Kina strammer VPN-blok

Der er en god grund til, hvorfor Kina øger vores liste over lande med det højeste niveau af internetcensur. Intetsteds i verden bruger internettet så frustrerende som i Kina. Den store firewall i Kina er ikke en vittighed; det er et reelt problem, der genererer enhver internetbruger i landet. Der er intet, nogen kan gøre ved det.


Kina strammer VPN-blok

Kina strammer VPN-blok

Mennesker i den frie verden nyder ubegrænset adgang til Internettet. Men når de rejser til Kina, står de over for deres livs chok – ingen Google eller Gmail, Facebook, eller Twitter eller Instagram.

Det betyder, at tage selfies på den kinesiske mur og sende det på Facebook ikke er en mulighed, og ingen prale til venner på WhatsApp om at spise stegte insekter til frokost. Når du først er i Kina, er du blokeret for resten af ​​verden.

Omgåelse af den store firewall

På dette tidspunkt ville enhver fornuftig person undre sig over, hvordan kineserne overlever. Det korte svar er VPN. Ja, kinesiske borgere tager regelmæssigt hjælp af virtuelle private netværk til at omgå Great Firewall. 

Der er en anden service, der er sindssygt populær i Kina på grund af manglende anden mulighed, og den kaldes WeChat. Problemet er, selvom WeChat kombinerer enhver tænkelig tjeneste til en, overvåges den altid af regeringen.

Det betyder, at dit navn, adresse-telefonnumre, kontaktliste og andre personlige oplysninger, f.eks. Hvilken slags mad du normalt spiser i weekenderne, hvem du normalt ringer til kl. 22 hver aften, og hvilke steder, du for nylig har reserveret billetter til, alle er på regeringens database.

Bliv ikke overrasket, fordi der er CCTV-kameraer på hver gadeoptagelse, hvor du går, og hvad du gør. I Kina er privatliv ikke eksisterende.

Sammen med websteder og applikationer er VPN’er også forbudt af regeringen regelmæssigt.

Disse blokke øges i intensitet lige før en større begivenhed i landet. Når der er en større messe og internetkonference i landet, øger regeringen sine VPN-blokke. 

Internetcensur i Kina

Kina er berømt for mange ting. En af dem er en regering, der pålægger alt, inklusive Internettet, stor censur.

Tilgængeligheden og brugen af ​​internettet i Kina har altid været langsommere end resten af ​​verden. Den udbredte internetcensur i landet har gjort tingene endnu værre.

Begrænset internetadgang i Kina berører ikke kun borgerne, men også virksomheder, der søger at handle i landet. Internationale virksomheder bruger regelmæssigt VPN’er for at holde de oplysninger, der transmitteres mellem Kina og resten af ​​verden, sikkert.

Hvis Kina lukker hver VPN ned, vil det gøre det umuligt for internationale virksomheder at gøre forretninger i landet. Regeringen blokerer tilfældigt websteder og applikationer, hvilket gør det vanskeligt for virksomhederne at nå deres målgruppe.

Hvorfor nøjagtigt censureres internet i Kina? Der er to grunde til dette. Den første er at forhindre en massebevægelse mod regeringen. Fordi regeringen er diktatorisk, lever den altid i frygt for, at borgerne organiserer en protest gennem sociale medier.

Forskellige lande har oplevet sådanne masseprotester fra borgere, der er organiseret via sociale mediekanaler. Den kinesiske regering foretrækker at være på den sikre side ved at blokere internetadgang for borgerne.

Den anden grund bag censur er at tvinge folk til at bruge kinesiske tjenester. Internationale tjenester som Facebook, Twitter og Gmail er alle forbudt. Dette efterlader mennesker uden anden mulighed end at bruge kinesiske tjenester.

Dette er bare en anden måde at forhindre enhver form for konkurrence og kun holde kinesiske tjenester i landet.

Ikke en glad gruppe mennesker

Uanset årsagen bag censuren elsker kinesiske borgere ikke manglen på privatlivets fred eller begrænset internetadgang.

Det er grunden til, at virtuelle private netværk er blevet sådan en dille i landet. Men i løbet af det sidste år har regeringen blokeret de fleste VPN’er og følger med sine bestræbelser på at blokere alle eksisterende.

VPN-brug i Kina

Lige siden kinesiske borgere fandt ud af nytten af ​​et virtuelt privat netværk, voksede brugen af ​​VPN’er i landet med store spring. Ved hjælp af VPN behøver kinesiske netizens ikke længere kun at holde sig til kinesiske tjenester; Brug nemt Google og Facebook og Gmail til kommunikation.

Når Internettet ikke er censureret ved hjælp af en VPN, får folk i Kina også at vide, hvad der sker rundt omkring i verden, og deres utilfredshed med manglen på privatlivets fred i Kina bliver stærkere.

Siden 2013 har Xi Jinping-regeringen ikke kun strammet internetcensur, men også begyndt at nedlægge VPN-tjenester, der opererer i landet.

Inden nogen større begivenhed af national betydning i landet bliver disse blokke mere aggressive, som det for nylig blev fundet ud af VPN-tjenesteudbydere i Kina. I forkant af en større handelsekspo og internetkonference har regeringen anvendt nyere og mere avancerede taktikker for at blokere VPN’er.

Tjenesteudbydere har deres egne modforanstaltninger for at komme forbi disse blokke, men de fungerer kun i et par dage, før regeringen blokerer dem igen.

I forkant af enhver internetkonference kunne Kina kun teste nye teknologier til effektivt at blokere virtuelle private netværk. Mange tror, ​​at når konferencen er afsluttet, vil blokkene falde i intensitet. VPN-brug er dog ikke lovlig i Kina, og det ser ikke ud til, at det snart vil ændre sig når som helst.

Hvor man skal herfra?

Det værste er, at Kina ikke er ligeglad med, hvad verden synes om dem, eller hvad borgerne ønsker. Hver gang VPN-servere blokeres, oplever brugerne alvorlige problemer med forsinkelse og forbindelse.

Selvom disse blokke er lavere i intensitet efter et stykke tid, holder regeringen styr på VPN-servere og blokerer dem fortsat. Selv VPN-brugere og -promotører er på regeringens sortliste.

Hvis du rejser til Kina og ønsker at få ubegrænset adgang til det usensurerede internet, er det enten umuligt eller ekstremt vanskeligt. Selv hvis du abonnerer på en VPN-tjeneste, skal du fortsat kontrollere, om der er tilgængelige servere, du kan oprette forbindelse til.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map