Googles Sensorvault: Et privat mareridt

Kan du huske, hvor du var for næsten fem år siden? Har du brugt en Android eller en iPhone til den tid? Nå, din hukommelse kan være vag og alt sammen, men chancerne er, Google husker alt om din tidligere placeringer. Tilsyneladende har søgemaskine-giganten været holde faner på dine koordinater og måske endda dele dem med offentlige agenturer. Serverne, hvor Google gemmer din nøjagtige placering, kaldes Sensorvault. Når det kommer til privatliv, det er en enorm invasion. Dette er hovedsageligt derfor, vi lavede den følgende informative guide, der kaster mere lys på Googles Sensorvault.


Googles Sensorvault - Et privat mareridt

Googles privatlivsinvasion – Inde i Vault

Googles Sensorvault - Google MapsGoogle har gjort det igen, når det kommer til invaderer brugernes privatliv. Lige siden 2009 har Googles Sensorvault indsamlet data om brugere, der bruger Android-smartphones såvel som iPhones og iPads.

Hvem bruger Google Maps og andre Google-apps er også underlagt dataindsamling.

Men hvor længe forbliver dataene i Googles greb? I henhold til vores ekspertise gemmer Google disse data på ubestemt tid.

Så lad os gøre det lettere for vores læsere. Sensorvault-databasen høster oplysninger fra enhver enhed baseret på mobiltelefontårne ​​i nærheden Wi-Fi-enheder, GPS-signaler og selvfølgelig Bluetooth-beacons.

I øvrigt, Google gemmer ikke alle dine private oplysninger uden samtykke; du har sandsynligvis tilladt det for dig selv. De fleste internetbrugere tager sig ikke tid til at læse privatlivspolitikker online-tjenester tvinger dem til at indrømme for nogle apps kræver adgang til fotos og videoer, mens andre kræver, at du aktiver din placeringsfunktion.

Google har muligvis bedt dig om at aktivere din placeringshistorik, giver det en gratis adgang til at gemme en detaljeret tidslinje for dine bevægelser. Til sidst vil den være tilgængelig for dig som en del af din Google-konto online.

Der er hvad vi kalder Web & App-aktivitet, som indsamles, selvom du er slået fra til placeringshistorikken.

Hvad er der i fare her, og hvad bruges det til?

Googles Sensorvault-logoOkay, så det er tilladt, at Google muligvis bruger brugernes placeringer og information for at tjene dem bedre. Hvorvidt man skal give dem tæt søgeresultater eller anbefalinger, det er, hvad virksomheden siger.

Google hævder, at den ikke deler nogen af ​​de indsamlede data med tredjeparts annoncører og virksomheder. Men kan du garantere, at det er sandt? Vi kan sige, at det måske ikke er.

Google leverer tilsyneladende retshåndhævelse med data om data bundet til specifikke brugers konti. Du kan se, politiets detektiver kan nu udstede en arrestordre til Google, kaldet “Geofence” eller “omvendt placering” anmodninger.

Disse tegningsoptioner beder Google om at specificere et område nær en forbrydelse. Derefter tager Google et kig på dets Sensorvaults indhold og graver op hver enkelt enhed, der var til stede i det Beliggenhed på det tidspunkt og giver det til politiet.

Først anonymiserer Google enheds ID-numre da detektiver overvåger alle placeringer og bevægelsesmønstre for at kontrollere, om noget ser ud til at være relevant for forbrydelsen.

Så snart embedsmændene indsnævres til et par personer, opgiver Google alle de nødvendige oplysninger til at pakke dem op, inklusive navne og e-mail-adresser.

Ifølge Google blev teknikken aldrig oprettet for at hjælpe med retshåndhævelse, men de bestemt greb den til deres egen fordel. Desuden anfører Google, at kun placeringsdata fra “Placeringshistorie” findes i Sensorvault.

Det gemmer alle andre indsamlede lokalitetsdata i en anden database. Imidlertid kan dette også udnyttes med en warrant, men i det mindste er det meget mindre nyttigt end hvad Sensorvault kan give.

En hændelse?

