Den grimme sandhed om, hvordan Facebook bruger dine private data

Vi lever i en tidsalder med opblomstring af sociale medier, hvor falske nyheder, drevet af sociale medieledere fyldt med hubris, dominerer vores tidslinjer. Når man taler om sociale netværkswebsteder, er det ene navn, der først dukker op Facebook – platformen, der ændrede, hvordan verden forbliver tilsluttet og en massiv leverandør af falske nyheder. Derudover er det svært at finde for mange mennesker, der ikke er på Facebook, eller som aldrig har brugt det på et tidspunkt tidligere. Brugervenligheden og bekvemmeligheden ved at holde kontakten med venner og familie via Facebook er så høj, at de fleste ikke spekulerer på, om deres private oplysninger bliver brugt og udnyttet af Mark Zuckerburgs hjernebarn. I det væsentlige er Facebook det at sælge dine private data til den højeste byder, selvom de hævder andet. Men hvordan præcist gør de det?

Den grimme sandhed om, hvordan Facebook bruger dine private data

Den grimme sandhed om, hvordan Facebook bruger dine private data

Der er ‘Lille’ privatliv i Facebooks privatlivspolitik

”Vi indsamler det indhold og andre oplysninger, du leverer, når du bruger vores tjenester, herunder når du tilmelder dig en konto, opretter eller deler og beskeder eller kommunikerer med andre. Dette kan omfatte oplysninger i eller om det indhold, du leverer, f.eks. Placeringen af ​​et foto eller datoen, hvor en fil blev oprettet. Vi indsamler også oplysninger om, hvordan du bruger vores tjenester, såsom de typer indhold, du ser eller engagerer dig i, eller hyppigheden og varigheden af ​​dine aktiviteter. ”

Dette er et uddrag fra Facebooks privatlivspolitik. Helt ærligt er det de fleste af os, der aldrig gider at læse privatlivspolitikker eller brugsbetingelser, når vi tilmelder dig nogen tjeneste på Internettet. Det bekymrende ved Facebooks privatlivspolitik er, at den simpelthen indeholder en bred definition af den type information, de indsamler, når du bruger deres service.

Grundlæggende ved Facebook alt om dig. Dette inkluderer din alder, e-mail, telefonnummer, arbejdsplads, skole, venner, steder, du besøger, og websteder, du gennemser. Al denne info går i målrettet reklame. Hvis du nogensinde har prøvet at oprette en annonce på Facebook, er du sandsynligvis opmærksom på, at du kan vælge dit publikum baseret på deres interesser, alder, placering, blandt andet.

Sådan bruger Facebook dine private data – det væsentlige

Den sjove ting er, at Facebook stjæler ikke dine oplysninger. Hellere, deler du gerne det med Facebook. Du har fortalt Facebook alt om dig selv, din placering, dit job, dine venner og også dit forhold. Du har også givet bort, hvad dine yndlingsfilm er, hvilke sportshold du støtter, og hvilken skole du gik på.

Du skal have set reklamer dukke op på din profil baseret på noget, du er dine venner har ønsket, eller baseret på en Google-søgning, du for nylig har udført. Nogensinde spekuleret på, hvordan Facebook gør det?

Det er faktisk enkelt. Når du tilmelder dig en konto på Facebook, indsættes en tracking-cookie i din webbrowser til indsamling af alle data, du deler online eller offline. Disse data sælges til Facebooks reklamepartnere, så de kunne vise annoncer, der er mere relevante for dig. Og det er ikke alt.

Facebook kan også genkende dig eller dine venner fra de billeder, du uploader, og det kan også gøre det selv med billeder, du uploader andre steder på nettet. Dette er på grund af de ‘ansigtsgenkendelses’-muligheder, som Facebook bruger.

Når du tænker over det, gør dette dig ukomfortabel? Hvis det sker, er du ikke skylden. Facebook går ud over blot at analysere dine profildata til fuldstændigt at spore dig på tværs af nettet. Hvis du logger på Facebook og derefter logger på andre websteder, ved Facebook det.

Desuden ved de fleste ikke, hvordan disse ting fungerer, så når de finder ud af, hvordan Facebook udnytter deres private oplysninger, er de overraskede og bange. Nogle af de mest kontroversielle måder, som Facebook har brugt brugernes private data gennem årene, blev dokumenteret af Time Magazine allerede i 2014.

