Er din VPN-service pålidelig? – Hvordan man ved det

Med de mange VPN-udbydere, som du nemt kan finde på Internettet, kan det være lidt vanskeligt at vide, om den service, du bruger, virkelig er pålidelig. Der har været mange tilfælde, hvor det har været kendt at tjenester i hemmelighed fører journal over deres kundes online aktivitet, kun for at lække det til tredjepart for et bestemt gebyr. Udbydere som disse er berygtede for at lokke til deres kunder ved at annoncere for en gratis VPN-service, og få dem til at undre sig over, hvorfor andre abonnenter ville blive enige om at betale for en service, de kan få uden beregning. Denne form for tænkning fortsætter med at undergrave betydningen af ​​sikkerhed online og giver brugerne sårbare over for de risici, der findes ved deres data, der er let tilgængelige via Internettet. Brug af en VPN er stadig en af ​​de bedste måder for enkeltpersoner at sikre deres identitet online og også få adgang til websteder og kanaler, som de ellers ikke ville være i stand til. Så hvordan kan man bestemme, om en VPN-tjenesteudbyder faktisk er pålidelig eller ikke?


Er din VPN-service pålidelig? - Hvordan man ved det

Er din VPN-service pålidelig? – Hvordan man ved det

Sådan afgør du, om din VPN er pålidelig eller ikke?

Da VPN-markedet er så stort som det er, trækker udbydere ofte deres fokus mod elementer i deres service, der søger at berolige deres kunder om, hvor sikkert det er at håndtere dem. Vi vil se på et par af disse elementer i denne gennemgang, så du er godt rustet til at vurdere, hvor værd at abonnere på en VPN-service kan være.

Placering af deres hovedkvarter

Hvor en VPN-service er placeret, spiller en stor rolle i bestemmelsen af ​​den slags sikkerhed, du skal forvente at modtage, når du abonnerer på deres tjeneste. Dette skyldes, at der er visse steder i verden, hvor lovgivningen gør det muligt for enten regeringen eller en tilknyttet myndighed at tvinge tjenesten til at indsende poster, der viser din aktivitet online. Hvis en VPN-udbyder er baseret i en sådan region, er det sikkert at antage, at du ikke rigtig kan fuldt ud nyde din ret til privatliv, når du er online. For at undgå at blive fanget med sådanne udbydere er det bedst at du sikrer, at dit valg ikke er baseret i nogen af ​​de lande, der hører til internationale overvågningsgrupper.

Internationale overvågningsgrupper

Disse grupper identificeres hovedsageligt ved at henvise til antallet af lande, der udgør gruppen, efterfulgt af udtrykket ‘øjne’. Der er i øjeblikket tre sådanne alliancer, der findes;

  • 5 øjne: bestående af Australien, Canada, New Zealand, USA & England.
  • 9 Øjne: bestående af alle ovenstående plus Danmark, Holland, Frankrig & Norge.
  • 14 Øjne: bestående af alle ovennævnte plus Tyskland, Italien, Spanien, Sverige & Belgien.

Aftalen mellem disse lande er, at de samarbejder ved at dele information for at sniffe enhver kriminel eller terroristaktivitet, der deles online. For at gøre det har de myndighed til at kræve information fra både ISP og VPN-tjenester. Dette passer måske ikke godt for nogen, der ikke betragter sig som en kriminel, og som stadig værdsætter deres ret til privatliv online. Den bedste måde at undgå at befinde sig i en sådan situation ville være at søge efter en abonnent, hvis hovedkvarter ikke er baseret i et af disse lande.

Logningspolitik

Et andet element, du kan bruge til at fortælle, om din VPN-service er pålidelig er deres logpolitik. Forskellige udbydere har forskellige politikker på plads, og det er i din bedste interesse at kun abonnere på en, der har den mest robuste politik for no-logging. At gøre det ville betyde, at du læser grundigt om den slags service, som du har lovet af din udbyder, og få en forståelse af, hvad deres logningspolitik indebærer.

For eksempel kan du finde en udbyder, der tydeligt angiver deres hensigt om at føre registreringer af oplysninger såsom følgende;

  • IP-adresserne, du brugte.
  • De datoer, du loggede på VPN-tjenesten.
  • Den slags trafik, der muligvis er sendt via din VPN-forbindelse.
  • Hvor længe du var online.

Når de bliver spurgt om årsagerne til opbevaring af sådan information, oplyser mange VPN-udbydere, at de gør det for at beskytte deres forretning mod mennesker, der muligvis bruger deres beskyttelse til at udføre ulovlige aktiviteter online, eller endda for at nedbryde aktiviteter, der potentielt kan skade deres VPN-netværk . Alle disse svar er inden for grund, selvom med det primære formål at henvende sig til en VPN-tjeneste for at sikre online anonymitet, kan mange brugere hævde, at de stadig ikke ville være tilfredse med, at sådanne detaljer blev optaget.

Anmeldelser online

Hvis du ikke rigtig har tid til individuelt at overveje alle de funktioner, der følger med en VPN-tjeneste, og hvordan de alle gør udbyderen værd at tilmelde dig, ville en hurtigere måde at evaluere dem være ved at læse op, hvad både kunder og eksperter har at sige om deres oplevelse. Der er masser af websteder på Internettet, hvor detaljerede anmeldelser offentliggøres om det serviceniveau, der tilbydes af en VPN-udbyder. Når du har identificeret nogle få troværdige og gennemgået deres anmeldelser, vil du blive informeret om den type udbyder, du kan stole på for din online sikkerhed.

Konklusion om, hvordan du ved, om din VPN er pålidelig

Nu, hvor du er nødt til at lære et par tip og tricks, skal intet forhindre dig i en udbyder, der får dine bedste interesser i hjertet. Hvis du stadig gerne vil have en direkte anbefaling fra os om, hvilken VPN-service du skal prøve, så rådes vi, hvor godt du vil have ExpressVPN. Deres service har været kendt for at være top, og deres kundehjælp er veluddannede. Det ville være bedst, hvis du efterlod spørgsmål eller kommentarer, du måtte have i afsnittet herunder. Vi var glade for at høre fra dig & glad for at svare.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me