For et stykke tid siden var der en Eden Prairie hjem invasion af maskerede tyve i sort. De prøvede deres bedste for at dække deres spor, og ifølge rapporter lod de ingen efter sig. De virkelige beviser var imidlertid ikke på kriminalscenen, men med ingen anden end Google.

Som et middel til at fange tyvene fik efterforskerne en Hennepin County dommer at underskrive en “Omvendt placering” søgekendelse. De bad Google om at give dem de nøjagtige placeringer af mobiltelefoner i nærheden af ​​hændelsen, herunder dem, der var inden for ofrenes fødevaremarkeder.

Teknikken er også blevet meget populær i forskellige byer, inklusive Arizona, North Carolina, Californien, Florida, Minnesota, Maine og Washington. Men den mest bemærkelsesværdige er Minnesota, som omkring 22 tilfælde blev rapporteret på kort tid.Omvendt lokationskort

Hvordan påvirker dette dig?

Det hele afhænger af brugerens perspektiv her. Vi respekterer alle loven og overholder den. Dog kan du ende med problemer for noget, du ikke gjorde eller ikke engang vidste om.

Som vi nævnte, giver Sensorvault politiet alle detaljer om enheder i et specifikt område hvor der opstod en bestemt forbrydelse. Du er muligvis en af ​​disse enheder.

Ja, vi er enige om, at denne teknik kan identificere mistænkte i nærheden af ​​forbrydelser og hjælpe med i efterforskningen. Vi bør dog ikke udelade muligheden for, at den også er en risiko, som den kan fej op til uskyldige tilskuere i processen.

Du kan være til stede der og ikke gøre noget, eller bare tage en gåtur ved siden af ​​en kriminalscene, og pludselig er du en mistænkt i en aktiv forbrydelse. Ifølge Teresa Nelson, juridisk direktør for ACLU fra Minnesota:

“Det, der er så problematisk, er, at det kan skabe helt uskyldige mennesker, der er i et område af legitime grunde, og som ikke bør behandles som mistænkte.”

Et eksempel på det er tilfældet, hvor detektiver i en Phenix-forstad arresterede en lagerarbejder, Jorge Molina, som en mordundersøgelse var på plads. De brugte Googles Sensorvault til at spore alle de enheder, der var omkring området på det tidspunkt.

Jorge tilbragte omkring a uge i fængsel men blev frigivet, efter at efterforskerne fik nye oplysninger om sagen. Dette er et perfekt eksempel til at demonstrere løftet og farerne ved at bruge Googles Sensorvault i undersøgelser.

For at opsummere det, skal enhver internetbruger være opmærksom på, hvordan personlig information bruges til mange formål; ingen af ​​os har nogensinde forventet.

Dommen: Googles Sernsorvault kan muligvis hjælpe med at løse forbrydelser, men det kan også slynge uskyldige mennesker.

Kongressen reagerer

Den 23. april, Amerikanske lovgivere sendte Sundar Pichai (Googles CEO) et brev beder ham om at kaste lys over Sensorvault. Medlemmer af US House Energy and Commerce Committee ønskede, at Google skulle afsløre, hvad det præcist samler om virksomhedens brugere, hvad gemmer det i sin database, og hvem der får adgang til informationen.

Den formelle undersøgelse blev sendt lige efter, at The New York Times offentliggjorde sin rapport, hvori den erklærede, at amerikansk retshåndhævelse bruger Googles Sensorvault-brugerdata på en dragnetlignende måde indsamle placeringsoplysninger af hundreder eller tusinder af brugere ad gangen for at identificere mistænkte kriminalitet.

Årsagen hertil handlede ikke kun om forkert identifikation af kriminelle mistænkte baseret på Google-data. Nej, de var også bekymrede over, at Google har været det sporing af placeringen af næsten alle Android / iPhone ejer, siden funktionen Placeringshistorie så lyset.

Huskomitéen stillede en række spørgsmål, der er tilgængelige i linket ovenfor. Vi vil dog droppe et par af dem, så du kan få en lille idé om, hvad brevet indeholder:

Hvis Amerikanske lovgivere vil vide, hvem der ellers havde adgang til denne database udover Googles ansatte og amerikansk retshåndhævelse, er du ikke lidt nysgerrig?

Google Reacts

Brevet sendt af amerikanske lovgivere søger en orientering og svar på, hvordan de oplysninger Google indsamler er brugt og delt. Nå, det tog ikke længe Google at svare.