Hvad sker der, hvis du ikke deler nogen oplysninger?

Du tror måske, at det kan være mindre skræmmende at fjerne dine profiloplysninger eller lade din profil være tom. Undersøgelser afslører, at det ikke er tilfældet. Du skal dele nogle grundlæggende oplysninger for at oprette en konto, som din alder og placering.

Hvis Facebook ikke finder andre oplysninger ud over dette, vil det målrette mod dine venner. Så du får vist annoncer på din profil baseret på, hvad dine venner har ønsket. Du får besked om de fotos, dine venner har uploadet, og de nylige ændringer af deres profil. Annoncører kan bruge dine minimale demografiske data kombineret med dine venners data til at sende dig annoncer.

Er der ingen måde at stoppe denne udnyttelse af personlige data?

Tanken på, at dine private oplysninger cirkuleres over hele nettet, er foruroligende. Hvilke Facebook-hyppige opdateringer af sikkerheds- og privatlivsindstillinger får folk til at undre sig over, om der virkelig er nogen måde at sikre din konto? Det er godt, når Facebook finder dine gamle skolevenner eller anbefaler produkter, som du kunne finde nyttige, men det er ikke noget at være komfortabel med at holde styr på alt, hvad du gør på nettet.

Der er trin, du kan tage for at gøre dine data mere sikre. Nogle af måderne til at beskytte dit privatliv er som følger:

  • Slet din Facebook-konto: For en fuldstændig ro i sindet kan du slette din Facebook-konto permanent. Følg disse trin for at gøre det.
  • Gå inkognito: Den nemmeste måde at forhindre din browser i at gemme data om dine online aktiviteter er at bruge den ‘private’ tilstand mens du surfer på nettet.
  • Kend indstillinger for Facebook-konto: De fleste mennesker kender kun nogle af de grundlæggende indstillinger på Facebook. Hvis du grave dybere, finder du, at der er indstillinger, som du kan justere for at gøre din konto mere sikker.
  • En af disse indstillinger er at fravælge reklamer. Du kan gøre dette ved at klikke på ‘lås’-ikonet, når du er logget ind på Facebook og derefter vælge “se flere indstillinger”. Du vil se fanen ‘Annoncer’ på sidebjælken, klikke på den og derefter klikke på ‘Rediger’ under ‘Tredjepartswebsteder’ og ændre indstillingen til ‘Ingen.’ Klik derefter på ‘Rediger’ under ‘Annoncer’ & Venner, og vælg ‘Ingen.’ Dette trin deaktiverer annoncer fra at vises på din profil.
  • Bloksporing: For at forhindre Facebook i at spore dine aktiviteter på Internettet kan du installere tredjepartssoftware. Denne software blokerer for sporing og giver dig også besked, hvis der er forsøg på at spore dine aktiviteter. To af de mest populære software-apps til blokering af sporing er DoNotTrackMe og Ghostery.
  • Installer en VPN: Et virtuelt privat netværk lyder måske dyrt, men det er faktisk den sikreste måde at beskytte privatlivets fred online. Hvis du ender med at tilmelde dig en VPN-service, opfordrer vi dig til at holde dig væk fra ‘gratis’ VPN’er som Hola. Sådanne VPN-tjenesteudbydere kompromitterer ofte dit privatliv i stedet for at beskytte det. Gå med dokumenterede VPN’er ExpressVPN eller BulletVPN hvis du værdsætter din sikkerhed og dine personlige data. 

Sådan bruger Facebook dine private data – Pak ind

Sociale medier er et nødvendigt onde i disse dage. Vær opmærksom på, hvilke oplysninger du deler online, og hvordan de bruges af sociale mediesider for bedre at beskytte din sikkerhed. I slutningen af ​​dagen er ‘gratis’ onlinetjenester en sjældenhed. I de fleste tilfælde gør et produkt, der reklamerer for sig selv som gratis, dig til produktet. I tilfælde af Facebook er annoncører kunder, og Facebook-brugere er det produkt, der er til salg. Husk at Facebook også ejer Instagram og Whatsapp. Google har på den anden side købt Youtube for mange år siden. Kombiner alle disse tjenester sammen, og tænk på alle de private data, de indsamler døgnet rundt. Det grim sandhed er, at der ikke er noget privatliv online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me