Sådan beskyttes browserhistorik mod ISP med VPN

Hvordan kan jeg skjule min browserhistorik fra min internetudbyder? Online-privatliv har altid været et følsomt emne. I den sidste uge ophævede den amerikanske senat en lov, der forhindrede internetudbydere i USA i at sælge din browserhistorie til tredjepart. Dette betyder, at din internetudbyder nu kan sælge dine browseaktiviteter til den højeste byder – lovligt og uden dit samtykke. For at beskytte dit privatliv og browserdata, skal du nu tage ekstra forholdsregler, f.eks. at bruge et virtuelt privat netværk, når du går online.


Sådan skjules browserhistorik fra ISP

Sådan skjules browserhistorik fra ISP

US ISP tilladt at snoope på dine browseaktiviteter – lovligt

Tilbage i 2016 godkendte Obama-administrationen et nyt sæt beskyttelse af privatlivets fred. I henhold til disse foranstaltninger ville amerikanske internetudbydere være forbudt at indsamle, opbevare, dele og sælge brugernes personlige oplysninger. Sådanne oplysninger inkluderede browsinghistorik, data om brug af apper, placeringsoplysninger og mere – uden dit samtykke.

Nu har den amerikanske kongres stemt for at ophæve disse beskyttelsespolitikker og lade amerikanske internetbrugeres privatliv være fuldstændigt udsat. Tilhængere af ophævelsen afstemte insisterede på, at reglerne om privatlivets fred, der blev implementeret tilbage i 2016, fastholdt innovation ved at tvinge internetudbydere til at overholde urimeligt strenge retningslinjer.

Hvilken browserhistorie kan mit ISP-spor?

PÅ&T, Comcast, Verizon og andre amerikanske internetudbydere er nu lovligt i stand til at spore og sælge følgende private data uden dit samtykke.

 • Geo-lokaliseringsdata
 • Finansielle og sundhedsmæssige oplysninger
 • Børns oplysninger
 • Socialsikkerhedsnumre
 • Web browsing historie
 • App-brugshistorik
 • Indhold af kommunikation
 • Tidstempel for kommunikation

Med andre ord kan din internetudbyder spore hvert eneste klik, du foretager online. Al den indsamlede information kan derefter sælges til annoncører, marketingfolk, finansielle firmaer og andre tredjeparter.

Hvem andet sporer min browserhistorie?

Næsten alle websteder og apps, du bruger, sporer dine browseraktiviteter. Facebook bruger f.eks. Cookies til at spore dine Google-søgninger. Dette er grunden til, at når du besøger din Facebook-profil, får du en reklame, der er relateret til dine seneste søgninger.

Selvom det er let at blot stoppe med at bruge websteder eller apps, der implementerer påtrængende cookies for at spionere efter dig, er det ikke så enkelt at skifte din internetudbyder.

Hvis noget, skal din internetudbyder være i forkant med at beskytte dit privatliv og ikke omvendt.

Hvad er al hype om VPN?

VPN’er eller virtuelle private netværk er ikke noget nyt. Advokatfirmaer og regnskabsfirmaer har altid brugt VPN til at beskytte deres følsomme data. I de sidste par år er antallet af personer, der bruger VPN, også steget.

Når du opretter forbindelse til en VPN-server, krypterer du dybest set al din Internet-trafik og maskerer din IP-adresse. Det betyder, at hverken din internetudbyder, websteder, du besøger, eller apps, du bruger, kan spore, hvad du laver online. For mere information om, hvad VPN er, og hvordan det fungerer, se disse artikler:

 • Hvad er VPN?
 • Sådan fungerer VPN?
 • Er VPN lovlig?
 • 5 Fordele ved at bruge VPN.

Sådan beskytter VPN dig mod ISP-spionage

Sådan beskytter VPN dig mod ISP-spionage

Hvad er den bedste VPN, jeg kan bruge til at beskytte min browserhistorie?

Ikke alle VPN-tjenester er pålidelige. Nogle af dem fører logfiler over dine browseaktiviteter, mens andre bruger forældede protokoller. Her er et sæt spørgsmål, du skal stille dig selv, før du tilmelder dig en VPN.

 • Bruger min VPN up-to-date protokoller?
 • Har min VPN et godt omdømme og ekspertise inden for privatlivets fred?
 • Er toS (servicevilkår) lette at forstå?
 • Hvad beskytter VPN mig mod? det?
 • Er VPN-tjenesten ærlig om dens afsløringer?
 • Opbevarer min VPN nogen logfiler over mine browseaktiviteter?

Generelt sælger VPN-tjenester, der hævder at være gratis, deres brugers data til tredjepart. Så du har det bedre uden dem. Brug af en premium VPN, der respekterer dit online privatliv, koster en pris. Her er en liste over bedste VPN-udbydere, du kan bruge til at skjule dine browseaktiviteter fra din internetudbyder.

Hvordan konfigurerer jeg VPN til at skjule browserhistorik?

Opsætning af en VPN-forbindelse til beskyttelse af din browserhistorik og andre følsomme data er ret ligetil, selvom du aldrig har brugt VPN før.

 1. Tilmeld dig først en velrenommeret VPN-service.
 2. Når du har oprettet din konto, skal du downloade og installere VPN-appen på din Windows PC, Mac, iPhone, iPad eller Android.
 3. Start VPN-appen, og opret forbindelse til en VPN-server.
 4. Lad VPN-applikationen køre i baggrunden og surfe anonymt på internettet.

Som du kan se, tager det kun et par minutter at skjule din browseraktivitet og forhindre din internetudbyder i at spionere på det, du laver online.

Hvad med Tor Browser?

Tor er forkortelse med ‘The Onion Browser’. Du kan downloade og installere Tor-browseren her. Tor-browseren er blevet kraftigt ændret for at maksimere dit web-privatliv. Når du surfer på nettet ved hjælp af Tor, er al din trafik krypteret. Således kan du potentielt bruge denne metode til at beskytte browserhistorik. Dog har det nogle ulemper. For det første gør Tor folk mere modtagelige på grund af sin afhængighed af en forældet version af Firefox. I visse tilfælde kan brug af Tor også give dig udsættelse for ondsindet malware.

Skal jeg bruge en privat browser til at skjule browserhistorik?

Brug af Chromes inkognitotilstand eller Firefox private vindue forhindrer ikke din internetudbyder i at spore dine online aktiviteter eller få adgang til din browserhistorik. Det afskrækker dog visse steder fra at spore dig. At bruge en privat browser er ikke alene til at holde din browserhistorik og aktiviteter skjult. Selv når du bruger et privat vindue, skal du også oprette forbindelse til en VPN-server for maksimal online privatliv og sikkerhed.

Sådan skjules browserhistorik fra ISP – bundlinje

Den triste sandhed er, at alt har en pris, også vores privatliv. Selvom det er nødvendigt at betale omkring $ 10 om måneden for at beskytte din browserhistorik muligvis ikke synes at være ideel, er det i øjeblikket den eneste måde at sikre dig, at din internetudbyder ikke kan sælge dine private oplysninger til de højeste budgivere.

Den nederste linje er, at vores internetudbydere, Verizon, AT&T og Comcast vil gerne blive online-reklamegiganter. I stedet for at skabe indtægter fra at sælge adgang til nettet, ønsker internetudbydere at benytte sig af de store hvælvinger af markedsføring guld. Det er næsten sikkert, at de seneste ændringer af amerikanske internetpolitikker er drevet af grådighed og intet andet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map