Er Avast Antivirus sikkert at bruge? En software til spyware-overgang

Avast har eksisteret i lang tid nu. Som det antivirus, vi alle kender, leverede softwaren top browsersikkerhed, antivirus-software, computersikkerhed, firewall, anti-spam, anti-phishing og antispyware blandt andre tjenester. Så troværdig som det er, udnyttede Avast mere end 435 millioner brugere, der søger ultimativ online sikkerhed. Imidlertid ser det ud til, at softwaren har nogle ondsindede intentioner med hensyn til dit privatliv.

Er Avast Anti-Virus Safe

Når du sætter din tillid i Anti-Virus software, det kommer som ødelæggende nyheder at lære, at det muligvis gør den ting, den skal beskytte dig mod. Avast beskytter dig mod indgående trusler.

Som rapporterne angiver, viste det sig imidlertid, at softwaren var interesseret i dit udgående browsing-aktiviteter. Det kunne være indsamling af dine data og så sælger det til tredjepart. Så spørgsmålet er: Hvor sikkert er Avast Anti-Virus? Hvad ved vi om skandalen? Find ud af det i artiklen herunder.

Avast – En software til beskyttelse af personlige oplysninger?

Jeg siger det altid i mine artikler, og denne er ikke anderledes. Avast tilbyder sine tjenester til gratis, men er de virkelig? Ligegyldigt hvor populært et bestemt produkt er, hvis det er gratis, der er altid en fangst.

Faktisk kalder vi det ikke et produkt mere. Hvorfor? Fordi du bliver vigtigste produkt i denne ligning. Som det er rapporteret, er Avast indsamler dine browserdata og sælger dem til tredjepart.

Det værre er, at mængden af ​​indsamlede data overstiger det, vi anser for at være nødvendigt eller passende, selv for sikkerhedsudvidelser.

Samler du den mængde data, der tjener os bedre? Jeg er ked af det, men det er slet ikke forsvarligt. Selvom du ikke har det Udvidelse installeret i din browser er der stadig brugere, der opererer på Avast Secure Browser.

Nå, dårlige nyheder fyre, Avast Online-sikkerhed er der som standard. Du finder det ikke så let, da det er skjult fra udvidelsesfortegnelsen og kan ikke være det afinstalleret med regelmæssige midler.

Hvilken slags data er Avast indsamling

Oplysningerne, som Avast samler, er ret alarmerende. Hvis du har udvidelsen installeret i din browser, kan virksomheden høste alle følgende data:

Avast ved, at kaliforniere er besat af Selfie Sticks fra Amazon.com, såvel som at folk i Maine køber masser af kokosolie. Men hvordan? Alle disse data analyseres af jumpshot, et firma der er 65% ejet af Avast.

De bruger de data, de indsamler fra scanning af 150 milliarder webadresser, som deres brugere besøger hver måned. Jumpshot lister “Clickstream-data fra 100 millioner globale online-shoppere og 20 millioner globale app-brugere” som dets produkt. Jeg overlader dig til at gætte, hvor dine data er på vej hen.Jumpshot-kort

Det er et detaljeret kort, der viser Amazon.com indkøbskurv værdier efter stat. Hvis der samles meget information, hvor sikkert er dit privatliv?

Du har brug for bevis – Vi har det

Når du besøger en webside, mens Avast-udvidelse findes i din browser, kan du gøre et par ting for at finde ud af, hvordan softwaren er spore din hver bevægelse.

Brug musens på din browser “Højreklik” og gå over til Inspicere. Derefter vil du se en anmodning til https://uib.ff.avast.com/v5/urlinfo hver gang en ny side indlæses i en fane.Avast-anmodning

Mens udvidelsen er aktiveret, sender den nogle data til sig selv, så den kan afgøre, om siden er ondsindet eller ej. Det er temmelig indlysende, da du kan se den fulde adresse på siden i binære data. Det inkluderer forespørgselsdel og anker. 

Hvis du synes, det er alt, skal du tænke igen. Du behøver ikke engang at navigere til en side. Avast sender også anmodningen, når du vil skifte faner. Så der er dybest set ingen vej omkring det.

En browser trukket Anti-Virus

Mozilla Firefox tog det første skridt og blokerede Avast- og AVG-produkter på sin officielle Tilføjelseswebsted. Scenarierne er, at Mozilla vil tilføje udvidelser til den blokliste, den opretholder, eller vil anmode om, at Avast foretager ændringer i udvidelserne. Ellers kan Mozilla muligvis aldrig geninstallere udvidelserne.

Hvis du for tiden prøver at søge efter Avast på webstedet om tilføjelser, vil du bemærke, at der ikke kommer noget ud af det. Alt, hvad du får, er en fejl besked med angivelse af:

”Ups! Vi kan ikke finde den side. ”Avast Ikke tilgængelig

Så vidt jeg ved, Mozilla sortliste ikke udvidelserne. De er dog på en Bloklist. Vi ved ikke, om Mozilla vil få udvidelserne tilbage, men medmindre Avast gør noget ved bekymring for beskyttelse af personlige oplysninger, Jeg kan ikke se, at dets produkt kommer snart tilbage.

