Er Google Drive sikkert og sikkert at bruge?

De fleste mennesker bruger cloud-tjenester til deres opbevaringsbehov og til at tage backup af deres filer. Ideen om at gemme familiebilleder eller videoer og værdsætte disse øjeblikke i nostalgi har en følelsesmæssig ring på det. Professionel brug til skylagring kræver ikke en introduktion. Størstedelen af ​​brugere uploader deres dokumenter og filer til Google Drev, og vores digitale tilstedeværelse er knyttet til Google-konti. Alle dine data synkroniseres med dine Android-enheder, hvilket gør det praktisk at få adgang til Google Drev, når du har brug for det. Men ved du, hvordan Google opretholder sikkerheden og privatlivet for vores uploadede data? Er Google Drive faktisk sikkert og sikkert at bruge? Lad os undersøge, hvordan filerne er krypteret og gemt i skyen.


Er Google Drive sikkert og sikkert at bruge?

Er Google Drive sikkert og sikkert at bruge?

Kryptering i Google Drev

Google Drev bruger AES, en sikker krypteringsalgoritme, der følger den amerikanske regerings krypteringsstandard. AES er uigennemtrængelig for de fleste privatlivsangreb.

Bunker af indkommende data krypteres separat med en datanøgle, der er unik for hver del. Denne datanøgle gennemgår yderligere krypteringsprocessen ved hjælp af en bestemt datakrypteringsnøgle. På denne måde giver Google Drev beskyttelse, mens filerne er i færd med at uploade (under transit) og senere, når de er i ro, efter at de er gemt.

Google giver ikke sine brugere en forklaring på, hvordan denne proces udføres i Google Drev-miljøet. Så der er ingen måde at vide, om den integrerede kryptering er nok til dit privatliv og sikkerhed.

Begrænsninger til kryptering

  • Din fil har Transport Layer Security (TLS) beskyttelse, som er designet til at beskytte data under upload. Men i det øjeblik dine data når Google Drive, dekrypteres de kun et øjeblik, så Google kan analysere filerne før anden kryptering. Imidlertid sker der hurtigt scanninger, på dette tidspunkt kan der opstå en datalækage.
  • Du føler måske, at du ikke har kontrol over tilpasning og beslutningstagningen, da du ikke har adgang til Googles krypteringsnøgler. Dette betyder, at du ikke har nogen reel kontrol over dine egne data.

Kan jeg forbedre Google Drevs sikkerhed?

Der er ikke noget system, der er helt fejlfrit. Så betyder det, at du skal tænke to gange, før du stoler på Google Drive og uploader dine private filer? Du kan dog helt sikkert følge nogle trin for at forbedre din kontos privatliv og sikkerhed.

Brug yderligere kryptering

Krypter filerne først på dit eget system, før du uploader dem til skyen. Gør brug af en af ​​de apps, der findes på markedet. Her er nogle af dem.

Boxcryptor

Ved hjælp af Boxcryptor kan du ændre indstillingerne på Google Drev-konto, så kun du kan se og redigere de filer og mapper, du krypterer. Boxcryptor krypterer også dine filer og mapper fra dit system ved at oprette et virtuelt drev og derefter uploade disse filer til din Google Drev-konto. Fremtidige filer og andre skyudbydere føjes automatisk til drevet.

Da Boxcryptor-appen er lukket, er der en vis skepsis til bagdøre. Gratis download af Boxcryptor tilbyder høj sikkerhed, men det har begrænsninger, da du kun kan bruge det på 2 synkroniserede enheder. Prøv at købe premiumversionen for at få adgang til flere funktioner og antal forretnings- og personlige konti.

Cryptomator

Bekymret for bagdøre? Prøv Cryptomator, et open source-program, der ikke kræver brugerregistrering. Cryptomator opretter ikke nogen ekstra mapper på dit system, men tilføjer bare et Cryptomator-hvælvelse på dit Google Drev. Du kan tilføje filer til en virtuel harddisk, som er påkrævet for at se og redigere dine data ad gangen. Det betyder kun, at den fil, du arbejder på, ændres, og de resterende filer forbliver krypterede.

Rclone

Rclone, et andet open source-program, giver meget tiltrængt kontrol over synkronisering af dine data til skyen. Dette kommandolinjeprogram har en kryptfunktion, der giver dig mulighed for at kryptere filer på dit system og tilpasse synkroniseringsprocessen.

Indstil en tofaktorautentisering (2FA)

Vi har lært, at Google Drev bruger dobbelt kryptering. Derudover opsætter du en totrins verificeringsmetode, der danner et ekstra tæppe af sikkerhed. To-faktor-godkendelse (2FA) betyder, at du tilføjer to verifikationstrin på din enhed ved hjælp af en adgangskodemanager. Dette gør det meget vanskeligt for hackere at få adgang til dine oplysninger. Hvis du bruger Google Drive og ejer en Android-enhed, skal du bruge lidt tid og kræfter på at sikre dit Android-økosystem.

Opret forbindelse ved hjælp af sikre netværk

Når du er bekymret over dit databeskyttelse, er det fornuftigt at tage forholdsregler, at du kun bruger sikre forbindelser. På et tidspunkt skal alle have adgang til deres Google Drev-konto uden for arbejde eller ophold. I sådanne tilfælde er det bedre at oprette forbindelse ved hjælp af internetdata på din mobile enhed i stedet for at bruge usikrede Wi-Fi-netværk. Hold din Wi-Fi-indstilling deaktiveret, da uønskede elementer kan få adgang via et netværk, der opretter forbindelse uden en adgangskode. Dine økonomiske data er mest sårbare, hvis du ofte handler på farten.

Vær opmærksom på apptilladelser

Når du downloader apps fra Google Play-butikken, skal du give apps tilladelse til at få adgang til nogle af funktionerne på din enhed. Dette kan være nødvendigt for, at apperne kan læse data, der er synkroniseret til din Google Drev-konto.

Brug Google-kontoindstillinger til at kontrollere og ændre de tilladelser, du har givet til dine apps. På fanen Sikkerhed under Kontotilladelser kan du se hele listen. Du kan tilbagekalde adgangen til nogle af de apps, du ikke længere bruger.

Brug en VPN

En VPN vil holde dig beskyttet og kryptere alle dine data. Så selvom du får adgang til et usikret Wi-Fi, forbliver dine brugernavne, adgangskoder og andre data sikre. Når du bruger en VPN, sendes dine data i en krypteret form. Så selvom nogen opfanger filerne derimellem, vil de få krypterede bunker med data, der ikke ville give mening for dem.

Så er Google Drive sikkert og sikkert at bruge?

Google krypterer alle dine filer internt, og Google Drive er faktisk sikkert. Men ofte ser vi nyheder om berømthedsfotos, der lækker, eller nogle hackere grupperer adgang til vigtige data. Brugere er de svageste links målrettet efter tilpassede annoncer, da de bruger deres gratis produkt Google Drive. Ved at bruge de tip, der er nævnt her, kan du styrke din kontosikkerhed og privatliv.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map