Avast Privacy Invasion: Revilled & Proven

Med så mange onlinetrusler i dag er det meget vanskeligt at stole på dine computerprogrammer. Vi troede dog aldrig, at denne tankegang skulle gælde for antivirus software, og ikke mindre en af ​​de bedste derude, Avast. Denne gratis antivirus-software bruges af millioner af mennesker rundt om i verden på deres pc’er og mobiler. Men hvad nu hvis det bedste er at behandle din personlig information på den værste måde nogensinde? Er verdens populære Anti-virus en Spyware nu? Lad os finde ud af det.

Avast sælger brugeroplysninger til tredjepart

Avast – Antivirus til anti-privacy software

Det er ikke så overraskende, som alle tror. Vi ved alle, at gratis produkter faktisk ikke er gratis, især når de er software. På trods af at det er det perfekte skjold mod online-trusler, er det blevet en truer selv for brugernes privatliv.

Tilsyneladende sælger en af ​​verdens foretrukne antivirusser meget følsomme webbrowsingdata til mange af verdens største virksomheder. Alle disse data analyseres af jumpshot, et firma der er 65% ejet af Avast. 

Jumpshot handler om analyse, og hvis du bruger Avast, kan du være sikker på, at virksomheden ved det alt hvad du kan lide, købe eller vise interesse for.

Som vi nævnte, er Avast og Jumpshot at sælge dine data til store virksomheder såsom Google, Microsoft, Yelp, McKinsey, Pepsi, Condé Nast, Home Depot, Intuit og mange flere.

Faktisk er her et eksempel på, hvad Jumpshot ved, når det kommer til forbrugere, der besøger store “walled garden” -markeder:Jumpshot-dataindsamling

Det hele er åbent nu. Avast siger, at det har mere end 435 millioner aktive brugere om måneden, og Jumpshot indrømmer, at det har indsamlet data fra over 100 millioner enheder.

Jumpshots websted tilbyder ugentlige opdateringer og dashboards, der viser forbrugerdata vedrørende store virksomheder. For eksempel giver det grafer på Amazons samlede trafik og konverteringer, top 20 produktkøb, førende Amazon-resistente kategorier og endda top skønhedsproduktkøb lavet online.

Hvis de ikke indsamler dine data, hvordan får de ellers de oplysninger, der er nødvendige til en sådan analyse?

De er trods alt gennemsigtige

Vi siger ikke, at indsamling af brugerdata er en god ting, men til Avasts forsvar fortalte de os allerede, at de ville gøre sådan noget. Lad os først fokusere på det Fortrolighedspolitik. Følgende er nogle af de data, som Avast får fat i, hvis du bruger deres produkt:

Appen advarer os

De minder fortsat deres brugere, uanset om de er gamle eller nye, om, at deres produkt vil indsamle data, hvis de opereres med. Avast COO Ondřej Vlček forklarer:

”Vi er klar over, at nogle brugere ikke ønsker nogen data – uanset hvor generiske og depersonaliserede det er – skal bruges til markedsanalyse. Derfor angiver vi tydeligt under installationen af ​​vores produkter, hvilke oplysninger vi indsamler, og hvad vi gør med dem, og tilbyder vores brugere mulighed for at fravælge at få disse data indsamlet. ”

Teknisk er det sandt, i det øjeblik du installerer deres PC-version af Anti-virus, vises der en advarselsmeddelelse, inden du kan fortsætte med installationsprocessen.Avast datadeling

Så det er dybest set op til dig at afgøre, om du giver dem adgang til dine data eller ej. De er fuldt gennemsigtige. Nu hvor Jumpshot nævnes i “Varsel” ovenfor, lad os se, hvad dataene er de-identificeret og samlet.

Hvad Avast hævder – Afidentifikationsproces

Først brugte vi ordene måske og måske, mens vi vurderede Avasts handlinger. Men nu er det hele ude. Antivirusfirmaet henvendte sig til sine brugere om problemet og retfærdiggjorde denne praksis som fuldstændig ufarlig for brugernes identitet.

Ifølge Avast:

“Dataene identificeres og aggregeres fuldstændigt og kan ikke bruges til personligt at identificere eller målrette dig mod.”

De hævder at stribe kundernes webhistorik med personlige detaljer, før de afleverer dem. Som et resultat bevares brugernes privatliv, virksomheden får betalt, og online marketingfolk får bidder med forbrugerdata for at hjælpe dem med at sælge flere produkter.

