Sådan forhindres Alexa i at lytte til dig

For mange mennesker er det sjovt at bringe en talende digital assistent hjem og have tilfældige samtaler med enheden. Denne mani begyndte lige efter, at Amazon lancerede sin virtuelle assistent kaldet Amazon Echo, populært kendt som Alexa.

Sådan forhindres Alexa i at lytte til dig

Sådan forhindres Alexa i at lytte til dig

Alexa lytter

Det er ikke usædvanligt at finde brugere, der har lange samtaler med enheden, fra “Alexa, hvordan er vejret?” til “Alexa, kan vi tale om den dårlige dag, jeg havde i dag?”

Så hvem ligger nøjagtigt bag Alexa? Som en Bloomberg-rapport fandt tusinder af Amazon-ansatte. Det er rigtigt. Når du har den latterlige samtale med Alexa, tager Amazon-ansatte muligvis faktisk ud af dig.

Bliv ikke overrasket. Når du køber en Echo-enhed, giver du samtykke til at dele dataene med Amazon. Og dataene forbliver lagret i lang tid, selv efter at du har renset dine aktiviteter fra enheden. 

En maskine kan aldrig arbejde alene. Derfor, når Alexa besvarer dine spørgsmål hurtigt og præcist, er der altid et menneske, der udfører det meste af arbejdet.

Udgør dette en overtrædelse af privatlivets fred? Det gør det, men husk, at du accepterede vilkårene og betingelserne, da du købte enheden.

Uroende tanke

Fordi Amazon Echo-enhederne er bygget til at være intuitive og intelligente, glemmer de fleste brugere, at de taler til en maskine og ender med at give ud en masse personlige oplysninger. Når de gør dette, glemmer de også, at Alexa ikke fungerer alene.

Der er mennesker, der arbejder bag kulisserne for at gøre Alexa til, hvad hun er. Og disse mennesker lytter altid til dine samtaler og gemmer dem i deres databaser til senere brug. 

Hvor mange ansatte er der? Tusinder. Det er rigtigt. Amazon.com beskæftiger et stort antal mennesker i flere lande over hele verden for at hjælpe med at forbedre den digitale assistent bag Echo-enhederne.

Disse mennesker lytter til stemmeoptagelser optaget af Echo-enheder i hjem og kontorer, transkriberer, kommenterer og feedback til softwaren. Dette er en del af processen, som Amazon bruger til at forbedre Alexa’s forståelse af menneskelig tale og hjælpe den med at svare bedre på kommandoer.

Selvom Alexa skal leve i skyerne, er mennesker ansvarlige for at træne hende og gøre hende i stand til at besvare spørgsmål og føre en samtale.

Men selve tanken om tusinder af fremmede, der lytter til dine samtaler med Alexa, er foruroligende – som om at vedtage en sundhedslov, der tager folk fra deres læge og straffer virksomheder for at ansætte den 50. medarbejder. Det er grunden til, at mange mennesker ikke ønsker at bringe en talende enhed hjem.

Optagelse af private samtaler

For et par måneder siden var der en rapport om Echo-enheder, der optog private brugers samtaler. Echo-brugere fandt, at enheden havde optaget ting, som de aldrig sagde til den virtuelle assistent. Disse inkluderer personlige samtaler, der ikke var beregnet til taleren.

Echo vågner op med fire ord: Alexa, Amazon, Echo og Computer.

Problemet er, at disse ord er så almindelige i dagligdagse parlance, at det ikke er overraskende for enheden at vågne op og begynde at lytte, selv når du har en samtale med en anden i den yderste ende af rummet.

Fordi stemmeaktiverede smarte højttalere er designet til at være intuitive, kan de hente deres vågne ord fra langt væk, selvom du bruger disse ord tilfældigt i en daglig samtaler med en anden. Risikoen ved at være smart.

Faktisk har Alexa’s evne til at optage tilfældige samtaler også sendt hende i vidneboksen. Retshåndhævelse ønsker nu at bruge de data, der er gemt i disse smarte højttalere til at hjælpe med at løse forbrydelser. Selvom brugerdata generelt ikke deles med retshåndhævelse, er det i visse tilfælde obligatorisk at gøre det.

Hemmelig lydoptager

Ikke mange forstår, hvordan disse smarte højttalere fungerer. Nogle mennesker vil følge trends og synes, det ville være sejt at få Alexa til at lave ting rundt i huset. Andre ønsker at digitalisere deres liv ved at bringe Cortana hjem. Nogle kan endda lide at have tilfældige samtaler med Siri, når de føler sig kede.

Men først og fremmest er dette stemmeaktiverede optageenheder. De er i stand til at føre en samtale med dig, men du skal huske, at hvert eneste ord i disse samtaler optages af moderselskabet.

Faktisk er formålet med disse enheder at sende brugeroplysninger tilbage til virksomheden, så de kan bruges til analyse og reklame.

Hvordan ville du have det, hvis du vidste, at der var en hemmelig stemmeoptager i dit hus, der lytter til dine samtaler? Usikker og urolig, ikke?

