Hvad er fuldmagt, og skal du bruge dem?

I dag vil jeg gerne tale om fuldmagter. Du har måske hørt om dem, da der er hundreder på hundredvis af dem – gratis og premium versioner. Selv i dine internetindstillinger finder du faktisk bestemt en indstilling kaldet ‘Proxy’.


Hvad er fuldmagt? Bør vi bruge dem?

Hvad er fuldmagt? Skal vi bruge dem?

Uanset om du ved noget om dem eller ej, skal du lære hvad de er, hvad er deres anvendelser, deres fordele og ulemper, men også deres farer, og mere. For nu skal vi dog starte med det grundlæggende. Her er alt, hvad du har brug for at vide om proxy, og om du skal bruge dem eller ej.

Hvad er en fuldmagt?

Proxy-logoKort sagt er fuldmagter værktøjer, der bruges til opnå online anonymitet og omgå censur og geo-begrænsninger. Dette slår ikke fast anonymitet nogensinde tid, dog. Der er mange forskellige typer af proxier og proxyservere, og vi vil også tale om dem i et øjeblik.

Den første ting, du skal vide, er det de fungerer som dit vindue i omverdenen. Forestil dig at være i et vindue uden rum, der repræsenterer alt hvad du kan adgang på internettet i dit eget land.

Alt, hvad dine eller andre lande ikke tillader, f.eks. Censureret materiale, geo-begrænset indhold, og både – er på ydersiden. Ved at bruge en proxy, du installerer et vindue i væggen i rummet, som også giver dig mulighed for at se dette indhold ved at blive det semi-anonym.

Imidlertid kommer det hele på en koste, og jeg taler ikke kun om pengene. Det vil jeg også forklare, men først – lad os se hvad typer proxier der er.

Forskellige typer proxier forklares

Der har været fuldmagt i lang tid nu. Problemerne som censur og online begrænsninger har uroligt mennesker i årevis, og fuldmægtige blev opfundet for at løse disse problemer. Ved at bruge dem er du dog kun halvvejs mod at nå en reel løsning.

I løbet af deres historie, forskellige typer proxy-servere blev opfundet, herunder:

Webproxy

Disse bruges mest til filtrering af indhold. Denne type proxy ofte holder logfiler, at holde information om, hvilke websteder du får adgang til, og hvor meget båndbredde, du bruger. Din trafik gennemgår denne type proxy, hvis du konfigurerer den i din browser.

Husk, at logning ikke altid er tilfældet, og det hele afhænger af proxy’s privatlivspolitik. Bemærk også, at ‘web-proxy’ kan betragtes som en slags et generelt udtryk. For eksempel begge dele fjendtlige og anonymiserende fuldmægtige kan være webproxy.Webproxy

Fjendtlige fuldmagter

En type proxy der indfanger data om websider, du besøger, og formularer, du udfylder. Din trafik tvinges for det meste gennem denne type proxy, og det er den Ikke sikkert at bruge dem, når de logger dine oplysninger. Din trafik gennemgår ofte denne proxy, hvis din enhed får det inficeret med ondsindet software.Fjendtlig proxy

Cache-proxy-servere

Dette er servere, der kan fremskynde anmodninger. De gemmer alle dine internetforespørgsler, “Både ved hjælp af DNS-forespørgsler og HTTP-forespørgsler,” og bare kopier de ressourcer, der ofte bruges. Dette forbedrer båndbredde og samlet oplevelse.

Hvorfor? Da gentaget indhold hentes fra cache-proxy og ikke fra webstedet, anmodes om indhold fra. Denne type proxyserver skal kun bruges, når den er en homebrew-proxyserver. Med andre ord, kun du kan se cache-ctent og ikke en tredjepart.Tredjeparts-fuldmagt

Anonymisering af proxyservere

Denne type proxy gør dit internet gennemsøger anonymt, til de websteder, du anmoder om oplysninger fra. Som med andre proxyserver har ejeren af ​​den anonymiserende proxyserver imidlertid stadig adgang til dine oplysninger.