En talsperson for Home Depot oplyste, at:

”Vi bruger undertiden oplysninger fra tredjepartsudbydere til at hjælpe med at forbedre vores forretning, produkter og tjenester. Vi kræver, at disse udbydere har de rette rettigheder til at dele denne information med os. I dette tilfælde modtager vi anonyme publikumsdata, som ikke kan bruges til at identificere individuelle kunder. ”

Selvom det kan virke som en win-win-situation, deles personlige data stadig, hvilket altid rejser bekymring blandt internetbrugere. Selv selskabets administrerende direktør, Ondřej Vlček, påtog sig at tage spørgsmålet op og kaste lys over sagen:

Afidentifikation – Dybde

Den første proces kaldes stripping, hvor alt sammen PII-parameterværdier (Personligt identificerbar information) fjernes fra de rå data. Jumpshot anvender en algoritme til at bestemme, hvilke parametre der har PII-værdier, og hvilke ikke.

Parametrene, der mangler PII-værdier, er whitelisten, og deres værdier holdes. De, der ikke får hvidliste, bliver fjernet i processen og få overskrevet af ordet “FJERNET.”

På et shoppingwebsite som Amazon indeholder webadressen inden stripping noget PII:

Kode:

https://www.amazon.com/gp/buy/addressselect/handlers/edit-address.html?ie=UTF8&addressID = jirptvmsnlp&addressIdToBeDeleted =&enableDeliveryPreferences = 1&fra =&isBillingAddress =&numberOfDistinctItems = 1&showBackBar = 0&skipFooter = 0&skipHeader = 0&hasWorkingJavascript = 1

Algoritmen erstatter automatisk PII med ordet REMOVED for at beskytte vores brugers privatliv, som dette:

Kode:

https://www.amazon.com/gp/buy/addressselect/handlers/edit-address.html?ie=UTF8&addressID = FJERNET&addressIdToBeDeleted =&enableDeliveryPreferences = 1&fra =&isBillingAddress =&numberOfDistinctItems = 1&showBackBar = 0&skipFooter = 0&skipHeader = 0&hasWorkingJavascript = 1

Dernæst er der aggregering. Dette sikrer, at ingen reverse engineering er mulig på de samlede data – der er intet, der kan føre tilbage til en bestemt bruger. Ondřej Vlček forklarede yderligere:

”For yderligere at beskytte vores brugers privatliv accepterer vi kun websteder, hvor vi kan observere mindst 20 brugere. Dette sikrer, at ingen reverse engineering er mulig på de samlede data – der er intet, der kan føre tilbage til en bestemt bruger. Alle aggregerede data gemmes derefter i en RDBMS (i øjeblikket PostgreSQL) database på basis af et domæne og nøgleord. ”

Afidentifikation – De-anonymiseret

Som vi allerede har dækket, sælger Jumpshot de data, de indsamler fra Avast til store mærker og e-handelsudbydere for at hjælpe dem med at lære, hvad forbrugere og hvor forbrugere køber produkter.

Uanset om det er fra Google, Amazon, en ad fra en nyhedsartikel, eller a indlæg på Instagram, være sikker på, de ved. Mens de hævder, at ingen af ​​dataene er knyttet til en persons navn, e-mail eller IP-adresse, der er en ting at overveje.

Afidentifikation i sig selv er ufarlig, men med lidt arbejde kan enhver af anonymisere dataene. Hver brugerhistorik tildeles en identifikator; det kalder vi a Enheds-id.

Det er en samling af tal og bogstaver, der hjælper med at identificere alle enkeltpersoner mobil, tablet eller pc i verden. Hvis du ikke er klar over udtrykket, skal du kigge nedenfor:

 • iOS, Enheds-id’en hedder navnet på ‘Identitet for annoncører’ (IDFA eller IFA kort).
 • Android, kan du finde enheds-id’et i dit Indstillinger – Google – Annoncer – Annonce-id.

Generelt kan en brugers tidsstempeloplysninger, enheds-id’er sammen med de indsamlede URL’er let analyseres for at bestemme hans / hendes sande identitet.

Du kan identificeres

Vi vil give dig et tilfældigt eksempel på, hvad en enkelt klik vil gerne på billedet herunder:

Nu ser det måske ikke meget ud eller skadeligt ud, men enheds-ID’et har en enorm rolle i spore din sande identitet. Teoretisk set kan ingen fastlægge enhedens ID til en bestemt bruger, men firma / hjemmeside de køber en vare fra bestemt kan.

Vi tager Amazon som eksempel (som billedet viser ovenfor). Amazon kan bestemme nøjagtigt hvilken Amazon-bruger, der har købt en iPad Pro på det nøjagtige tidspunkt og dato.

Som et resultat er det anonyme enheds-ID, du ser, en person (en kendt bruger). Uanset hvad Jumpshot har på denne enheds-ID’s aktivitet fra andre køb af e-handel er ikke længere anonym.

