Kan og sælger internetudbydere sælge dine data?

Det ældgamle spørgsmål fortsætter stadig: sælger internetudbydere (ISP’er) kundedata. Ikke overraskende er svaret et ja. Uanset hvilket land du bor i, er det rigtigt, at internetudbydere har adgang til enorme mængder af personlige data og er fri til at sælge dem til reklamepartnere. I den forbindelse er internetudbydere ikke alt for forskellige fra Google eller Facebook, som er kendt for at sælge brugerdata til reklamepartnere.

Kan og sælger internetudbydere sælge dine data?

Kan og gør internetudbydere sælge dine data?

USA’s Internet Privacy Law ophævet

Efter en reversering af politikken i USA er ISP’er nu frie til at indsamle og sælge kundedata til tredjepart. Federal Communications Commission (FCC) regler for beskyttelse af personlige oplysninger om bredbånd, der ville have forhindret ISP’er i at sælge personoplysninger om kunder uden forudgående samtykke, er blevet ophævet af Kongressen.

Dette giver internetudbydere et frit løb. Før FCC begyndte at regulere internetudbydere, var de under opsyn af Federal Trade Commission (FTC). Men en dom fra Forbundsretten fjernede FTC for denne magt. Nu er alle telefonselskaber og internetudbydere under FCC.

Formålet med at indsamle data er dette: de sælger dataene til reklamepartnere, der bruger dataene til at oprette relevante annoncer og placere dem på netværket. Overskuddet fordeles mellem de to parter. Som alle er opmærksomme, genererer reklame den største del af indtægterne for internetudbydere, så dataindsamlingen er vigtig.

Sådan samler internetudbydere data

Der er en enorm forskel mellem dataindsamling fra websteder som Facebook og Google og internetudbydere. Når du åbner Google eller Facebook, er du mere eller mindre villig og bevidst, så de giver dem mulighed for at spore dig i bytte for tjenesten. Hvis du ikke ønsker at blive sporet, kan du holde dig væk fra at bruge disse tjenester.

Du har dog ikke noget valg, når det kommer til internetudbydere. Du skal bruge deres service for at få adgang til internettet, og du betaler også for den.

Internetudbydere overvåger også information, fordi de er forpligtet til at gøre det. Disse virksomheder har ikke kun adgang til alle de data, der genereres på Internettet, men de er også forpligtet til at spore og overvåge dataene på DNS ​​for at sikre, at netværket kører korrekt og ikke misbruges.

De skal gøre dette for at sikre netværkets sikkerhed og også for at beskytte mod onlineangreb. Det skal man undre sig over, hvor meget ved ISP’erne om deres kunder, hvordan de gemmer informationen, og hvem de deler dem med.

Du spores online

Selv hvis fortrolighedsreglerne ikke var blevet ophævet, ville tingene have været de samme. Ingen har alligevel fulgt reglerne, når det gælder online-privatliv. Når en person kommer på Internettet, er han nødt til at vende sig tilbage til det faktum, at han spores og hans aktiviteter overvåges. Men i tilfælde af websteder spores du kun, når du er logget ind; i tilfælde af internetudbydere spores du hele tiden.

Mens nogle internetudbydere siger, at dine oplysninger aldrig bruges forkert af leverandørerne og reklamepartnerne, angiver andre klart, at de indsamler dine personlige oplysninger, herunder økonomiske data som kreditnumre og personnummer..

Hvad kan du gøre ved det?

Selv om det faktum, at internetudbydere indsamler og sælger dine personlige data er velkendt, er det, der ikke er velkendt, måderne til at beskytte dig selv på. Den bedste løsning til at beskytte dig selv mod online krænkelse af privatlivets fred er at bruge en VPN. Et virtuelt privat netværk er et middel til at sikre forbindelser til transmission af følsomme data og har mange fordele.

Fordelene ved at bruge VPN

Et par fordele ved en VPN inkluderer IP-adressemaskering, omgå georestriktion og internetcensur, krypterede transmissioner og online anonymitet. Selv hvis internetudbydere er i stand til at spore de data, du transmitterer, vil det ikke være andet end gibberish. Kun du og den sikre VPN-server er i stand til at læse de krypterede data.

VPN’er kan bruges på en pc eller Mac, iOS eller Android, bærbar computer, mobil og også på en router til hele huset. Din internetudbyder sporer dig, selv når du læser dette. For at beskytte dig mod brud på privatlivets fred og indsamling og salg af dine data skal du installere en VPN. Uanset hvad der sker med FCC’s regler for beskyttelse af personlige oplysninger, med en VPN kan du være sikker hele tiden. Få en VPN, det ser ud til, at storebror ser konstant nu. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me