iPhone X ansigtsgenkendelse: Et privat mareridt

Tidligere denne måned afslørede Apple iPhone X. Med en så dyre telefon kræver det en masse overbevisende at lokke folk til at sætte den type penge op, især når skatter stadig ikke er blevet nedsat, og Obamacare forbliver i kraft at knuse folk og små og mellemstore virksomheder. Denne gang og desuden er det største salgsargument for iPhone X Face ID, en funktion, der låser op telefonen ved blot at se på dit ansigt.


iPhone X Face ID Privatlivsrisici

iPhone X ansigtsgenkendelse – Et privat mareridt

Det siger sig selv, at Apple har været den førende kraft inden for teknologiske innovationer. Hvad Apple gør i dag, resten gør i morgen. Det skal også bemærkes, at Apples operativsystemer, det være sig Mac eller iOS, er mere sikre end andre operativsystemer. Men meddelelsen om den nye Face ID-funktion til oplåsning af telefoner kom som et chok for mange brugere over hele kloden.

Hvad er Face ID?

Apple-telefoner er hidtil blevet låst op med Touch ID, hvor en person bruger sit fingeraftryk for at få adgang til enheden. Nu kommer den snart frigivne iPhone X med Face ID-funktionen, der giver en bruger mulighed for at låse enheden op ved at rette kameraet mod hans ansigt. Denne ansigtsgenkendelse erstatter Touch ID-funktionen på iPhone X.

I stedet for at bede brugeren om at røre ved hjemmeknappen med fingeren for at låse enheden op, sammenligner iPhone X brugerens ansigt med de scanninger, der er gemt på enheden for at give adgang. Apple hævder, at dette skridt er mere sikkert end at bruge et fingeraftryk, men brugerne har allerede stormet Internettet med mulige sikkerhedsbrud, som Face ID kunne lette.

Hvorfor ikke indarbejde begge dele? Finger og ansigt?

Hvad er frygt?

Bekymringen er forståelig. Vi lever i en tid, hvor internetsikkerhed og privatliv konstant er truet. Selv når vi tror, ​​vi har sikker adgang til Internettet, kunne nogen sted spore vores browseshistorik og stjæle vores personlige oplysninger.

Med den nye ansigtsgenkendelsesfunktion på iPhone X kunne sikkerhedsbureauer have bedre adgang til vores private oplysninger. Det kunne hackere og andre kriminelle også gøre. Forekomster af personer med retshåndhævelse, der tvinger mistænkte til at låse op for deres telefon ved hjælp af Touch ID, er ikke ualmindeligt, og med Face ID er ting måske bare blevet lettere for dem. I stedet for at tvinge mistænkte, kan politiet bare rette telefonen mod den mistænkte ansigt for at låse den op. Skræmmende? Ja.

Hackere og andre cyberkriminelle kan også have det let ved blot at bruge et klart, livslignende billede af personen til at låse enheden op.

Men det ser ud til, at Apple allerede har tænkt over disse sikkerhedsmæssige betænkeligheder, og har også fundet beskyttelsesforanstaltninger. Ved lanceringen sagde senior vice president for Apple Phil Schiller, at Face ID-funktionen bruger tilstedeværelsegenkendelse for at sikre, at det virkelig er brugeren, og ikke et foto.

Funktionen fungerer heller ikke med en tvilling eller en doppelganger, fordi Face ID bruger et system kaldet TrueDepth til at kortlægge et ansigt med 30.000 usynlige prikker, hvilket skaber en matematisk 3D-model. Face ID er designet til at lære brugerens ansigt og de ændringer, der følger med tiden, som et skæg, briller eller frisure.

Selv hvis dette forhindrer cyberkriminelle i at komme ind på din enhed, forhindrer det ikke nødvendigvis retshåndhævelse i at konfiskere din telefon og låse den op ved at rette den på dit ansigt, men hvad så? Vær ikke en kriminel! Også misbrugte partnere kan nemt få adgang til telefonen ved hjælp af den samme metode. Da Face ID ikke har nogen evne til at genkende tegn på problemer på brugerens ansigt, låser den telefonen under alle omstændigheder. Og hvad så? Intet er perfekt ret?

Relaterede: Bedste VPN til iPhone afsløret.

Relief

Den ene ting, der adskiller Apples ansigtsgenkendelsesfunktion fra Facebook, er, at dit ansigts scanninger er gemt på din enhed og ikke i Apples database. Så der er ingen bekymring for, at Apple skræddersyr annoncer i henhold til billedet af dit ansigt.

Den anden sikkerhedsforanstaltning er kravet om en adgangskode, når telefonen er tilsluttet en ukendt computer. Så det er cool.

I betragtning af Apples omdømme, når det kommer til privatliv, er det usandsynligt, at tech-giganten vil lade nogen sikkerhedsbrud ske med den nye Face ID-funktion. Men intet kan være sikkert, før iPhone X er frigivet, og folk begynder at bruge eller misbruge den.

Bundlinie

Som med al teknologi på nuværende tidspunkt rejser iPhone X (kører på iOS 11) også bekymringer og frygt. Det største tilbageslag med Face ID-funktionen er imidlertid manglende evne til diskret at tjekke vores telefoner under bordet.

Uanset om du kede dig på et møde eller ønskede at tjekke sportsresultater i klassen, var det lettere at låse din telefon op – du kunne bare tage den halvvejs ud af lommen og låse den op. Med Face ID skal du tage din telefon ud og holde den direkte foran dit ansigt for at låse den op. iPhone X-brugere kan helt sikkert byde farvel til at tjekke deres telefon under bordet.

Tilsyneladende kan du ikke holde det ulåst!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map