Med hensyn til fuldmægtige er det dog den tætteste ting til anonymitet som du kan komme til med en proxy. Igen for at etablere denne type anonymitet er det bedst, hvis du opretter en sådan server urself. Ja, det kan du konfigurere DNS på enhver enhed ubesværet på egen hånd.

Gennemsigtig proxy

Dette er en proxy ISP’er bruger til aflyt din trafik, som derefter tvinges gennem proxy. Dette kan føre til flere problemer, f.eks internet throttling, aflytning af dine handlinger, optagelse af din online opførsel, og øget censur.

Du kan tjekke for gennemsigtige proxy-aflytninger med dette avancerede proxy-detekteringsværktøj. Bare brug det til at kontrollere med jævne mellemrum og finde ud af, om nogen lytter.Gennemsigtig proxy

SmartDNS Proxy

Med denne type proxy er alt, hvad du gør, at ændre din DNS-adresse. Når du engang bruger stadig din egen IP-adresse til det meste af din websurfing. Dog baseret på hvor mange streamingkanaler Smart DNS-proxy fjerner blokeringen, du får en masse geo-blokeret indhold. Når du for eksempel har ændret din DNS-adresse, kan du det få adgang til BBC Iplayer eller USA Netflix, selvom du ikke er i UK eller USAEN.

Den måde, dette fungerer på, skyldes Smart DNS Proxy-service tager dine DNS-forespørgsler og sender dig gennem deres tjenester i stedet for at du går direkte til det websted, du anmoder om. Dette tillader igen din trafik til vises geografisk som kommer fra Smart DNS Proxy-server.Smart DNS-proxy

Webproxy, er at det?

Der er andre typer, men disse er de vigtigste, som du skal vide om. Naturligvis, de kommer med en hel del fejl, som lagrer det meste af dine oplysninger. Fuldmagter er ikke værktøjer, som du kan bruge til at opnå ægte anonymitet eller enhver form for sikkerhed online. Dog thej gør det muligt for dig at omgå begrænsninger hvis du ikke er bekymret for online-privatliv og blot ønsker at undgå begrænsninger.

Fuldmagter, hvem og hvad?

Som jeg allerede har forklaret, kan fuldmagter være meget nyttige, når det kommer til adgang til udenlandsk eller censureret indhold. I det væsentlige, de skjul din IP-adresse fra en service, som du prøver at få adgang til via dem.

Når du aktiverer en proxy, passerer din trafik gennem den, og den fungerer som en skjold at beskytter dig mod at blive udsat. Enhver informationsanmodning, du sender – f.eks. Forsøg på at få adgang til et websted – sender du det til proxyserver. Serveren beder derefter om de samme oplysninger fra webstedet, og efter at have modtaget dem sender den dem videre til dig.

Med andre ord er en proxy en mellemmand mellem dig og den service, du prøver at få adgang til. På den måde, fuldmagt skjuler din IP-adresse – din online adresse – fra disse tjenester. Det forhindrer eksponering af dine browselogger, din placering og din identitet. Et eksempel på en god og pålidelig, der tilbyder en 7-dages gratis prøveversion er Unlocator. Der er dog andre udbydere der kan hjælpe dig ud, det er de fleste af dem VPN der tilbyder smarte DNS-tjenester.

Hvad angår fuldmagter, som du bør undgå, afhænger det alt af af hvad dine præferencer med hensyn til privatliv er. Husk altid at tjekke deres privatlivspolitik, brugerkommentarer og anmeldelser, og hvad de præcist tilbyder. Det bør advare dig i tide, hvis proxy er så god, som den hævder, eller hvis den prøver at logge dine aktiviteter.

Fordele og ulemper ved at bruge en proxy

Naturligvis, ligesom alt andet, har fuldmagter også deres andel af fordele og ulemper. Her er nogle af de fordele og ulemper, som du skal være opmærksom på, når du bruger en proxy.