Men ifølge Avast er virksomheden det arbejder på at opfylde kravene. Du kan se dette i en erklæring, de frigav for et stykke tid siden:

”Vi har allerede implementeret nogle af Mozillas nye krav og vil frigive yderligere opdaterede versioner, der er fuldt kompatible og gennemsigtige i henhold til de nye krav. Disse vil være tilgængelige som sædvanligt i Mozilla-butikken i den nærmeste fremtid. ”

De er trods alt gennemsigtige

I deres Fortrolighedspolitik, Det siger Avast indsamle information om deres brugere. Følgende er nogle af de data, som Avast høster, hvis du bruger deres produkt:

 • Faktureringsdata inkluderer dit navn, e-mail-adresse, kreditkortnummer og under visse omstændigheder din faktureringsadresse og dit telefonnummer. I de fleste tilfælde købes vores produkter og tjenester fra en betroet tredjepartsudbyder, forhandler eller app store. Under disse omstændigheder behandles dine faktureringsdata af den relevante tredjepart, og vi modtager kun en undergruppe af disse data for at føre korrekt forretningsregister.
 • Kontodata inkluderer dit navn, adresse, e-mail-adresse, telefonnummer, foto, fødselsdato, køn og interesser, og disse data bruges til at registrere en konto hos Avast.
 • Produktdata inkluderer to underkategorier:
  • Enhedsdata inkluderer information om operativsystemet; hardware; enhedens by / land; fejllogfiler; browser; netværk; applikationer, der kører på enheden, inklusive Avast-produkter; og
  • Servicedata inkluderer information om Avast-produktbrug og begivenheder.

Avast-appen advarer dig

Avast COO Ondřej Vlček forklarer:

”Vi er klar over, at nogle brugere ikke ønsker nogen data – uanset hvor generiske og depersonaliserede det er – skal bruges til markedsanalyse. Derfor angiver vi tydeligt under installationen af ​​vores produkter, hvilke oplysninger vi indsamler, og hvad vi gør med dem, og tilbyder vores brugere mulighed for at fravælge at få disse data indsamlet. ”

Teknisk set er Vlček siger sandt. Når du installerer Avast Anti-Virus, softwaren advarer dig at nogle af dine data indsamles. Dette er, hvad du får, i det øjeblik du starter installationsfilen:Avast Privatlivspolitik

Okay, så hvad nu hvis du afvist? Vil Avast stoppe med at arbejde? Kasserer softwaren dine data og bruger de aldrig og sælger de til tredjepart? Altså nej. Avast indsamler dine data på begge måder.

Den eneste forskel er imidlertid, at hvis du acceptere, Avast opbevarer og aggregerer data rapporteret af browserudvidelsen, mens hvis du nedgang, det kasserer dataene efter brug. Uanset hvad vil softwaren bruge dine data, uanset om du kan lide dem eller ej.

Vigtig note

“Avast i sig selv benægter ikke, at det indsamler data, men virksomhedens administrerende direktør hævder, at der ikke er nogen krænkelse af privatlivets fred, da Avast sælger anonyme oplysninger, blottet for noget, der er relateret til brugernes personlige data.”

Avast forbeholder sig retten til at bruge dine data, uanset hvor de ønsker, inklusive giver det til navngivne tredjeparter til “trendanalyse.” Det er her, nedenstående note kommer ind. Hvis Avast anonymiserer dine data, antager jeg det beskytter dit privatliv, gør det ikke?

Kan du slukke det?

Hurtigt svar, ja du kan slå funktionen fra. Lad mig først vise dig, hvad du kan gøre ved dette på deres Ansøgning, så går vi over til udvidelsen.

 1. Start først Avast Anti-Virus app og naviger til Indstillinger.Avast Startskærm
 2. I Indstillingsvindue, gå til Generel efterfulgt af Privatliv.Avast-indstillinger Privatliv
 3. I slutningen af ​​siden finder du alt, hvad der er relateret til dataindsamling.Avast Privatlivsindstillinger (1)
 4. Endelig, Fjern alt så Avast ikke høster dine data og gemmer dem.Sluk Collection Avast

Du ved nu, hvordan du deaktiverer dataindsamling, mens du bruger Avast-applikation. Dernæst viser jeg, at du er nødt til at slå den fra, hvis du opererer med en udvidelse. For øvrig er det temmelig enkelt og kræver kun et par klik her og der. Tjek det ud:

 1. På din browser, hvilket sandsynligvis er Chrome, Klik på Avast-ikon øverst til højre på din skærm.Aktivér Avast-udvidelse
 2. Tryk på Gearikon at navigere til Indstillinger sektion.Gå ind i Avast-indstillinger
 3. Rul ned, så finder du det “Tillad, at brugsdata deles med tredjeparter til Analytics.”Tillad brugsdata
 4. Nu, deaktiver funktionen, og du vil være alt godt.Deaktiver funktionen

Anonym webbrowsing er noget, alle burde have. Bare fordi du har den nyeste sikkerhedsteknologi, giver Avast ikke retten til at høste dine data.

Det deaktiveringsproces er meget let at følge, som du kan se ovenfor. Der er dog en mere effektiv måde at sikre dit privatliv fra Avasts dataindsamling – Bare afinstaller softwaren, til at starte med.

Er Avast Safe at bruge? – Afsluttende tanker

Som jeg nævnte, Avast er en enestående Anti-Virus som mange mennesker bruger til at beskytte deres enheder mod indgående trusler. Imidlertid, privatliv kommer også først, når det kommer til at surfe på internettet og indsamling af brugerdata er noget, sådan en software skal undgå, hvis det ikke er nødvendigt.

Virksomheden nævnte, at det anonymiserer din trafik så det ikke vender tilbage til identificere dig. Hvad synes du? Er det sandt? Er en af ​​de mest succesrige og effektive Anti-virus en trussel mod privatlivets fred? Del dine tanker i kommentarerne herunder.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me