WhatsApp vs Telegram: la millor aplicació de missatgeria per a iOS i Android?

WhatsApp vs Telegram: Quina és la millor aplicació de missatgeria? Whatsapp és un dels serveis de text més grans del món amb una base d’usuaris superior a mil milions. Tot i això, Telegram està introduint ràpidament el mercat. El 2016, Telegram va informar que reuneix 350.000 nous usuaris cada dia. Aquest és un complement als seus 100 milions d’usuaris actius. Tot i això, Telegram ha estat incendiat per no proporcionar un xifratge automàtic. No obstant això, van ser els primers a oferir xifratge, encara que només fossin parcials. Per part dels mitjans, se’ls va donar a l’aplicació xat xifrada “moniker”. Si bé WhatsApp havia anunciat la seva decisió d’implementar el xifratge de punta a setembre de 2014, la funció només s’aplicà a l’abril del 2016. Des d’aleshores, els representants de PR de Whatsapp han fet molt d’esforç per reclamar el moniker per ser l’únic xifratge complet. aplicació de xat.


WhatsApp vs Telegram: la millor aplicació de missatgeria per a iOS i Android?

WhatsApp vs Telegram – Millor aplicació de missatgeria per a iOS & Android?

WhatsApp vs Telegram: Anàlisi comparativa

Quin dels dos ofereix millor xifratge de missatges?

MProto és l’estàndard utilitzat per Telegram per al xifrat. Ells mateixos van desenvolupar-los tot i que van prendre prestat bits dels estàndards AES i RSA, així com Open Whisper Systems. El segon és utilitzat per Whatsapp i Telegram s’ha enfrontat a les crítiques per desenvolupar el seu propi sistema de xifrat.

Segons sembla, encara no s’incompleix el protocol MProto. Com que és de codi obert, qualsevol pot provar-ho. De fet, Telegram ha fet notícies per oferir una gran quantitat de diners (fins a 200.000 dòlars en Bitcoin) a qualsevol persona capaç d’incomplir la seguretat.

Objectivament, el xifratge de Telegram ofereix una bona velocitat i eficiència. Això significa que els missatges xifrats es transmeten fins i tot quan passen altres aplicacions. L’aplicació canvia automàticament les tecles a intervals regulars. D’aquesta manera es garanteix un secret directe perfecte i s’assegura que, en cas de pirateig i robatori de claus de xifratge, els missatges continuaran segurs..

La distinció principal resideix en l’aplicació de protocols de xifrat. WhatsApp ofereix un xifratge automàtic i obligatori a tots els xats. El xifratge de Telegram requereix que seleccioneu “Xat secret” per gaudir de les instal·lacions de xifrat. Molta gent no fa aquest pas addicional i es deixa sense seguretat.

Si no està habilitat el xifratge, qualsevol pot suspendre les converses. Això és particularment perillós a Telegram, ja que s’han d’eliminar manualment els missatges. En canvi, WhatsApp no ​​emmagatzema missatges, sinó que només els envia a dispositius individuals.

El procés de registre és superior?

WhatsApp funciona en diverses plataformes com ho fa Telegram. I l’autenticació en tots dos es fa mitjançant números de mòbil. Tot i que això pot semblar convenient, presenta algunes consideracions serioses sobre la seguretat.

Si algú desvia els vostres missatges a un número privat connectant el vostre proveïdor de serveis de telefonia mòbil, pot superar fàcilment el vostre compte. En cas de Whatsapp, els pirates informàtics només poden fingir que sou vosaltres, però, per a Telegram, tenen accés a tots els missatges no xifrats.

No oferiu cap altra opció que els registres basats en mòbils gairebé no són ideals, ja que qualsevol pot utilitzar números de telèfon per identificar i localitzar un usuari. A més, diversos països requereixen que valideu la vostra identitat quan feu una compra de SIM.

Com es pot millorar el procés?

Els dos serveis de missatgeria haurien d’oferir funcions de registre des d’identificadors de correu electrònic o fins i tot noms d’usuari. A més, ambdues aplicacions han d’incloure una característica de contrasenya secundària per millorar la seguretat.

L’aplicació de missatgeria que entra com a mínim?

Whatsapp fa necessari exposar tota la vostra llibreta d’adreces. No podeu utilitzar Whatsapp en cas contrari. En aquest aspecte, Telegram és millor perquè no requereix un xat basat en un número de telèfon. Podeu utilitzar un nom d’usuari per connectar-vos amb algú, de manera que us queda més anònim.

El que ofereix als usuaris funcions de xat en grup millors?

Whatsapp té una millor funció de xat en grup perquè podeu afegir-hi 256 persones mentre encara gaudiu del xifrat. Tot i això, el xat de grup de Telegram no està xifrat.

Quins altres problemes de privacitat i seguretat són rellevants?

Les dues aplicacions tenen un segell de “darrera vista” que es pot canviar. Ambdós permeten bloquejar els usuaris i recopilar llistes.

La comoditat de poder iniciar sessió a Telegram a través de diverses plataformes també és un problema. Tanmateix, la funció de sessions actives proporciona un gran grau de control i seguretat als usuaris.

De manera predeterminada, Telegram ha suprimit tots els comptes que no es fan servir durant més de 6 mesos. Aquesta funció també es pot canviar a un mes o any. Per tant, fins i tot si una altra persona rep el vostre número de telèfon després de deixar de fer-lo servir, no arribarà al vostre compte. A més, els usuaris fan brossa els missatges de correu brossa que aconsegueixen l’opció de permetre que la gent els incorpori a grups.

La funció de xat secret de Telegram té diverses funcions. Rebreu una notificació quan algú realitza una captura de pantalla. A més, podeu crear un temps d’autodestrucció que oscil·li entre un segon i una setmana. Un cop passat això, tots els missatges dels dos dispositius se suprimeixen. Això, naturalment, proporciona més control sobre l’emmagatzematge de dades i la informació en línia que es troba en risc en cas de robatoris o embuts de telefonia.

Tanmateix, el xat secret no és còpia de seguretat. Però es pot fer una còpia de seguretat de Whatsapp. La versió iOS ofereix una còpia de seguretat basada en iCloud. De la mateixa manera, Android ofereix una còpia de seguretat basada en Google Drive. Per a altres plataformes, l’opció que s’ofereix és la descàrrega de format d’arxiu. Això vol dir que si els vostres contactes activen aquesta funció, els vostres xats estaran subjectes a la seguretat dels fitxers del dispositiu.

Verdict de WhatsApp i Telegram: és un empat!

Telegram obté la puntuació general més alta! Com que Telegram és de codi obert, està disponible per ajustar-se a un món de dissenyadors, desenvolupadors i altres persones que vulguin millorar-lo. Tanmateix, el problema sorgeix a Telegram en no tenir un xifratge total. Si després s’afegeix aquesta característica, milloraria bastant una mica Telegram.

Whatsapp, segons el seu crèdit, ha aportat un xifrat total al gran públic. Bàsicament, és un servei que aconsegueix la feina correcta. Tot i això, Whatsapp no ​​és tan interactiu com algunes de les altres plataformes. Per tant, si us agrada la seguretat per la versatilitat o viceversa, és la vostra elecció. No hi ha dubte que les dues aplicacions tenen alguna cosa fantàstica. Només heu d’estar pendents de quines són les seves característiques i de com les podeu utilitzar en benefici. O bé podeu fer servir tots dos per accedir al millor dels dos mons.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me