no us dona anonimat amagant la vostra identitat en línia. Tampoc impedeix que el vostre ISP conegui tots els llocs web que heu visitat i durant quant de temps heu estat en línia. No amaga la vostra adreça IP de manera que encara es pot veure la vostra ubicació. Només s’assegura que no hi ha cap registre de l’activitat en línia al vostre PC i al vostre compte de Google i que és útil per evitar que altres que puguin utilitzar el vostre PC vegin els llocs que heu visitat..

Malauradament, l’abast de la vostra privadesa en mode d’incògnit només es troba al dispositiu que utilitzeu i encara és possible veure les cerques i llocs que visiteu a través de la vostra adreça IP..

VPN: l’opció més segura

És difícil garantir el 100% de seguretat d’internet al món actual i el mateix terme “seguretat a Internet” s’ha convertit en un oxímoron. Si utilitzeu el mode privat a l’ordinador, definitivament no es tracta d’un mantell d’invisibilitat que feu servir per donar-vos l’anonimat i ocultar-vos a l’instant, però hi ha una altra manera i és fer servir una bona VPN.

Una xarxa privada virtual (VPN) us permet ser anònim canviant la vostra adreça IP i dissimular la vostra ubicació real. Qualsevol que supervisi els vostres moviments o un lloc web que visiteu no sabrà qui sou ni on esteu. També garanteix que totes les dades que deixen el telèfon o l’ordinador estan xifrades de punta a punta, amb seguretat a nivell de banc per assegurar que no s’emmagatzema l’historial de navegació, l’historial de descàrregues, etc..

A continuació, es mostra una llista de serveis VPN que podeu utilitzar per afegir una capa addicional de seguretat i privadesa a totes les activitats de navegació.

Combina Incògnit i VPN

El mode d’incògnit millora el vostre nivell de privadesa en comparació amb la navegació vainilla normal, canviant la forma en què es comporta el vostre navegador d’Internet, però no canvia el comportament de la resta. Si realment voleu millorar la vostra privadesa i protegir les vostres dades, haureu d’utilitzar una VPN per internet ja que us ajudarà a mantenir les vostres dades i contrasenyes fora de l’abast dels hackers..

I si voleu ocultar els detalls de navegació a algú que tingui accés al vostre sistema, el millor és utilitzar una VPN amb mode d’incògnit. D’aquesta manera, estareu a l’abast del vostre ISP, dels pirates informàtics i del vostre company informàtic. També podeu utilitzar el navegador Tor ja que no emmagatzema cap informació de la vostra navegació i també us ajudarà en l’anonimat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me