Det er en simpel krydshenvisning. Nogle data her og er der, kombiner dem sammen, så får du en identificeret bruger. Gunes Acar, en privatlivsforsker, der studerer online tracking, sagde følgende:

”De fleste af de trusler, der opstår ved de-anonymisering – hvor du identificerer mennesker – stammer fra evnen til at flette informationen med andre data. Måske (Jumpshot) -dataene i sig selv identificerer ikke mennesker. Måske er det bare en liste over hashede bruger-id’er og nogle webadresser. Men det kan altid kombineres med andre data fra andre marketingfolk, andre annoncører, der dybest set kan nå frem til den rigtige identitet. ”

Se, de-identifikation fungerer muligvis ikke engang, hvis en online enhed sætter øjnene på brugernes data. Dette kan være et problem senere, hvis du fortsætter med at bruge Avast produkter.

“All Click Feed”

Jumpshot tilbyder en række produkter, som indsamler browserdata på så mange forskellige måder. For eksempel har det et produkt, der fokuserer på søgninger, som folk foretager. Hvis du f.eks. Bruger Google, indsamler produktet søgeord du bruger og resultater, du har klikket på.

Vi må nævne et andet produkt, som sporer hver video, som brugerne ser på Youtube, Facebook og andre sociale medieplatforme.  Der er desuden andre, der analyserer udvalgte e-handelsdomæner for at hjælpe marketingfolk med at få en idé om, hvordan brugerne når dem.

hvad angår Alle klikfoder, dette skete tilbage i 2018 med Omnicom Media Group. Virksomheden underskrev en kontrakt med Jumpshot for at få hvert klik, som Jumpshot har samlet fra Avast-brugere

Hvis Jumpshot hævder at anonymisere deres kunders data, er det netop her, de bliver fanget med deres hænder i cookie jar. Virksomheden skal sælge dataene uden enheds-id’er. Det er for at beskytte mod trianguleringen Personligt identificerbare oplysninger

Som en del af aftalen med Omnicom er Jumpshot dog desværre, levering af oplysningerne sammen med enheds-id’er der hører til hvert klik.

Omnicom ejer ikke en større internetplatform, men de gør det erhverve Jumpshot-data gennem et datterselskab, der går under navnet Annalect.

Nå, Jumpshot respekterer brugerens privatliv, som de nævnte før. Men respekten til side, penge taler i sådanne situationer. Omnicom har nu adgang til daglige klik-stream-data om 14 markeder, herunder Det Forenede Kongerige, USA, Indien, og mere. Til gengæld, Jumpshot får $ 6,5 millioner.

Det er vejen større end vi tror

Høst af brugerinformation til målrettede annoncer fra store virksomheder er velkendt, men det faktum, at disse målrettede annoncer har et meget større formål, det er her, spørgsmålstegn begynder at stige.

Annoncer har gjort internettet til et overvågning mareridt. Enhver platform for sociale medier indsamler dine data og målretter dig med annoncer relateret til hvad du viser interesse for.

Andre tvungne målrettede annoncer involverer politik. Dette kan være meget destruktivt, da ingen ved, hvor annoncerne kommer fra, eller hvor legitime de er. Derfor blev Google og Facebook for omkring to måneder siden under valget i England opfordret til suspendere politiske annoncer indtil fra deres platforme indtil afstemningen er afsluttet.

Twitter bevægede sig også mod målrettede annoncer. Du ser, ligesom Avast, andre platforme sælger også dine data til indtægter. Men under sådanne valg er nogle af dem nødt til at trappe op.

Godt, Jack Dorsey gjorde og sendte en Tweet, der annoncerede forbud mod politiske annoncer:

”Vi har taget beslutningen om at stoppe al politisk reklame på Twitter globalt. Vi mener, at politisk budskab skal nås, ikke købes. ”.Jack Dorsey Tweet

Google også forbudt politisk reklame to uger før valglokalet. Ved det israelske og canadiske valg blev politiske annoncer også blokeret direkte i valgperioden. Det er hvad vi kalder Valgstilstand.

Det er bare halvdelen af ​​det. De ufarlige afstemninger, du kan lide at deltage i, er også en del af en større plan. Når det kommer til internettet, betyder statistik noget. Disse meningsmålinger kan være meget effektiv ved valg. De kan hjælpe med at vende tidevandene til en persons fordel, som de måtte målrette mod dem i midten der endnu ikke har taget en beslutning. 

Kan du forhindre datainsamling?

Nå, ja det er muligt, hvis du kender din vej rundt det. Som en begyndelse vil vi dække Ansøgning. Derefter går vi over til, hvordan du kan stoppe datasporing, mens du bruger Avast browserudvidelse. Her er hvad du skal gøre:

 1. Aktivér først Avast Anti-Virus app og gå over til Indstillinger.Avast Startskærm
 2. I Indstillingsside, navigere til Generel efterfulgt af Privatliv.Avast-indstillinger Privatliv
 3. Derefter, i slutningen af ​​siden, finder du alt, hvad der er relateret til dataindsamling.Avast Privatlivsindstillinger (1)
 4. Fjern alt så Avast ikke samler dine data og gemmer dem.Sluk Collection Avast
 5. Endelig kan du nu bruge Avast til at beskytte dig selv uden bringer dit privatliv i fare.

