Xina reforça el bloc VPN

Hi ha una bona raó de per què la Xina continental ocupa la nostra llista de països amb un nivell més alt de censura a Internet. En cap lloc del món no s’utilitza Internet tan frustrant com a la Xina. El Gran tallafoc de la Xina no és cap broma; és un problema real que afecta tots els usuaris d’Internet del país. No hi pot fer res.

Xina reforça el bloc VPN

Xina reforça el bloc VPN

Les persones del món lliure gaudeixen d’un accés sense restriccions a Internet. Però quan viatgen a la Xina s’enfronten al xoc de les seves vides: ni Google ni Gmail, ni Facebook, ni Twitter o Instagram.

Això vol dir que prendre selfies al Gran Mur de la Xina i publicar-ho a Facebook no és una opció, i no presumir als amics de WhatsApp sobre menjar insectes fregits per dinar. Un cop esteu a la Xina, esteu bloquejats de la resta del món.

Superant el gran tallafoc

Arribats a aquest punt, qualsevol persona sensata es preguntaria com sobreviuen els xinesos. La resposta breu és VPN. Sí, els internautes xinesos solen ajudar-se regularment a les xarxes privades virtuals per evitar el gran tallafoc. 

Hi ha un altre servei que és tan popular a la Xina perquè no té cap altra opció i es diu WeChat. El problema és que, tot i que WeChat combina tots els serveis imaginables en un, el govern el controla sempre.

Això vol dir que el vostre nom, números de telèfon d’adreça, llista de contactes i altra informació personal com ara quin tipus d’aliments que mengeu normalment els caps de setmana, a qui truqueu habitualment a les 22:00 cada nit i quins llocs hi heu reservat els bitllets recentment del govern base de dades.

No us sorprengui perquè hi ha càmeres de circuit tancat de televisió a cada carrer que enregistren on aneu i què feu. A la Xina, la privadesa inexistent.

Ara, juntament amb llocs web i aplicacions, el govern també prohibeix les VPN de forma regular.

Aquests blocs augmenten en intensitat just abans d’un esdeveniment important al país. Quan hi ha una gran fira i conferència a Internet al país, el govern augmenta els seus blocs VPN. 

La censura a Internet a la Xina

La Xina és famosa per moltes coses. Un d’ells és un govern que imposa una forta censura a tot, inclòs Internet.

La disponibilitat i l’ús d’Internet a la Xina sempre han estat més lents que la resta del món. La generalitzada censura a Internet al país ha empitjorat les coses.

L’accés a Internet restringit a la Xina afecta no només els ciutadans, sinó també les empreses que busquen fer negocis al país. Les empreses internacionals utilitzen VPN regularment per mantenir la informació transmesa entre la Xina i la resta del món segura.

Si la Xina tanca totes les VPN, serà impossible que les empreses internacionals facin negocis al país. El govern bloqueja els llocs web i les aplicacions aleatòriament, cosa que dificulta que les empreses arribin al seu públic objectiu.

Per què Internet es censura exactament a la Xina? Hi ha dues raons per això. El primer és evitar un moviment massiu contra el govern. Com que el govern és dictatorial, sempre viu amb la por que els ciutadans organitzin una protesta a través de les xarxes socials.

Diversos països han experimentat aquest tipus de protestes massives per part de ciutadans organitzats a través de canals de xarxes socials. El govern xinès prefereix estar al costat segur bloquejant l’accés a Internet als ciutadans.

L’altra raó de la censura és obligar la gent a utilitzar els serveis xinesos. Tots els serveis internacionals com Facebook, Twitter i Gmail estan prohibits. Això deixa a les persones sense cap altra opció que utilitzar serveis xinesos.

Aquesta és només una manera d’evitar qualsevol tipus de competència i mantenir només els serveis xinesos al país.

No és un grup feliç de gent

Independentment de la raó de la censura, els ciutadans xinesos no estimen la falta de privadesa a Internet o l’accés a Internet restringit.

Aquesta és la raó per la qual les xarxes privades virtuals s’han convertit en tanta mania al país. Però durant el darrer any més o menys, el govern ha bloquejat la majoria de VPN i segueix els seus esforços per bloquejar-ne totes les existents.

Ús VPN a la Xina

Des que els ciutadans xinesos van conèixer la utilitat d’una xarxa privada virtual, l’ús de les VPN al país va créixer a força de temps. Amb l’ajut de VPN els internautes xinesos ja no s’han de conformar només als serveis xinesos; utilitzeu fàcilment Google i Facebook i Gmail per a la comunicació.

Una vegada que Internet està sense censura amb l’ajut d’una VPN, la gent de la Xina també coneix el que està passant a tot el món i el seu descontent per la falta de privadesa d’Internet a la Xina s’enforteix..

Des del 2013, el govern de Xi Jinping no només ha endurit la censura a Internet, sinó que també ha començat a enderrocar els serveis VPN que operen al país.

Abans de qualsevol gran esdeveniment d’importància nacional al país, aquests blocs creixen més agressius, tal com han descobert recentment els proveïdors de serveis VPN a la Xina. Davant d’una important exposició comercial i conferència a Internet, el govern ha utilitzat tàctiques més noves i avançades per bloquejar les VPN.

Els proveïdors de serveis tenen les seves pròpies mesures per superar aquests blocs, però només funcionen uns dies abans que el govern els bloquegi de nou.

Davant de qualsevol conferència a Internet, Xina només podria estar provant noves tecnologies per bloquejar eficaçment les xarxes privades virtuals. Molts creuen que un cop finalitzada la conferència, els blocs disminuiran en intensitat. Tot i això, l’ús de VPN no és legal a la Xina i sembla que no sembli canviar en cap moment.

Des d’on?

El pitjor és que a la Xina no li importa el que pensa el món sobre ells ni el que volen els ciutadans. Sempre que es bloquegen els servidors VPN, els usuaris tenen problemes de retard greus i de connectivitat.

Tot i que aquests blocs baixen d’intensitat al cap d’un temps, el govern fa un seguiment dels servidors VPN i continua bloquejant-los. Fins i tot els usuaris i promotors de VPN són a la llista negra del govern.

Si viatgeu a la Xina i voleu accedir sense restriccions a Internet sense censura, és impossible o extremadament difícil. Tot i que us subscriviu a un servei VPN, heu de comprovar si hi ha servidors disponibles per connectar-vos.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me