VPN vs Tor per Torrenting de forma anònima

Si he de fer servir Tor o VPN per descarregar torrents de forma anònima? És una pregunta que han fet els nostres lectors molt. Tant les xarxes privades virtuals com el navegador Tor permeten accedir al web de forma anònima. Però, quin és millor per al torrenting anònim? En aquesta comparació VPN vs Tor, farem un cop d’ull als avantatges i els contres d’utilitzar cada mètode amb aplicacions Bittorrent, uTorrent o P2P similars per descarregar torrents.


VPN vs Tor per al torrenting anònim

VPN vs Tor per Torrenting de forma anònima

Amb el temps, Internet va evolucionant i el mateix passa amb les tecnologies web. Ja han quedat els dies de pàgines web estàtiques i la necessitat d’esperar quan es carreguen els elements de la pàgina web. Podeu comprar dispositius 4G LTE que us permetran accedir a la web a gran velocitat ràpidament mentre esteu en moviment!

Avui en dia, també és possible descarregar fitxers i contingut multimèdia de gran mida a la xarxa, fins i tot si no teniu una connexió molt ràpida. Com altres milions d’usuaris web, podeu utilitzar programari de torrent i serveis P2P per descarregar pel·lícules en alta definició i arxius de mida gran que s’especifiquen sense problemes. Torrents es va fer popular després de la terminació dels serveis populars per compartir arxius com Limewire i Napster. Tot i així, per evitar que es produeixi una infracció de drets d’autor o avisos DMCA, heu de realitzar les vostres activitats de descàrrega de torrent de forma anònima.

Necessitat de l’anonimat al baixar els torrents

La tecnologia inclou el seu flipside i també és aplicable al programari de torrent. Torrenting no es considera com un acte il·legal, però és possible que de vegades arribi a una sopa, en funció de factors com els llocs als quals accedeixi i el contingut que descarregueu. De vegades els usuaris del torrent acaben tenint problemes legals ja que sense voler acaben descarregant contingut que desconeixen que pot ser il·legal.

En realitat, se us pot carregar d’accedir i descarregar il·legalment materials amb drets d’autor mentre s’utilitza el programari Torrent i de vegades poden ser greus conseqüències.

Les astúcies associades al torrenting han fet que milions d’usuaris d’aquests serveis utilitzin serveis i programes específics que els ofereixen certa privacitat en línia. Hi ha algunes opcions que podeu triar per torrenting mentre resteu invisibles en línia. Cal que pensis en pros i contres d’aquestes mesures abans d’escollir-ne una. La majoria dels usuaris de torrent conscients de la privadesa recorren a utilitzar serveis VPN o xarxa Tor.

Torrent a través de VPN

Xarxa privada virtual o VPN, que abans era preferida entre geeks i persones corporatives, està essent àmpliament utilitzada per milions d’usuaris web de tot el món. És una tecnologia que us permet accedir a la web i realitzar gairebé totes les tasques en línia al mateix temps que masqueu de manera efectiva l’adreça IP del vostre PC. Qualsevol entitat que supervisa el trànsit a Internet no pot esbrinar l’adreça IP i acabar amb una IP virtual utilitzada pel proveïdor de serveis VPN. Tingueu en compte que alguns serveis VPN admeten aplicacions P2P mentre que d’altres no.

VPN també inclou cobertes de xifrat, minimitzant el risc de pèrdua de dades o robatori en línia. Podeu utilitzar Torrents a través de serveis VPN i aconseguir ambdós objectius alhora: anonimat i descàrrega enorme de contingut a la vostra comoditat.

Torrent a través de Tor

La xarxa Tor també ha sorgit com una opció popular per als usuaris de la web, inclosos els que prefereixen els torrents per l’anonimat. El que es va crear per a les necessitats de l’armada nord-americana originalment s’ha convertit en un servei preferit per als usuaris de la web disposats a evadir la censura o el seguiment de diverses entitats..

Aquests navegadors l’utilitzen el navegador Tor, que utilitza la xarxa Tor per navegar pel lloc amb anonimat. Tanmateix, no és el mateix que VPN. Tor bàsicament reorienta el trànsit web dels seus usuaris a través de diversos nodes i, per tant, identifica la IP real.

Tot i això, Tor no ha estat dissenyat per descarregar fitxers de forma anònima. Només podeu utilitzar Tor per connectar-vos al rastrejador del fitxer que voleu descarregar. Les connexions entre iguals s’encaminen fora de Tor. Bàsicament, DHT es basa en el protocol de transport UDP i Tor no pot gestionar les connexions UDP.

