Hej Alexa Spionerer du på mig?

Åh, Alexa! Hvordan vi elsker at have dig rundt! Den enkle glæde ved at have dine egne personlige stemmeaktiverede assistenter derhjemme og potentielt uanset hvor du går, er ud over fantastisk. Derfor er disse assistenter blevet så populære og er konsekvent et af de mest indkøbte enheder på markedet i dag. Da deres popularitet er steget, er der imidlertid bekymringer for, om de kan bruges til at spionere på forbrugere og kompromittere deres privatliv. 


Hej Alexa Spionerer du på mig?

Hej Alexa Spionerer du på mig?

Hvad er bekymringen??

Det er et velkendt faktum, at store virksomheder som Amazon og Google bruger deres forbrugers data til at levere målrettede annoncer og angiveligt forbedre brugeroplevelsen. Det er også et velkendt faktum, at enhver, der er bekymret for deres online privatliv, vil læse EULA omhyggeligt, inden den accepterer det. Men som det nu er, gider de fleste af os ikke rigtig ved at gennemgå alle de juridiske ting for at vide, hvor meget af et privatlivskompromis vi skal forvente.

Nu med Alexa og andre personlige assistenter i vores hjem vokser bekymringen endnu mere. Det er steget til det punkt, hvor folk spekulerer på, om de kan bruges som lytteudstyr og registrere vigtig information. Hvad ville der ske, hvis du talte med din ægtefælle og fortalte dem PIN-koden til din pengeautomat eller dit kreditkortnummer? Hvis Alexa samler det op (hvilket det meget godt kan være, medmindre du slukker for evigt lyttefunktion), er det ikke en sandsynlig mulighed for, at der vil være et stort kompromis med din personlige økonomiske sikkerhed.

Dette er kun en af ​​de mange ting, du skal være opmærksom på, når du bruger Alexa eller en anden personlig stemmeaktiveret assistent. Med det i tankerne, lad os se på nogle af de vigtigste spørgsmål, der for nylig er rejst med hensyn til Alexa, og hvordan du skal tackle dem.

Hvad er mulighederne??

Mulighed nr. 1

Vidste du, at din Alexa nu kan omdannes til en temmelig nydelig spionageenhed? Det er rigtigt! I et nyligt blogindlæg af et bemærket cybersikkerhedsfirma detaljerede de, hvordan et simpelt fysisk tryk på enheden bogstaveligt talt kan gøre det til den perfekte enhed til at lytte til på dine mest private samtaler.

Vi kan ikke engang begynde at forstå konsekvenserne af dette, og hvor nyttigt dette kan være for enhver hacker, der prøver at kompromittere en persons sikkerhed. Det eneste, der gør dette brud til en lidt mindre sandsynlig mulighed, er det faktum, at hackeren bliver nødt til at have fysisk adgang til enheden for at gøre det til en spioneringsenhed. Når det er gjort, er der intet der forhindrer Alexa i at optage alle dine personlige samtaler, gemme dem og overføre dem til en tredjepart, der installerede fejlen.  

Det skal dog bemærkes, at denne udnyttelige overtrædelse kun er tilgængelig i 2015- og 2016-modellerne. For 2017-modellen har du en lydløs-knap øverst på enheden, som sikrer, at der ikke optages nogen samtaler. Selvom du måske tror, ​​at det er ufarligt at lade afbryde-knappen være ufarlig, men husk, at alle indspillede samtaler kan føre til store sikkerheds lækager. Mange luksushoteller tilbyder nu personlige assistenter i deres udvalgte værelser. Hvis du tilfældigvis er forretningsrejsende, vil det være klogt at sørge for, at ingen lytter til dine private samtaler gennem disse enheder.

Mulighed nr. 2

Hvis du har børn i dit hjem, skal du sørge for, at de ikke taler med assistenten i dit fravær. Det er muligt for dem at afgive en ordre på noget, og varen sendes til dig om et par dage. Selvom du muligvis ikke skal betale for den ting, er det stadig en besvær, du skal undgå.

Når du ikke aktivt bruger Amazon Echo, skal du blot slukke den. Det er også en god ide at bede dine børn om ikke at rod med enheden. Hvis de ikke lytter for godt til dig og lidt er tilbøjelige til at snige sig i en samtale med Alexa bag din ryg, skal du blot slå fra stemmekøbsmuligheden helt. Du kan gå til din Amazon-konto og finde muligheden ‘Administrer min enhed’, hvor du sandsynligvis vil være i stand til at slå slå den ønskede funktion fra.

I den ovennævnte mulighed for enhedsadministration finder du også en række andre indstillinger, som at kunne slette søgehistorier individuelt eller sammen. Dette vil hjælpe dig med at undgå irriterende målrettede annoncer baseret på din søgehistorik og stoppe disse irriterende tilbud, der lige nu tilbyder, at spilde din tid.

Mulighed # 3

Lad os antage, at du synkroniserede dine IoT-enheder til Alexa for nem brug. Selvom det kan virke som en god måde at håndtere alle dine enheder fra en enkelt grænseflade, er det en grov undergravning af din sikkerhed og privatliv. For eksempel kan ethvert sikkerhedsbrud i dine IoT-enheder give en potentiel hacker adgang til vigtige oplysninger, der er gemt i Alexa. Dette betyder, at dine data kan risikere at blive stjålet eller brugt mod dig. Vi ved allerede, hvor dårlige sikkerhedsfunktioner på disse formodede smarte IoT-enheder er. Der er ingen god grund til at stole på dem med din sikkerhed og privatliv.

Den bedste måde at undgå dette problem helt på er simpelthen ikke at koble dine enheder sammen og holde dem adskilt fra hinanden. Hvis du er privatlivsbevidst, skal du få en god VPN-tjenesteudbyder, hvis du ikke allerede har en sådan. Dette vil sikre dig, at alle forbindelserne på dit hjemmenetværk er krypterede og ikke kan bruges ind af hackere.

Endelig note

Der kan ikke benægtes, at Alexa og Echo er en enorm hjælp på mange måder. Det er dog ekstremt vigtigt at kende deres mangler og sikre, at du forbliver dækket, uanset dit niveau af brug af disse enheder.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me