En Google-talsperson afgav en erklæring til Informationssikkerhed Media Group med angivelse af, at det er op til brugerne at aktivere funktionen eller ej. Det er slået fra som standard. Her var hvad han havde at sige:

”De pågældende data bruges til placeringshistorik, som som standard er slukket. Hvis en bruger vælger at tænde for den, kan vi give nyttige oplysninger, som data i realtid, der hjælper dem med at slå trafik på vej hjem fra arbejde, ”siger talsmanden. “De kan slette deres placeringshistoriske data eller slukke produktet helt når som helst.”

Det, der virkelig er underligt, er, at denne talsmand kun uddybte mere om Sensorvault. Intet om spørgsmålene om spørgsmålet “rejst af The New York Times” vedrørende brugen af ​​funktionen til hjælp retshåndhævelse blev besvaret.

Et par ting, du kan gøre

Nu ved du det hvad Sernsorvault er, og hvordan det kan påvirke dig, direkte og indirekte. Du spekulerer måske på, hvad kan du gøre ved det? Er der en vej omkring det?

Vi vil ikke lade dig hænge. Her er et par ting, du kan gøre for beskytte dit privatliv mod Googles Sensorvault:

Tjek din historie

For at løse et bestemt problem skal du lære alt om det og adressere det i overensstemmelse hermed. Google har muligvis gemt din placeringshistorik i næsten et årti. Men nu kan du gøre det ved at følge nedenstående trin tjek, hvad den har samlet:

 1. Log først på din Gmail-konto.
 2. Derefter skal du gå til Takeout.Google.com.
 3. Fortsæt med at rulle ned, indtil du finder det Placeringshistorie.
 4. Du kan tjekke alt, hvad du vil downloade, men i dag er vores hovedfokus Placeringshistorie.
 5. Fjern markeringen i alt andet, og hold placeringshistorik aktiveret. Bemærk, at data om placeringshistorik vil være i computerkode. Hvis du ikke læser kode, skal du vælge ”JSON” format, og åbn filen i a teksteditor for at se, hvordan det ser ud. Klik på Flere formater for at vælge et format.Flere formater
 6. Vælg derefter, hvilken metode du ønsker at modtage informationen igennem. Du kan bruge lignende E-mail, drev, OneDrive, boks eller Dropbox.Leveringsmetode
 7. Følg trinnene på webstedet og vælg de indstillinger, der passer bedst til dig.
 8. Klik til sidst på Opret eksport, og dataene er alle dine.Opret eksport

Deaktiver Googles placeringshistorik

Den gode ting er, at du kan deaktivere funktionen. Hvad der er gjort, gøres dog, hvilket betyder uanset data Google har på dig vil forblive i hvælvet i øjeblikket.

Så, deaktivering af funktionen er bare en forholdsregel for at forhindre fremtidig datalagring. Vi vil tale om at slippe af med denne historie senere, men lige nu er det sådan her deaktiver eller “Pause” funktionen til placeringshistorik (Vi brugte Android som eksempel):

 1. Gå til din Android-enhed Indstillinger, rulle ned, og klik på Google.Android-indstillinger
 2. Vælg på næste side Administrer din Google-konto.Administrer konto
 3. Efter det under Data & Tilpasning, Vælg Placeringshistorie.Placeringshistorik Android
 4. Deaktiver nu Placeringshistorie ved at klikke på prikken ved siden af. Du modtager en bekræftelsesmetode, da den advarer dig om, at pause af denne funktion vil begrænse eller deaktivere personlige oplevelser på tværs Google tjenester. Det er op til dig. Hvis du vil fortsætte, skal du klikke på Pause.Pause placeringshistorik
 5. Endelig, når du trykker på Pause, dine Placeringshistorie deaktiveres, indtil du genaktiverer det manuelt.Deaktiver placeringsindstillinger

Vi er nødt til at gennemgå dette igen for at sikre dig, at du ved, hvad du laver. Du har deaktiveret funktionen, men andre Google-applikationer kan muligvis holde styr på din placering, selvom den er slået fra.