VPN vs Tor: Per què la VPN és millor per al torrenting

Si bé VPN i Tor us ofereixen l’anonimat en línia, és més prudent utilitzar el primer sobre el segon, si el torrenting és el que voleu. A continuació s’indiquen els motius:

 • Tant VPN com Tor ajuden a ocultar l’adreça IP real del vostre equip i us fan invisible en línia, però l’eficàcia no és la mateixa. La VPN és més eficaç quan voleu evadir els ulls indiscretos en línia i voleu que el vostre IP no es controli en la majoria de les situacions. Tor crida més l’atenció de les autoritats governamentals i d’altres vigilants d’Internet que de VPN. A més, Tor connecta la IP que ofereix el vostre ISP i el seguiment d’un usuari Tor pot ser més fàcil de vegades. Si les aplicacions que utilitzeu en línia filtren la vostra identitat, Tor no us pot cobrir realment.
 • La majoria dels usuaris es mostren impacients mentre descarreguen contingut gran, a través de qualsevol servei. Tor serà més lent per torrentar ja que reorienta el trànsit a través de diversos nodes. Les velocitats de VPN poden variar en funció de certs factors, però tendeixen a ser més ràpides que Tor en la majoria de les situacions. Per tant, potser preferiu VPN que Tor mentre torneu contingut multimèdia pesat com pel·lícules en alta definició, etc..
 • Quan us connecteu a un servidor VPN al dispositiu Mac, PC, Android o iOS, tot el vostre trànsit a Internet es xifrarà. Tot el que facis en línia passarà per aquell servidor VPN. Pel que fa a l’anonimat en línia, no hi ha cap millor alternativa que pugui pensar.
 • Sempre que descarregueu un fitxer amb aplicacions P2P com uTorrent, la vostra adreça IP pública s’afegeix a un eixam de torrent. En altres paraules, la vostra adreça IP pública és visible per a tothom, inclosos els trolls de copyright. Quan us connecteu a un servidor VPN, l’adreça IP del servidor VPN s’afegeix a l’eixam del torrent i no a la vostra. Ningú pot rastrejar quins torrents descarregueu.

Consells útils per al torrenting anònim

Podreu utilitzar els consells que es descriuen a continuació per mantenir el vostre torrent anònim en línia:

 • L’ús de VPN és sens dubte prudent per utilitzar torrents, però també haureu de seleccionar el servei o aplicacions VPN adequades. N’hi ha desenes serveis de VPN gratuïts, però tenen diverses limitacions inherents. Veuen amb amplitud de banda, dades i altres limitacions. Per tant, podeu consultar les ofertes de prova de serveis VPN de pagament i, a continuació, escollir la que s’adapti millor a les vostres necessitats. També podeu llegir les ressenyes VPN en línia sobre aquest tema.
 • Després n’hi ha alguns serveis VPN que registren les activitats dels usuaris. Això és obligatori tenir en compte mentre utilitzeu serveis VPN. Tot i això, també és cert que no tots els proveïdors VPN mantenen o mantenen registres amb intenció maliciosa. De vegades, el registre de dades del client els ajuda a resoldre problemes relacionats amb la xarxa i també ajuden a dissenyar i implementar noves mesures per oferir una major velocitat.
 • Igual que els serveis VPN, també heu de triar amb atenció el programari i el servei de torrent. Això és important perquè les autoritats de vigilància d’Internet mantenen la fitxa del programari de torrent més popular que d’altres. Tot i això, seria erroni només escollir un nou servei de torrent de forma aleatòria. Alguns, aquests serveis tenen l’amenaça de programari de seguiment adware i de programari de seguiment incrustat.
 • També és crític com i quan descarregueu contingut mitjançant llocs de torrent. Per exemple, és possible que tinguis la voluntat de descarregar i veure la darrera pel·lícula Transformers o True Detective o molta pel·lícula d’animació publicitària. Tanmateix, té sentit si espereu uns mesos i, a continuació, ho aconsegueixen a través de torrents. Això us ajudarà a evadir la censura en línia en gran mesura.

Millors VPNs per a Torrenting

Si voleu una ullada detallada dels millors serveis VPN que podeu utilitzar per al torrenting, feu una ullada a aquesta revisió. En resum, el servei de VPN que utilitzeu per descarregar torrents hauria d’oferir les següents funcions.

 • Xifrat de dades segures
 • Una funció de Kill-Switch
 • Potència de xifratge AES de 256 bits
 • Protocols VPN actualitzats
 • Aplicacions per a tots els teus dispositius
 • Una política estricta sense registres
 • Servidors VPN ràpids.

A partir de les funcions enumerades anteriorment, aquí teniu els millors serveis VPN per torrenting a partir del 2017.

VPN vs Tor per al torrenting anònim: tot plegat

En termes de descàrrega de torrents de manera anònima, la comparació VPN vs Tor és una idea que no funciona. La VPN és més ràpida, fàcil d’utilitzar i, el que és més important, ofereix un nivell més alt de privacitat i seguretat en comparació amb Tor. Per tant, en beneficiaràs escollint VPN sobre Tor per torrenting. Tanmateix, heu d’anar amb compte de seleccionar tant el programari torrent com el proveïdor de serveis VPN per intentar treure el màxim partit..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me