Det er nøjagtigt, hvordan du skal føle dig med en Echo-enhed derhjemme. det kræver ikke meget for enheden at vågne op og begynde at lytte, og den vil registrere, hvad den hører. Og selvom den optager forvirrende tale, kan menneskerne bag maskinen let finde ud af den reelle betydning. 

Ændring af personlige indstillinger

Amazon ved, at folk vil bruge Echo-enheder, men bekymringen for privatlivets fred kan få mange mennesker til at holde sig væk. Derfor lader Amazon også folk vide, hvordan man ændrer personlige indstillinger, så deres samtaler med Alexa ikke registreres af virksomheden.

  1. Først skal du åbne Alexa-appen på din smartphone. 
  2. Tryk på menuknappen øverst til venstre på skærmen.
  3. Vælg derefter “Alexa Account” og vælg “Alexa Privacy.”
  4. Under “Administrer, hvordan dine data forbedrer Alexa,” kan du slå knappen ud ved siden af ​​”Hjælp med at udvikle nye funktioner” samt knappen ud for dit navn under “Brug meddelelser til at forbedre transkriptioner.”

Yderligere tip og tricks

Der er andre trin, du kan tage for at forhindre Alexa i at spionere på dig. Her er nogle af dem:

Sluk “Lyt altid” – Hit lydløs

Hvis du er bekymret for at få dine private samtaler lækket til ukendte parter med tilladelse fra din Alexa, kan du blot slå dens mikrofon af. De altid lyttefunktioner kan være temmelig skræmmende, hvis du taler om følsomme anliggender. Derfor skal du trykke på lydløs-knappen (mikrofon) øverst på din enhed. Når du ser røde lys, betyder det, at Alexa ikke længere kan høre, hvad du siger. Hvis du vil have den igen, skal du trykke på knappen igen, så går den tilbage til det normale.

Slet historie

Du kan give Alexa nogle kommandoer, der kan være sjove som at lave katlyde. Nogle gemte optagelser kan imidlertid hjemsøge dig i fremtiden. Der er konsekvenser af at have samtaler gemt i en lang periode, især hvis nogen kan trykke på dem. Forestil dig for eksempel en tidligere optagelse, som dukker op igen, mens du gennemgår en skilsmisse eller forældremyndighed

Løsningen er temmelig enkel, “Bare slet dine optagelser”. Vi rydder alle vores browserhistorik, når vi surfer på nettet, ja, det er den samme ting.

Hvis du vil lytte til og slette gemte optagelser, skal du åbne Indstillinger > Historik i Alexa-appen, og ryd derefter Historik. Optagelser forbliver på Amazon skyen, indtil du fjerner dem. Jeg foreslår, at du gør det også.

Sluk for “Udvikle nye funktioner”

Amazon gør det klart, at faktiske mennesker i virksomheden til at lytte til vores samtaler og kommandoer for at forbedre Alexa’s funktionalitet. Selvom det er temmelig ligetil, anbefaler jeg ikke at holde det ved. En håndfuld tilfældigt valgte samtaler bruges til at forbedre, hvordan Alexa fungerer. De hævder, at de gør det uden at identificere brugeren eller kontoen, men du kan ikke stole på nogen, når det kommer til internettet i dag. Det er altid bedst at tage ekstra forholdsregler for at sikre dit privatlivets beskyttelse. Alt hvad du skal gøre er at slå “Hjælp med at udvikle nye funktioner” og “Brug meddelelser til forbedring af transkriptioner”.

Frakobl enheden

Den nemmeste måde at undgå at blive spioneret på er sandsynligvis at fjerne stikket til hele enheden. Det er det. På den måde behøver du ikke gå til tekniske foranstaltninger eller bekymre dig om at trykke på noget forkert. Afbryd strømmen fra din enhed, læn dig tilbage, og åbn uanset hvilken samtale du kan lide.

Arbejde med en VPN

Vi kan ikke beskylde enheden for, hvad der sker. Det er først og fremmest job at lytte til vores kommandoer. Problemet ligger dog, når en hacker får hånden på vores personlige data og optagelser. Ved at bruge en VPN omdirigerer du din trafik gennem en fjernserver, du vælger. Dette krypterer din trafik og skjuler din identitet, så længe du er tilsluttet. Du bliver beskyttet hele vejen.

For at hjælpe dig med mere kan du vælge en af ​​disse top VPN’er derude for at bevare dit privatliv, mens du bruger Alexa.

Forhindre Alexa fra at slukke – summere op

Krævende bekvemmelighed har en høj pris i dag – vores privatliv. Alexa kan gøre dit daglige liv meget lettere, men på samme tid kan det kompromittere dit privatliv. Vær forsigtig med hvem du giver din adgangskode til. Den, der har det, kan kontrollere dine optagelser og endda ændre den aktuelle adgangskode. Du ved nu, hvordan du sikrer dit private liv uden at Alexa skal lytte til alt hvad du har at sige.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me