Fordele:

 • Forbliv anonym
 • Beskyt dit privatliv mod websteder og tjenester, du besøger
 • Skjul din geografiske placering
 • Få adgang til censureret eller geobegrænset indhold
 • De bremser ikke din internethastighed “Hvis der bruges en korrekt cache
 • Du er beskyttet mod malware, hvis proxy er konfigureret til at blokere malware-typer. Da dataene ikke interagerer direkte med dit system.

Ulemper:

 • Proxy ser stadig din IP-adresse og ved, hvem du er
 • Fuldmagter bruger sjældent kryptering. Nogle proxies krypterer trafikken mellem dine systemer og proxyserverne. Det reducerer dog din båndbreddehastighed.
 • De bedste fuldmagter er premium-løsninger, hvilket betyder, at du bliver nødt til at betale for at bruge dem
 • Ingen sand anonymitet eller databeskyttelse, da proxyoperatøren kan se dine data. 
 • En proxy kan køres af en ondsindet part, der kan stjæle dine data og / eller inficere din enhed med malware.

Problemer med fuldmagt: Privatliv og største farer

Fare LogoFor alle deres fordele kommer fuldmægtige med ganske mange farer og risici. Jeg har allerede påpeget, at dine oplysninger ikke er sikre fra proxy selv, da tjenesten registrerer dem.

Afhængig af servicen gør de det af forskellige grunde. Mange af dem er kun optagelse af dine detaljer så de kunne levere en bedre service, selvom dette sandsynligvis kun er tilfældet, når det kommer til premium-fuldmagter.

Situationen er mere kompliceret, når vi taler om gratis tjenester. Gratis tjenester får ikke pengene fra dig, så de er nødt til at gøre det på en anden måde at betale for al båndbredde, servervedligeholdelse og ens.

De kan vælge at gøre det bombardere dig med annoncer, eller de kunne sælge oplysningerne de opbevarer. Det gør fuldmægtige stort set ubrugelige, hvis dit mål er at forbedre dit privatliv og online sikkerhed.

Den eneste fordel ved sådanne tjenester er det faktum, at du stadig kan bruge dem til adgang til indhold som du ikke kunne se uden en proxy. Der er dog alternative løsninger der kunne give dig en bedre og mere sikker service.

Flere farer?

Der er også ondsindede fuldmagter der er oprettet af online kriminelle, hackere og lignende. Disse er altid gratis for at du falder i deres fælde. De lader dig bruge deres proxy, mens de er udnytte dit privatliv, stjæle følsomme data og inficere din computer med malware. Det kan de endda være i stand til dekrypter dine adgangskoder.

Med andre ord skal du være ekstremt omhyggelig med gratis fuldmægtige, og Brug dem aldrig til at få adgang til ting som din online bankkonto, PayPal og såvel. Du kan aldrig vide, hvem der ejer proxy, eller hvem der måske er opfangning af din trafik.

Der er hundreder af tjenester derude, så det er ekstremt vanskeligt at udruste de dårlige, især da det er let for dem at komme tilbage rebranded.

Sådan finder du en proxy?

Proxy-detektionSom du sandsynligvis forstår ved nu, kan fuldmagter være meget nyttige, men også meget farligt i de forkerte hænder. De fleste mennesker, der bruger dem, vil bare opnå et vist niveau anonymitet og privatliv, men der er en vis procentdel, der har lidt mere uærlige intentioner.

Svindlere og svindlere er kendt for at bruge proxier, da de ikke bremser deres internet så meget, men stadig kan lade dem bruge forfalskede IP-adresser til at skjule deres reelle placering. 

Ved at gøre dette, behøver de ikke at bekymre sig, mens de svindler folk, og de kan uden problemer udføre kreditkortsvindel eller omgå restriktioner. Efter misbrug af fuldmagter blev tydelige, er udviklere kommet op med proxy-detekteringstjenester som du kan bruge til at registrere proxy-brugere.

Registreringsservices – eksempler!

Mange virksomheder, e-handelswebsteder, kreditkortshandlere og både bruger dem i disse dage for at beskytte sig selv og deres forretninger. Proxy-detekteringstjenester såsom FraudLabs og MaxMind er blandt de mest populære, som de kan opdage en forfalsket IP. Nogle af disse tjenester har endda webversioner, som tillader det øjeblikkelig detektion.

