Facebook-Cambridge Analytica-skandalen – Hvad er det næste?

Facebook har været et kontroversielt emne med eksperter på personlige oplysninger i lang tid. Det er ingen overraskelse, at den seneste Cambridge Analytica-skandale har skabt bølger på markedet for sociale medier online. Facebook-Cambridge Analytica-fiaskoen er blevet kaldt ‘Scandal of the Century’. Det faktum, at adskillige unavngivne politikere brugte Facebook til høst af private oplysninger om brugere, burde ikke chokere nogen. Dette drev, der er udført i form af en personlighedsquiz, illustrerer hvor krævende Facebook’s holdning til brugerens privatliv.


Facebook-Cambridge Analytica-skandalen - Hvad er det næste?

Facebook-Cambridge Analytica-skandalen – Hvad er det næste?

Mens Facebook har introduceret nye indstillinger for privatlivets fred, har det kun gjort det efter megen appel og råb. Denne skandale er kun en i en lang række, der viser, hvordan verdens største sociale medieside ser bort fra brugerens privatliv. Vi har allerede informeret vores brugere om denne skandale. Lad os undersøge de seneste begivenheder i denne forbindelse.

Fire retssager skyndt på Facebook på grund af Cambridge Analytica-skandalen

Sidste uge lavede Lauren Price fra Maryland, en Facebook-bruger en sag i San Jose. Denne retssag er anlagt på stedet af så mange som 50 millioner FB-brugere. Cambridge Analytica stjal angiveligt data fra disse brugers private konti med Facebooks viden. Price har oplyst, at FB ikke tager hensyn til hendes online privatliv til trods for at oplyse, at det ikke vil dele data uden samtykke. Price sagde også, at hun var vidne til regelmæssige politiske kampagner på sit foder i 2016.

Ved siden af ​​denne retssag har Robert Casey og Fan Yuan, to separate aktionærer fra Facebook, også anlagt en retssag. Disse er blevet indgivet mod Facebook selv såvel som CFO David Wehner og CEO Mark Zuckerberg. De ønsker at blive kompenseret for det værditab, der blev udholdt under Facebook’s aktiekrasch i sidste uge. I løbet af denne periode mistede Facebook så meget som 10 procent af sin samlede markedsværdi.

Endelig anlagde advokat Jeremiah Hallisey en retssag mod FB COO Sheryl Sandberg, Zuckerberg og andre bestyrelsesmedlemmer. Ifølge sagen har ledere på Facebook og bestyrelse ikke truffet nogen handling for at begrænse dataovertrædelsen. De informerede heller ikke brugerne om, at det forekommer. De overtrådte således tillidsforpligtelsen.

Denne retssag kræver, at aktionærerne kompenseres for deres tab. Det insisterer også på, at Facebook forbedrer sine interne sikkerhedsprocesser og bliver tvunget til at gøre det ved en retsafgørelse.

Federal Trades Commission validerer FB Investigation

FTC undersøger i øjeblikket virksomhedens “urimelige handlinger.” Dette kan resultere i, at Facebook får store bøder, hvis de bliver fundet skyldige.

Ifølge Tom Pahl, den fungerende direktør ved FTC, “De seneste pressemeddelelser om Facebook’s overtrædelser af privatlivets fred har fået FTC til at undersøge det.” Han afslørede, at undersøgelserne vil koncentrere sig om ”urimelige politikker, som resulterede i betydelig skade på forbrugerne”.

Efter denne erklæring gled Facebook-aktier yderligere med næsten 6 procent af deres oprindelige værdi.

Facebook har dog sat et modigt ansigt, og Rob Sherman, vicechef for privatlivets fred på Facebook, sagde, “Facebook er forpligtet til at sikre, at brugerdata forbliver sikre og er taknemmelige for muligheden for at besvare alle spørgsmål stillet af FTC.”

#DeleteFacebook-bevægelse finder en stor tilhenger

Brian Acton, medstifter af Whatsapp, blev medlem af #DeleteFacebook-bevægelsen på trods af at han tjente 19 milliarder dollars fra Facebooks erhvervelse af Whatsapp. #DeleteFacebook-hashtag bruges af mennesker til at få brugere til at slette deres Facebook-konti.

De citerer påstanden om, at Facebook vidste, at Cambridge Analytica brugte hemmelige midler til indsamling af privat information. De nævner også, hvordan dette var sket i to år, og ingen på Facebook gjorde noget for at stoppe det.

Mozilla har også indgivet en andragende

Mozilla har mistet meget af deres markedsandel til mere innovative virksomheder. Det er kun naturligt for dem at gribe enhver lejlighed til at møde deres konkurrenter. I henhold til den nye andragende, der er indgivet af virksomheden, kræver de, at Facebook bør ændre deres app-tilladelsespolitik. Dette vil forbedre brugerbeskyttelsen mod tredjeparts mining.

Bortset fra dette har hovedfløjten i CA-skandalen, Chris Wylie, også talt om det igen. Han sagde, at hans intention ikke var at ærekrenke Facebook, og at han ikke engang overvejede dette, da han afslørede åbenbaringen.

Faktisk var hans eneste motivation ifølge ham at udsætte Cambridge Analyticas skyggefulde aktiviteter for verden. Dette har imidlertid ikke afskrækket andre fra at spekulere i, at synkende FB-aktieværdier var det vigtigste mål med handlingen.

Facebook CEO Zuckerberg har besluttet at gå på kongressen og vidne

I lyset af påstandene og retssager har Mark Zuckerberg erklæret, at han vil vidne foran kongressen. Ifølge en erklæring fra Zuckerberg til CNN Money, vil vidnesbyrdet blive afgivet om blot et par uger. Facebook er i øjeblikket i færd med at undersøge den bedste måde at erklære vidnesbyrd om. Uden tvivl vil de søge at befri Zuckerberg og Facebook fra enhver forseelse og tilknyttede beskyldninger.

Denne erklæring kommer ved halen af ​​det enorme tilbageslag fra Cambridge Analytica-eksponering. Alle i medierne er enige om, at der ikke er noget andet alternativ end Zuckerberg, der vidner foran Kongressen.

Samtidig er det en bred opfattelse, at Zuckerbergs vidnesbyrd vil få andre sociale medier til at følge efter. Vi kan måske også se Google og Twitter CEOs Sunder Pichai og Jack Dorsey også give vidnesbyrd.

Officielt er alle tre onlinemedie-giganter blevet bedt om at være til stede i en høring om data-privatliv den 10. april. Chuck Grassley, Senatets dommerformand, var den, der udsendte meddelelsen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map