Seguretat dels jocs en línia: esteu al dia del 2020

El joc en línia és una indústria massiva el 2020. Hi ha infinitat de jugadors a PC i consoles a tot el món amb una part important de jugadors que posseeixen diversos dispositius. Ara, quan es tracta de jocs en línia, molt poques vegades es parla de ciberseguretat. Malgrat que un nombre tan gran de persones comparteixin informació privada en línia, hi ha molt poc diàleg real.

Seguretat dels jocs en línia: esteu al dia del 2019

Seguretat dels jocs en línia: esteu al dia del 2020

Tot i això, les coses han canviat més recentment. Segons un nou informe, més del 75 per cent dels jugadors estan preocupats per la seva seguretat en línia a les consoles. Les dades suggereixen que fins a 2/3 dels jugadors coneixen algú que personalment ha estat víctima d’un atac ciberatac. Això planteja, naturalment, preocupacions tant per als jugadors com pels gegants corporatius amb qui transaccionen.

Principals amenaces de ciberseguretat per als jugadors en línia

Com a resposta, la indústria mundial del joc ha començat a mostrar signes de preocupació per l’amenaça amenaça de seguretat. Però, mentre que els engranatges de la maquinària corporativa es giren, els jugadors quotidians corren el risc d’amenaces cibernètiques. Vegem aquestes possibles amenaces i què es pot fer per evitar-les.

Dades virtuals

La indústria del joc en línia és un tresor d’informació per a qualsevol persona que pugui accedir-hi. En comparació amb les altres indústries més estrictament regulades com les finances, s’obtenen dades de jocs relativament fàcils.

A més, les microtransaccions que formen part de molts jocs ara ofereixen les condicions perfectes per robar fons massius. A més, és força fàcil robar objectes de valor en el joc, com ara targetes comercials, fons de pantalla, etc. Tot i que això no proporciona un robatori important, també es pot obtenir que sigui bastant gran. Tot això es tradueix en un immens valor en cas que un pirata informàtic pugui entrar en un compte de jocs.

Estafes de pesca

Les estafes són una característica molt comuna a tots els dominis en línia i la indústria dels jocs no és una excepció. Si sou habituals amb fòrums de jocs Reddit o fins i tot en clients de jocs populars com Steam, potser heu sentit a parlar d’això. És força comú en els escenaris multijugador que els pirates informàtics segrestin comptes amb beneficis.

Però no tots els atacs de phishing estan destinats a una neteja completa. De fet, moltes vegades és molt més rendible per a un pirata informàtic lletar un compte durant un període de mesos o anys. Això també obre les finestres als comptes associats d’altres jugadors que puguin cooperar amb el compte compromès.

Malware i incompliments de seguretat

Modding és una característica popular de molts jocs a tot el món. De fet, algunes modificacions estan realitzades per la base del jugador i això pot ampliar molt el nombre d’hores en qualsevol partit. Alguns jocs es basen gairebé íntegrament en modificacions. Minecraft és un nom molt evident en aquesta categoria.

I, si bé és una manera excel·lent de millorar un joc amb el pas del temps, també deixa obertes moltes llacunes de seguretat. Els pirates informàtics són sovint explotats per injectar programari maliciós en programes. Com a resultat, moltes persones reben equips i consoles de jocs infectats per comprar i instal·lar mods. Els terminis d’autenticació d’usuaris també poden obrir portes àmplies per a l’explotació i sovint poden costar molt als jugadors.

Quins són alguns mètodes efectius per protegir-vos durant el joc en línia?

Tot i que hi ha molts perills que juguen als jugadors que no tinguin visibilitat, les coses no són gens desagradables. Hi ha diverses bones pràctiques de seguretat individuals que poden ajudar a prevenir la majoria de ciberatacs a la vostra consola i dispositius de jocs. Mirem què són i què fan:

Contrasenyes complicades

Les mesures de ciberseguretat creixen cada cop més robustes. No obstant això, sempre hi ha un enllaç feble important a la cadena i això és un error humà. No en va, es produeix un nombre considerable d’incompliments de seguretat a causa d’una negligència. Els jugadors no mantenen contrasenyes fortes ni practiquen la seguretat de contrasenya estàndard. Això els deixa oberts a atacs dels canals més evidents i difícils de detectar. Com tota la classe de comptes, els comptes de jocs de clients com Steam o GOG han de contenir sempre una contrasenya contundent. Tampoc és mala idea canviar aquesta contrasenya cada pocs mesos. Això ajuda a reduir força les possibilitats d’incompliment en línia.

Coneixement dels atacs de pesca i programari maliciós

Els atacs de pesca no són un altre mètode comú pel qual els jugadors es veuen compromesos. Això ocorre principalment perquè la gent no és conscient del funcionament de les estafes de phishing i els cau fàcilment. El mateix passa amb el programari maliciós. Molts jugadors no són conscients de com poden evitar el malware o en quines fonts haurien de confiar. No hi ha cap manera realment demostrada d’evitar-los. En la seva majoria, els jugadors han d’aprendre a evitar aquestes trampes. Es tracta d’entendre com funcionen les estafes de phishing en llocs web o clients de jocs. També han d’aprendre quines fonts de modding són fiables i recomanables.

Autenticació multifactorial

MFA és una de les eines més fortes que tenen els jugadors contra l’accés no autoritzat. Actualment, la majoria de plataformes tenen autenticació de dos factors com a mínim amb alguns que ofereixen MFA. És important que s’activi per al vostre compte. En fer-ho, afegirà una capa addicional de seguretat al vostre compte i evitarà que ningú hi entri. Ara, l’MFA no té proves d’incompliment, però és cert que hi ha uns quants passos per tenir un únic factor d’autenticació com una contrasenya. Tots els jugadors haurien d’utilitzar MFA al seu compte simplement per a la capa afegida de seguretat que ofereix.

Utilitzant una VPN

La responsabilitat final de mantenir segur un compte recau en el seu propietari. Heu d’entendre com podeu utilitzar la vostra consola de joc o client i fer ús de tecnologies intel·ligents com VPN. VPN significa “xarxa privada virtual”. Permet xifrar tot el trànsit d’Internet; d’aquesta manera, us mantindreu segur de diverses amenaces en línia, inclosos els atacs DDoS. Fins i tot podeu utilitzar una VPN per millorar els vostres temps de ping i reduir la latència mentre jugueu en línia.

Hi ha algunes VPN dedicades per a jocs que us poden facilitar la vida. Penseu a invertir en un d’aquests elements per garantir i millorar molt la vostra experiència de joc en línia.

Conclusió

A mesura que el món s’avanci cap a serveis cada cop més interconnectats, el joc serà un dels eixos fonamentals del comerç en línia. Les empreses d’aquest àmbit estan despertant els perills que també poden exposar els seus clients. Les millores de les funcions i suport de seguretat dels usuaris, així com la seguretat de backend, indiquen aquest reconeixement creixent.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me