Disse detekteringstjenester fungerer simpelt nok – hver gang du åbner et websted, registrerer det din IP. Hvis du bruger en proxy, registrerer den IP-adressen for denne proxy. Da mange mennesker bruger fuldmægtige over hele verden – deres IP-adresser blive meget mere eksponeret og genkendes let og gemt i en database.

Så, Når du bruger en proxy til at gå ind på et websted, registrerer webstedet det, og Proxy Detection Service sammenligner det med sin egen database. Hvis der er en match, rapporterer Proxy Detection Service det til sin egen bruger.

Hvis du vil opdage, om du står bag en proxy, selvom du aldrig har brugt en, kan du det Brug dette værktøj. 

Et par flere metoder til at beskytte dig selv online?

Jeg ved, at denne artikel handler om fuldmægtige, men da vi åbnede denne ormekasse, kan vi lige så godt nævne et par flere sikkerhedsspørgsmål

Den første ting at bemærke er, at du altid skal huske at beskyt dig selv, mens du surfer på nettet. Ondsindede websteder, annoncer og andre fælder er overalt i disse dage, og det sidste du ønsker er at hente din enhed inficeret.

Som du måske ved – antivirus software er en temmelig god måde at beskytte din pc fra mest kendt vira og malware. Du kan også bruge anti-malware-software, der er specialiseret i forskellige typer ondsindede trusler.

Det, du måske ikke har vidst, er det antivirus software har allerede funktioner, der kan beskytte dig mod ondsindede websteder. Disse funktioner kan variere, men i nogle tilfælde er et antivirusprogram muligvis afhængigt af en proxy for at holde dig sikker.

Chromes forbedrede sikkerhed

Tilsvarende, hvis du er en Google Chrome bruger, vil du drage fordel af deres beskyttelsesværktøjer. Den anvendte beskyttelse betyder, at hvis du nogensinde er ved at indtaste en ondsindet websted – chancerne er store, at Chrome allerede har data om det, der er gemt i dets database.

Hvis det ender med at være tilfældet, kan det muligvis give dig en advarsel. Således vil det forhindrer dig i at fortsætte medmindre du virkelig ønsker at besøge et bestemt websted “Jeg anbefaler på det kraftigste ikke at gøre det.”
Advarsel om malwareChrome-sikkerhed

Google arbejder konstant på forbedring af Chromes sikkerhed, ydeevne og andre lignende funktioner for at bevare dig som bruger, sikker. Naturligvis betyder det ikke, at du skal svigte din beskyttelse. Der er altid nye trusler, og Google kan ikke altid behandle dem i tide. Det betyder, at det betaler sig for vær årvågen og at bruge sikkerhedsløsninger som antivirus, antimalware, og selvfølgelig – fuldmagter og andre lignende teknologier.

Og når det kommer til at vælge den rigtige proxy, skal du ikke glemme det undersøge enhver fuldmagt du muligvis er interesseret i, før du bruger den. Tjek dets privatlivspolitik og undersøge dets websted. 

Nogle falske proxy-tjenester oprettet af hackere kunne stjæle dine data eller inficere din computer med malware. Det er ikke altid tilfældet, men når det kommer til din sikkerhed – det lønner sig at være forsigtig og endda lidt paranoid. Husk, at alternativet kan være meget værre.

Proxy-alternativer

Mens fuldmægtig ikke er blandt de bedste måder at holde din anonymitet online, der er et par stykker alternativer for dig at vende dig til det vil holde dig sikker. To gennemprøvede metoder garanteres, at du holder din anonymitet intakt. Hvis du ikke ved, hvad jeg henviser til, er de det Tor browser eller en VPN.

Tor Browser

Tor logoDet Tor browser er en anonym browser, der giver dig mulighed for at bevare din skjult identitet og undgå at blive sporet af websteder, hackere, regeringer eller stort set enhver anden.

Denne browser bruger sit netværk, der består af noder (computere), der er placeret overalt i verden.

