Er VPN’er virkelig ikke sporbare og anonyme?

Er en VPN virkelig anonym og ikke sporbar? Det siger sig selv, at VPN’er eller virtuelle private netværk er vigtige værktøjer til at sikre online privatliv. Selvom dette muligvis kan anvendes på dit hjemlige eller officielle netværk, er det næppe sikkert at bruge en offentlig Wi-Fi sans VPN-beskyttelsen.


Er VPN'er virkelig ikke sporbare?

Er VPN’er virkelig ikke sporbare?

Risici ved offentlig Wi-Fi

Der er nogle store risici ved at åbne PayPal, bankkonti eller endda personlig e-mail via offentlig WiFi. Når du gør dette gennem en VPN, får ingen at vide, hvilke websteder du har adgang til. Dette bliver vigtigt for at skjule andre online aktiviteter af personlig og fortrolig karakter, og både datakryptering og sikker transaktion har et symbiotisk forhold, der sikrer privatliv og sikkerhed.

VPN’er er sporbare

Faktum er, at alle VPN’er ikke er så sikre, som du tror. Selvom de måske florerer en række sikkerhedsfløjter og klokker, gør de det faktisk ikke. Begrebet fuldstændig anonymitet er tilfældigvis en myte. Selvom du muligvis betaler et årligt gebyr med tillid til, at din anonymitet garanteres, er det faktisk ikke det. Der er ingen sikkerhed for, hvor sikker din VPN-udbyders krav om “Ingen logfiler” er.

Det andet punkt, der skal bemærkes, er, at anonymitet og privatliv ikke er det samme. Visse VPN’er bruger værktøjer til at forbedre dit privatliv. Selvom sådanne værktøjer har adgang til dine fortrolige data, sletter de bestemt ikke alle data, der bruges til din identifikation. Dette gælder også VPN-Tor-kombinationer med krypteret besked, som igen ikke garanterer total anonymitet. Dette skyldes, at alle sådanne værktøjer er subvertible til at spore dig op, hvis du får status som en “Person af interesse” til en bestemt regering.

Så er der Skype, der også har sine ulemper. Din hardware bliver krypteret, og du kan måske gå ud over masseovervågning. Du er dog stadig åben for målrettet eller specifik overvågning. Dette har dog ikke forhindret visse lande som UAE i at låse tale og videoopkald via Skype.

Gratis VPN’er er endnu værre. I nogle tilfælde sælger disse gratis VPN-tjenester deres brugers båndbredde. I andre tilfælde har nogle VPN’er endda solgt deres brugers private data til tredjepart-annoncører.

VPN-anonymitet og “No logging” -myten

VPN løfter altid om aldrig at logge nogen af ​​dine aktiviteter. Dette er et storslået salgsargument, men desværre er det en myte. Ingen server kan betjenes uden logfiler, fordi hvis logs ikke holdes, kunne ingen VPN-udbyder forhindre misbrug, tage sig af DNS-anmodninger eller fejlfinde forbindelser. Desuden har VPN’er ved adskillige lejligheder faktisk overleveret data til forskellige retshåndhævende myndigheder, hvilket selv beviser, at der opbevares logfiler, uanset.

Fortrolighedspolitik

Oplysninger om logning findes normalt på siden Privatlivspolitik på en VPN. Faktum er, at information, der er relateret til markedsføring, meget ofte står i skarp kontrast til VPN’s detaljer. Dit brugernavn, IP-adresse, tilslutnings- og frakoblingstider, operativsystem holdes registreret af loggesystemet.

Logning er påkrævet med indlejrede cloud-servere

Du har VPN’er, der bruger deres egne servere eller kun stole på cloud-servere. Da et flertal af VPN-tjenesteudbydere vælger tredjepartsservere, bliver det næsten umuligt for dem at operere uden logningssystemer. Mens VPN’er muligvis ikke opretter logfiler selv, gør deres lejede servere via hostingudbydere.

Det har vist sig gang på gang, at enhver, der virkelig er interesseret i at spore dine online bevægelser, kan gøre det gennem værktøjer som cookies og din IP-adresse er altid en gave til enhver, der er på udkig efter den. I visse tilfælde kan din IP-adresse muligvis også afsløre din latitudinale og langsgående position inklusive browsertypen og hvilken internetudbyder du bruger.

Det er derfor fint at skjule din IP-adresse gennem en VPN for at forblive anonym online. Sidstnævnte fungerer som en skjult tunnel, der også bruger kryptering til sikring af dine data. Dine online bevægelser kan blive helt usporbare og gøre dig anonym online effektivt. Spørgsmålet, der nu opstår, er denne anonymitet sikker? Svaret er igen NEJ.

Så er VPN’er virkelig ikke sporbare og anonyme?

Dette er et godt spørgsmål, og det er et, som alle bør bede om deres VPN-service. Kort sagt skyldes det, at din VPN-tjenesteudbyder ikke kan klare sig uden at logge og muligvis er tvunget til at udlevere dine personlige data under pres fra loven. Så der er ingen faktiske VPN’er uden log, og et sted nede på linjen findes der også en skygge af din personlige IP-adresse, webtrafik, downloads eller browsing, hvilket gør total anonymitet til en umulighed.

Den nederste linje, derfor, bliver ikke taget ind af alle de marketing-gimmicks, som VPN-tjenesteudbydere så åbenlyst flaunter. Studer det fine skrift, tænk hårdt og ring et opkald til den endelige VPN-udvælgelsesprocedure. Ellers kan resultaterne være alvorlige. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me