Ifølge Ryan Nakashima af Associeret presse:

”Selv med placeringshistorik sat på pause, gemmer nogle Google-apps automatisk tidsstemplede placeringsdata uden at spørge. For eksempel gemmer Google et øjebliksbillede af, hvor du er, når du bare åbner dens Maps-app. Automatiske daglige vejropdateringer på Android-telefoner præciserer omtrent hvor du er. Og nogle søgninger, der ikke har noget at gøre med placering, som “chokoladechip-cookies” eller “børnevidenskabssæt”, præciserer din præcise breddegrad og længdegrad – præcis til kvadratfoden – og gem den på din Google-konto. “

Slet dine digitale fodaftryk

Okay, så ved nu, hvordan du kontrollerer din nuværende placeringshistorie og forbyder yderligere optagelser. Lad os tale om hvordan du kan slippe af med fortiden før det kommer til at hjemsøge dig i fremtiden.

Heldigvis kan du slet din placeringshistorik. Det er en meget nem opgave at gøre, og her er hvordan du gør det:

 1. Log ind med din Gmail-konto.
 2. Gå over til Googles tidslinjeside.
 3. På knappen til højre på din skærm finder du en Gearikon (indstillinger), Klik på det.Googles Sensorvault - Tidslinjeindstillinger
 4. Inde i Indstillinger sektion, tryk Slet alle placeringshistorik.Googles Sensorvault - Slet placeringshistorik
 5. Et pop op-vindue vises nu. Alt hvad du skal gøre er markér afkrydsningsfeltet ud for “Jeg forstår og vil slette al placeringshistorik”, og tryk på Slet placeringshistorik.Googles Sensorvault - Bekræft slet

Hvis du vil tage ekstra forholdsregler, skal du slukke for ”Web & Appaktivitet ” såvel. Ifølge Google gemmer denne funktion din aktivitet på hvad som helst Google App eller websted, du bruger, inklusive dem, der er knyttet til din placering.Wen og appaktivitet

Vi tror ikke, denne funktion er så stor, men at være på den sikre side, deaktiver det. Det er bedre end at være bekymret for dine private oplysninger hele tiden.

Brug et virtuelt privat netværk

Sammen med ovennævnte metoder skal du også overveje skjuler din IP-adresse da det er en af ​​de vigtigste faktorer, enhver tjeneste / websted / regering kan fastlægge din placering igennem.

En VPN er den nemmeste og mest effektive måde at gøre det på. Virtuelle private netværk krypter dine data og afværge enhver cybertrussel, der kan målrette mod din enhed. De også kappe din IP-adresse og udskift den med en ny midlertidig, så længe du er tilsluttet en server.

Dette øger din online anonymitet og forbyder enhver online enhed fra sporing af dine browseraktiviteter eller kortlægning af din placering. Sådan kan du gøre oprette en VPN-forbindelse:

 1. Først, tilmeld dig med en premium VPN-service. Gratis dem vil gøre dig mere skade end gavn, da de muligvis sælger dine data til tredjepart.
 2. Download derefter appen på din enhed, start den og log ind med din konto.
 3. Vælg hvilken server der er præsenteret på listen og hit connect.
 4. Vent et par sekunder på, at forbindelsen finder sted.
 5. Tjek det her IP-verifikator for at se, om du fik din nye IP eller ej.
 6. Du er nu helt anonym.

Hvad end du gør, hold dig til premium VPN-udbydere. Det koster dig muligvis et par øre, men i sidste ende får du det, du betalte for med hensyn til sikkerhed, hastighed og anonymitet.

Hvis du ikke kender din vej rundt, har vi det gennemgik et par top VPN’er for at hjælpe dig.

Googles Sensorvault – sidste tanker

På trods af at Google beder sine brugere om at aktivere Placeringshistorie når de opretter visse tjenester, kan de nu gøre noget ved det. Når du er online, dit privatliv er alt.

Du ønsker ikke at blive trukket til politistationen bare fordi du tilfældigvis var i forkert sted på det forkerte tidspunkt. Du har nu en idé om hvad Googles Sensorvault gør, hvordan det fungerer, og hvad du kan gøre for beskytte dit privatliv. Hvis du har flere spørgsmål, bedes du drop dem i kommentarafsnittet nedenfor.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me