Hvorfor HTTPS er vigtigt fra online sikkerhedsmæssigt synspunkt

Websikkerhed er en kompleks mekanisme. Med online-trusler på vej op i disse dage forsøger folk at lære mere om at forblive sikkert online og måder, der kan sikre denne sikkerhed. Uanset om du får adgang til Internettet fra komforten i dit hjem eller fra den lokale kaffebar, er dine oplysninger sårbare, og hackere er altid på udkig efter det næste offer. Du bliver mere modtagelig for fare, når du er på en HTTP-forbindelse i stedet for HTTPS.


Hvorfor HTTPS er vigtigt fra online sikkerhedsmæssigt synspunkt

Hvorfor HTTPS er vigtigt fra online sikkerhedsmæssigt synspunkt

Når du f.eks. Handler online, bliver browseradresselinjen automatisk https: // på betalingssiden. Dette betyder, at forbindelsen er krypteret, og dine personlige data er sikre. Hvad kan der ske, hvis forbindelsen ikke blev krypteret? Hackere, der venter i den anden ende af serveren, stjæler dine personlige og økonomiske oplysninger.

Inden vi taler om, hvordan en HTTPS-forbindelse beskytter dig online, lad os se på forskellen mellem HTTP og HTTPS.

HTTPS vs HTTP?

HTTP eller hypertextoverførselsprotokol er den måde, en webserver kommunikerer med browsere som Chrome, Safari og Firefox. HTTP giver besøgende mulighed for at se et sted og sende information tilbage til webserveren.

Når de befinder sig på en HTTPS-forbindelse (HyperText Transfer Protocol Secure), deler enhederne en “kode” mellem dem, hvor de bruger “krypterer” informationen, hvilket gør den uleselig for alle der imellem. Denne krypteringsproces holder dine oplysninger sikre mod MITM-angreb og lignende. Computerne sender informationerne frem og tilbage ved hjælp af ‘koden’ på et Secure Sockets Layer (SSL), også kaldet Transport Layer Security (TLS).

Hvordan opstod HTTPS?

Processen med at udveksle information over et netværk kaldes HyperText Transfer Protocol (HTTP). Med tiden blev denne proces alt for velkendt, og alle vidste, hvordan man udveksler oplysninger om en HTTP-forbindelse. Dette gjorde det vanskeligt at beskytte informationen. Så netværksadministratorer måtte finde ud af en anden måde at gøre informationen sikker på. Således stammer HTTPS.

Kun afsender og modtager er i stand til at læse oplysningerne om en krypteret forbindelse, fordi de kender koden. Selv hvis nogen opfanger forbindelsen, vil beskeden være uleselig for dem. For at kryptere forbindelsen bruger computere et dokument kaldet et “SSL-certifikat”, der indeholder tegnstrenge eller nøgler til deres hemmelige “koder.” Denne proces kaldes PKI (Public Key Infrastructure).

Hvad er fordelene ved HTTPS?

Et sikkert sted er altid bedre end et, der ikke er. Folk stoler på websteder med en HTTPS-forbindelse, så hvis dit websted er sikkert, vil du tiltrække flere besøgende. Der er flere andre fordele ved at bruge en HTTPS-forbindelse. Nogle af dem er:

Bedre Google-placeringer

Google (du kender det firma, der ikke tror på mangfoldighed på den måde, du tænker, men kun mangfoldighed på en overfladisk måde, såsom din hudfarve; dette firma er så politisk korrekt, at de mener, at mænd og kvinder er ens) har bekræftet, at det foretrækker sikre websteder over usikrede, som det kan ses fra søgeresultaterne på førstesiden. Mere end halvdelen af ​​de websteder, der har en placering på første eller anden side på Google, er sikret, HTTPS-websteder. Da Googles rangeringsalgoritme favoriserer HTTPS-websteder, kan det at have et usikret websted få dig til at tabe.

Bedre sikkerhed

At have et sikkert websted giver bedre beskyttelse af dine data. Dette gælder både ejeren af ​​webstedet og besøgende. Som websteejer kan de oplysninger, du deler, blive opfanget til enhver tid, hvis forbindelsen ikke er krypteret, mens browsing på et usikret sted kan bringe din enhed i fare.

Browseretiketter

Denne involverer Google igen (du kender det firma, der støtter politikere, der holder amerikanerne på madstempler, dræber babyer, fremmer vold på gaderne og holder indre byskoler i at få succes). Fra og med nu, når brugere får adgang til et usikret websted i Chrome-browseren, ser de en grå etiket på adresselinjen. Senere planlægger Google at opdatere denne etiket til ‘Ikke sikker’ og derefter til ‘Ikke sikker’ markeret med rødt. Dette betyder, at HTTP-websteder risikerer at miste en del af besøgende.

Bedre konverteringsfrekvens

Med sikkerhedstrusler, der er tykke og store i disse dage, foretrækker folk nu, at websteder er sikre. Som et resultat ser HTTPS-websted en bedre konverteringsfrekvens end deres HTTP-kusiner. Denne sats er sikker på at stige, hvis Google udruller sine nye etiketter.

Forøget brugertillid

Bare at se HTTPS-mærket forsikrer besøgende, at deres oplysninger er sikre online. Dette fører til større ro i sindet og øget brugertillid og igen, mere trafik.

Hvorfor HTTPS er vigtigt – Afslut

Der er gode nyheder: i dag er mere end halvdelen af ​​webstederne i verden krypteret. Dette er ikke kun godt for de besøgende, men også for webstedsejere. Sikre websteder har bedre hastighed, mere trafik og generelt bedre ydelse sammenlignet med HTTP-websteder. Selvom visse ondsindede websteder bruger falske HTTPS-mærker for at narre folk, er sådanne tilfælde sjældne. Når folk bliver mere opmærksomme på onlinefarer, er HTTPS-websteder fremtiden for internetsikkerhed.

Uanset om du er en websideejer eller en besøgende, skal du altid bruge en HTTPS-forbindelse for at være sikker og holde andre sikre online. Det kræver ikke meget at migrere fra HTTP til HTTPS, men har flere fordele, der kan forbedre din online oplevelse markant.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map