Disse computere hører dog ikke til noget firma eller tjeneste. I stedet for er de det ejes af andre individuelle brugere der bidrager til netværket.

Når du bruger Tor, bruger du også dette netværk til at få adgang til websteder. Imidlertid stammer anonymitetsdelen fra det faktum, at din anmodning om information omdirigeres, og det springer fra en computer til en anden.

Det gør dette hundreder eller endda tusinder af gange, indtil den sti, den kører, er så kompleks, at ingen nogensinde kan bestemme, hvem der har sendt original anmodning.

Selvfølgelig er alt dette gjort på få sekunder, hvilket betyder, at du ikke vil bemærke en forsinkelse længere end det. Men den negative side er, at forsinkelsen er der, hvilket gør Tor en elendig løsning til download eller streaming. Alle de oplysninger, du har anmodet om, skal rejse lige så lang vej tilbage til dig, hvilket er forfærdeligt, når det kommer til se videoer, film osv.

Det er her den anden mulighed får sin evne til at skinne.

VPN

VPN-logoVPN’er eller Virtuelle private netværk, er apps udstedt af VPN-tjenester. Disse apps giver dig mulighed for at beskytte din identitet og privatliv fuldstændigt.

På samme måde som fuldmægtigede, vil de det skjul din rigtige IP fra de websteder, du besøger. De gør det imidlertid ved at give dig mulighed for at oprette forbindelse til deres egne servere placeret over hele verden.

Når du opretter forbindelse til en af ​​disse servere, får du en IP-adresse bundet til denne server og dens fysiske placering.

Dette giver dig mulighed for at se ud som om du bor på det samme sted, hvor serveren sidder. I mellemtiden er din egen IP-adresse samlet fra oversigt.

Men, i modsætning til proxies, stopper VPN’er ikke der. De bruger næsten altid sikkerhedsprotokoller til at oprette en sikker tunnel og lad din trafik flyde gennem den og skjule den i processen. Dette giver mulighed for kryptering, hvilket gør din trafik helt uleselig. Så selvom nogen formår at få fat i det – vil de ikke kunne fortælle, hvad de har.

De vigtigste funktioner

Det er her ting bliver lidt mere kompliceret, da der også er mange VPN-tjenester derude, og hver leveres med sit eget sæt yderligere funktioner. Nogle har ingen; nogle har mange. Selv disse tre hovedfunktioner, der definerer en VPN – et servernetværk, sikkerhedsprotokoller og kryptering – kan variere i styrke og kvalitet.

VPN’er er lidt langsommere end fuldmægtigede, da de er kryptering af al din trafik på vejen. Imidlertid, med konstant udvikling og udvikling af denne teknologi, kan mange af dem nu tilbyde hurtige servere, der stadig tillader høje hastigheder til streaming, torrenting og endda onlinespil.

Men bedst af alt, mange VPN-udbydere i topkvalitet logger ikke nogen af ​​dine oplysninger overhovedet. Sørg for at bruge en VPN-udbyder med en streng politik uden log. Men du skal stadig være forsigtig, når du vælger en VPN, og Brug aldrig en gratis, da de næsten altid er lige så dårlige som fuldmægtige.

Hvis du ikke kender din vej rundt, vil jeg anbefale at bruge lignende ExpressVPN, BulletVPN, eller NordVPN. Disse tre udbydere tilbyder premium-tjenester og topsikkerhed i branchen. Hold dig sikker, vælg en troværdig VPN-service.

Konklusion

Jeg dækkede også hvad proxies er og de forskellige typer. Afhængig af dine behov, fuldmagter kan være en god eller en dårlig ting. Uanset hvad, sørg altid for at kigge efter signaler fra din data bliver logget. Igen, hvis du har mistanke om, at du står bag en proxy, eller du bare vil tjekke det, Brug dette værktøj.

Hvis du leder efter ægte anonymitet, det er bedre at vende sig til Tor eller VPN’er. Proxies er simpelthen ikke gode nok med alle de sporingsteknologier, der findes i dag. Hvor nyttig var denne guide til dig? Lærede du nye ting? Fortæl mig alt om det i kommentarerne.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map