11 måder at sikre dine sociale mediekonti på

Smartphones og håndholdte enheder er blevet normen i dag. Med disse enheder og hurtig internetforbindelse er det blevet lettere end nogensinde for folk at dele dyrebare øjeblikke i deres liv med deres venner og familie på Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Snapchat, eller andre sociale netværk. Det er kraften i sociale medier. Bare et par klik er tilstrækkelige til at sende og sprede dine beskeder. Trump ved alt om det, og han skaber allerede job, som Amerika ikke har set ske i år, men dette er et andet emne. Denne samme lethed har også gjort det nemt for hackere og cyberkriminelle at få adgang til dine sociale mediekonti. Brug ikke ordet adgangskode som din adgangskode, ret!?

11 måder at sikre dine sociale mediekonti på

11 måder at sikre dine sociale mediekonti på

11 trin til at sikre dine sociale mediekonti

Hvis du ikke har tænkt på det før, her er 11 måder at sikre dine sociale mediekonti og beskytte både dit privatliv og din sikkerhed.

Skift regelmæssigt din adgangskode til din sociale mediekonto

Gå ind i vanen med at ændre din adgangskode til din sociale mediekonto hver måned. Opret en alfanumerisk adgangskode, og sørg for at bruge en anden til hver konto. Undgå at bruge adgangskoder som navne, fødselsdato og anden sådan information, som hackere nemt kan få adgang til og kompromittere dine sociale mediekonti.

Da det kan være vanskeligt at huske adgangskoder, Brug en password manager til at generere og gemme adgangskoder.

Tryk på knappen for en tofaktorautentisering

Selvom tofaktorautentisering har eksisteret i flere år, er det i nyere tid, at det er blevet ekstremt populært. For at få adgang til din sociale mediekonto får du tofaktorautentisering til at indtaste et andet stykke information. Det siges, at 2FA, eller multifaktor-godkendelse, er mere sikker end adgangskoder, og giver dig derfor ro i sindet, selvom hackere stjæler dine sociale mediekonto-adgangskoder. Faktisk hævder fagfolk inden for cybersikkerhed tofaktorautentisering kan også beskytte dine konti, hvis du har en malware på dit system.

Kontroller dine e-mails for mistænkelige login

De fleste sociale medieplatforme blokerer ethvert loginforsøg, som de finder mistænkelige, og sender straks en e-mail til kontoindehaveren, der informerer dem om dette forsøg og anmoder dem om at ændre deres adgangskode. Så, hold øje med din e-mail og hvis du får en e-mail om, at en hacker forsøgte at få adgang til din sociale mediekonto, skal du straks ændre din adgangskode.

Klik ikke på forkortede webadresser

Tænk to gange på at klikke på forkortede links, selvom du modtager det fra en betroet kilde. Nogle gange kan du ende med at gøre det, men hvis dine antenner går op, skal du lukke websiden uden at klikke på noget på siden. Dette træk vil beskytte dig mod clickjacking, som hackere bruger til at få adgang til profiler på sociale medier og anden følsom information.

Du kan bruge følgende websteder til at kontrollere korte webadresser, før du klikker på dem.

  • CheckShortURL
  • Unfurlr
  • GetLinkInfo

Vær opmærksom på dit privatliv

Husk oplysninger, du poster på sociale medier, forbliver for evigt. Så skriv ikke noget, der kan give cyberkriminelle adgang til dit liv. De kan bruge det til socialingeniørsvig. Du kan ændre din privatlivsindstilling på dine sociale mediekonti og sikre, at bare venner og familie får vist de oplysninger, du sender. Du kan forhindre, at indlæg er tilgængelige en og anden.

Log ud af konti på sociale medier

Hvis du har en tendens til at bruge din mobiltelefon eller enhver anden håndholdt enhed til at få adgang til dine sociale mediekonti, er det forsigtigt at gøre log af, før du gør noget. Apps, du har downloadet eller RFID-baseret teknologi, kan kompromittere dine sociale mediekonti.

Hus Rengør dine apps

Dine sociale mediekonti kan have apps, som du muligvis har givet adgang til, mens du gennemser. Se på dine apps, og slet noget, du ikke længere bruger eller kan du ikke huske at have downloadet. Apps er en måde, som hackere vedtager til socialtekniske angreb på konti på sociale medier.

Accepter venlige anmodninger selektivt

Du får mange forespørgsler på sociale medier fra folk, der vil “ven” dig. Vær forsigtig, hvis anmodning du accepterer. Hackere og cyberkriminelle bruger ofte denne taktik for at få din tillid og derefter få adgang til dine konti.

Brug HTTPS til at logge ind på dine sociale mediakonti

Brug ikke nogen anden URL til at logge ind på din sociale mediekonto. Sørg for, at du bruger HTTPS-URL’er til at få adgang til dine konti. Dette forhindrer adgang til information, mens den transmitteres i cyberspace. Brug VPN også som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, når du surfer på nettet.

Luk gamle sociale mediekonti

Hvis du har en konto på sociale medier, som du ikke længere bruger, skal du lukke den. Risiker ikke at efterlade personlige data på kontoen, da disse oplysninger kan få adgang til af hackere for at få adgang til dine andre sociale mediekonti.

Brug ikke automatisk login-funktion

Gem ikke dine adgangskoder og loginoplysninger på din computerbrowser. Hvis nogen hacker ind på din computer eller en håndholdt enhed, giver det dem uhindret adgang til dine sociale mediekonti. I stedet for gør det til et punkt at altid logge ind og logge ud efter hver session.

11 trin til at sikre dine sociale mediekonti

Sociale mediesider er en vidunderlig netværks- og kommunikationsplatform. Imidlertid kan konti på sociale medier hackes, hvis du ikke tager de rigtige sikkerhedsforholdsregler. Ud over at have passende anti-malware-software, skal du følge disse måder at sikre dine sociale mediekonti.

Der er nogle dårlige mennesker derude. Du behøver ikke se den fantastiske og spændende film Blackhat for at vide det!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me