Er gratis VPN sikker? Hvorfor brug af gratis VPN’er kan være risikabelt

Er gratis VPN sikkert? Vi tiltrækkes normalt af frie ting. Gratis gaver, gratis data, gratis apps. Få mennesker vælger at betale for noget, når der er en gratis version tilgængelig. Gratis ting er ikke altid dårlige. Hvorfor ikke prøve noget nyt? Så længe det ikke bider dig! Der er dog tilfælde, hvor gratis tjenester muligvis er lette på lommen, men senere koster det dig tungt. Gratis virtuelt privat netværk er en sådan tjeneste, der har både gratis og betalte muligheder.


Er gratis VPN sikker? Hvorfor brug af gratis VPN'er kan være risikabelt

Er gratis VPN sikker? Hvorfor brug af gratis VPN’er kan være risikabelt

Hvad er VPN?

En VPN beskytter din digitale kommunikation ved at kryptere dine forbindelser og skjule dine oplysninger for andre. I den tids teknologiske udvikling, hvor cyberforbrydelser er stigende, er det meget vigtigt at være sikkert på Internettet. En VPN er et fantastisk værktøj til at beskytte dine oplysninger mod cyberkriminelle. Men det er en service, der ikke er billig, hvilket fører til, at mange mennesker trykker på knappen for gratis VPN-tjenester.

Er gratis VPN-tjenester sikre?

Kort sagt, nej. Folk antager, at gratis og betalte VPN-tjenester tilbyder den samme kvalitet, men de gør det faktisk ikke. Det er som om alle film er ens? Ingen! Er Kill Bill lig med Transformers? Ingen! Er Meet the Parents II lig med Star Trek Beyond? Ingen! OK, du får billedet. Der er desuden skjulte farer i gratis VPN-tjenester, som de fleste brugere ikke kan genkende. Desuden kan mange gratis VPN’er også være falske.

Lad os se på de største risici ved at bruge en gratis VPN:

Skjult malware

Det er svært at undslippe malware i disse dage, som det er svært at undslippe høje skatter, hvis du bor i Californien eller New York – det er grunden til, at så mange rigtige amerikanere forlader disse stater, men dette er et andet emne! De er overalt, og de findes i forskellige former, og de har et formål: at tjene penge på at snyde dig eller hacke ind i dine oplysninger.

Brugere har tillid til en VPN for at holde deres online aktiviteter sikre, men mange gratis tjenester har skjult malware, der kan stjæle dine data. Dette kan gøres ved at sende dig spam-e-mails, stjæle dine kreditkortoplysninger, gøre din enhed utilgængelig eller hacke ind på dine online-konti. Flere gratis VPN-tjenester har skjult malware i dem, men folk ved ofte ikke om det.

Skjult Tracking

Generelt skal en VPN ikke logge brugerdata. Men gratis VPN’er logger ikke kun brugerdata, men sporer også dine aktiviteter online. Dine private oplysninger kan sælges til tredjepart af VPN-tjenesten. Ifølge en undersøgelse indsamler mere end 75 procent af gratis VPN’er brugerdata, mens de lover fuldstændig sikkerhed.

Gratis VPN’er bringer dine data i fare snarere end at beskytte dem. Der er ingen måde at vide, om tjenesten er falsk eller ægte, fordi den er gratis. I stedet for at holde dine data sikre, sælger gratis VPN’er dig ud.

Tredjepartsadgang

Mange gratis VPN’er angiver klart på deres websteder, at brugerinformation deles med tredjeparts tjenester. De forsikrer brugerne om, at disse data altid er anonyme, men der er ingen måde at vide, om de er rigtige. Tredjeparts adgang til dine data er farlig og sætter dine private oplysninger i fare. Ved at foregive at indsamle brugerdata til lovlig overholdelse, sælger gratis VPN’er faktisk dine oplysninger til ukendte tredjepart, der er frit at bruge det, uanset om de vil.

Trafik lækker

Trafiklækager sker, når din IP-adresse lækkes ud af VPN-tunnelen og afslører din identitet og oplysninger. En VPN skal gøre det modsatte, dvs. kryptere dine data. Gratis VPN’er er næsten altid ansvarlige for trafiklækager. Når din IP-adresse og private oplysninger ikke er sikre, er der ingen mening med at bruge en VPN.

Desværre har mange betalte VPN’er også trafiklækager. Dette fastlægger det faktum, at du ikke er helt sikker online, uanset hvilken VPN, du bruger.

Båndbreddetyveri

Et meget almindeligt problem med at bruge gratis VPN’er er båndbreddetyveri. Mange gratis VPN’er stjæler brugerbåndbredde og sælger den derefter til tredjepart. Andre mennesker, der bruger din stjålne båndbredde gennem tjenester fra tredjepart, ved måske aldrig, hvad de laver, er svigagtig. I mellemtiden mister du båndbredde og går på kompromis med sikkerhed.

Browser kapring

Du har muligvis bemærket, at usikrede websteder omdirigerer dig til partnerwebsteder eller ondsindede websteder uden din tilladelse. Forestil dig en VPN-tjeneste, der gør det mod dig, da den lovede at beskytte dine data. Denne svigagtige aktivitet kaldes browserkaping, når VPN omdirigerer dig til et andet websted i stedet for at tage dig hen, hvor du ville hen. Mange af disse kan også være ondsindede, og du kan ende med at downloade en virus og inficere din enhed.

Er alle gratis VPN’er usikre?

Ikke alle gratis VPN’er er usikre, men mange af dem er. Den bedste måde at beskytte din online kommunikation er med en fantastisk, betalt VPN. Betalte VPN’er, der er respekterede og retfærdige) og i forretning i lang tid, yder service af høj kvalitet og har fremragende kundesupport. På den anden side kan gratis VPN’er ikke stole på med private oplysninger. Da de er gratis, er der ingen løfter.

VPN-tjenesteudbydere, du kan stole på

Vedligeholdelse af VPN-servere over hele verden koster en enorm mængde penge. Det samme gør kundeservice og VPN-appudvikling. Det er ikke underligt, at et VPN-abonnement kan indstille dig op til 10 dollars om måneden. Faktisk er det forbløffende, at nogen vil tilbyde VPN gratis uden at ville have noget til gengæld. I sidste ende får du det, du betaler for: Ekstra privatliv, sikkerhed og et restriktionsfrit internet. Her er korrekte VPN-tjenesteudbydere, som alle er pålidelige.

Er gratis VPN sikker? Pak ind

Hvis du skal bruge gratis VPN’er, skal du altid undersøge godt fra forudgående. Slå op online anmeldelser, spørg andre, der bruger gratis VPN’er, og læs vilkårene og betingelserne omhyggeligt. Hvis du stadig er i tvivl, skal du trykke på knappen for en betalt VPN, især hvis du ofte foretager banktransaktioner online. Gratis VPN’er er simpelthen ikke en værd at tage. Mange velrenommerede VPN-tjenester tilbyder en pengene-tilbage-garanti, så brug dem til at se, om tjenesten passer til dig.

Online sikkerhed er kritisk nu (som altid!). Sørg for, at den, du har tillid til for at holde dig sikker, ikke ender med at sætte dig i fare.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map