Du ved nu, hvordan du deaktiverer dataindsamling, mens du bruger Avast-applikation. Dernæst dækker vi, hvordan du slukker det, hvis du opererer med en udvidelse. Sådan gør du det:

 1. På din browser, hvilket sandsynligvis er Chrome, Klik på Avast-ikon øverst til højre på din skærm.Aktivér Avast-udvidelse
 2. Tryk på Gearikon at navigere til Indstillinger sektion.Gå ind i Avast-indstillinger
 3. Rul ned, indtil du ser Afsnit om privatliv.Avast Browser-udvidelses-privatliv
 4. Nu heller Fjern flueben dem alle eller aktiver “Bloker automatisk alle trackere.”Avast Untick beskyttelse af personlige oplysninger
 5. Avast vil ikke længere gemme dine data, da du nu har slukket denne mulighed helt.

Det er meget let at følge ovenstående trin og deaktivere Sporingsmulighed. Hvis du imidlertid ønsker at garantere dit privatliv og undgå Avasts dataindsamling, skal du blot afinstallere hele softwaren.

Avast-ejede virksomheder for at holde øje med

Nu hvor du ved, at dit privatliv er i fare, bør vi kaste lys over Avasts datterselskaber. Hvis Avast indsamler dine data, kan du være sikker på, at følgende også gør det:

 • AVG Technologies
 • Piriform
 • jumpshot
 • HideMyAss!

En af de bedste måder at sikre dine data og skjule din identitet online er ved at bruge et virtuelt privat netværk. På trods af at han tilbyder sådan service alene, ejer Avast også HideMyAss, en af ​​de populære VPN’er i branchen.

Vi har allerede gennemgået HideMyAss. Men vi vil give dig en kort forklaring om det, mens vi diskuterer privatliv. Hvis du synes, HideMyAss er bedre end Avast’s teknologi, skal du tænke igen.

Udbyderen har nogle større privatlivsproblemer, hvor dataindsamling og deling er blevet en vane for denne tjeneste. For et stykke tid siden hedder en hacker Cody Kretsinger blev arresteret af FBI for at hacke ind Sony Pictures ‘websted.

Dette viser, at HideMyAss opretholder logfiler over deres brugers browseraktiviteter på trods af, at de ellers angiver. Hvis du læser den anmeldelse, vi lavede på HideMyAss, finder du alt hvad du har brug for, når det kommer til invasion af privatlivets fred.

Som de siger, “Apple falder ikke langt fra træet.”

Lukker Avast datterselskabet?

Nu, hvor folk ved, at Avast høster gennemsøgningsdata og sælger dem til annoncører, erklærede firmaet, at det ville være det lukke datterselskabet ansvarlig for det hele.

Avast CEO Ondrej Vlcek siger, at virksomheden afslutter sit Jumpshot-datterselskabs dataindsamling og -operationer “med øjeblikkelig virkning.” Her er hans fulde erklæring:

”Beskyttelse af mennesker er Avasts højeste prioritet og skal være integreret i alt, hvad vi gør i vores forretning og i vores produkter. Noget imod det modsatte er uacceptabelt, ”skrev Vlcek. “Af disse grunde har jeg – sammen med vores bestyrelse – besluttet at afslutte Jumpshot-dataindsamlingen og afvikle Jumpshot’s operationer med øjeblikkelig virkning.”

Vi ved stadig ikke, om dette træder i kraft med det samme eller ikke, men det er i det mindste en start. På den anden side er vi nødt til at tænke på alle de data, den allerede har indsamlet. Hvad sker der nu? Gør de slet det eller opbevar det til fremtidig brug?

Virksomheden nævner heller ikke nogen planer om at overføre virksomhedens “Hundreder” af berørte medarbejdere. Med andre ord kan der være hundreder, der mister deres job meget snart. 

Avast privatlivsinvasion – endelige tanker

Avast er faktisk en af mere populære og vidt anvendte antivirus i verden. Selvom det forbedrer din enheds sikkerhed gratis, er det imidlertid overflytning af alle dine personlige oplysninger.

Fortrolighed og onlinemålrettede annoncer forandrer verden. Nu har du alt hvad du har brug for at vide om hvordan Avast indsamler dine data. Du har også lært, hvordan du kan undgå det. Handle på det, du lærte i dag, og bring aldrig dit privatliv igen i fare, selvom det er af hensyn til din sikkerhed.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me