Sådan kontrolleres linkets sikkerhed?

Besøg en hvilken som helst webside, og der vil være flere links på den – også denne side, du læser lige nu. Se dig omkring, og den har flere klikbare. Mens links kan være lokkende og altid få folk til at klikke på dem for yderligere information, er de virkelig værd at dit klik? Der er clickbaits, der lover dig en underholdende artikel, men som generelt indeholder vildledende oplysninger. Men clickbaits er ikke skadelige. Hvad vi taler om her er links, der muligvis fører dig til websteder med vira og ondsindede elementer. Dette fører til sikkerhedstrusler mod dine personlige data og kan også føre til identitetstyveri. Derfor er det altid vigtigt at kontrollere mistænkelige links, før du klikker på dem.

Sådan kontrolleres linkets sikkerhed?

Sådan kontrolleres linkets sikkerhed?

Hvem opretter skadelige links og hvorfor?

Online-svindlere, der er mere almindeligt kendt som hackere, er folkene bag disse ondsindede links. De poster normalt phishing-links online og forsøger at svindle folk. Nogle gange vil et klik på et mistænkeligt link starte en downloadproces, uden at du engang er opmærksom på det. Dette kan f.eks. Føre til, at malware bliver installeret på din enhed.

Hvis du nogensinde har modtaget en e-mail, der siger, at du har vundet et lotteri, er chancerne for, at det var en phishing-e-mail, der forsøger at få dine detaljer eller penge. Se efter e-mails fra kreditkortselskaber eller banker. Hvis en e-mail beder om dine personlige oplysninger eller beder dig klikke på et mistænkeligt link, kan det bare være en e-mail med svig.

Hvordan finder du ud af, om et link er sikkert?

Der er en række måder at hjælpe dig med at vurdere ægtheden af ​​linket.

Læs domænenavnet

Hvis der angiveligt kommer en e-mail fra din bank, og linket fører dig til et andet websted, der ikke er din banks officielle websted, skal du behandle det som et rødt flag. Det kan bare være et phishing-forsøg. Hvis din banks websted er https://www.bankofamerica.com/, men linket fører dig til https://www.bankofamerica.wordpress.com/ (blot et eksempel), skal du ikke klikke på det. Det er et åbenlyst falsk websted.

Selvom du muligvis læser den første del af webadressen og synes, at den er ægte, er det vigtigt at læse hele URL’en korrekt. Nogle phishere erstatter 1 med bogstavet “I” og 0 med bogstavet “o” for at forvirre brugerne. For eksempel kan de omdirigere dig til https://bank0famerica.com/. Husk disse små detaljer, når du er taget til et eksternt link fra en e-mail.

Hold markøren over linket

Når du holder musepekeren over et link, skal du bemærke det nederste venstre hjørne af skærmen. Det viser linkets URL der. Kontroller URL’en fra den del, og læs URL’en fuldstændigt for at sikre, at du ikke bliver omdirigeret til et malware-websted.

Hvis du ikke er sikker på et websted, skal du kopiere URL’en og søge efter det på Google. De bedste resultater hjælper dig med at finde ud af, om URL-adressen faktisk er ægte eller ikke.

Kontroller overskriften på e-mailen

Mange e-mail-udbydere forkorter overskriften, når du modtager en e-mail. Når du imidlertid udvider overskriften, vil du se alle detaljerne i overskriften. Sørg for at udvide overskriften for at læse detaljerne. Hvis du mener, at du ikke kender afsenderen af ​​e-mailen, skal du ikke klikke på linkene i e-mailen.

Du modtager muligvis en e-mail, der ser ægte ud. Men hvis du ikke kender afsenderen af ​​e-mailen, kan det muligvis bare være en bedragerimail.

Kontroller for HTTPS

Enhver pålidelig bank / finansiel webside eller e-handel har altid HTTPS i deres URL og aldrig HTTP. Når du tjekker URL’en, skal du sørge for at kigge efter “s” efter http i adresselinjen.

Når du ser HTTPS, vil det også vise et lille sikkerhedshængelåsikon før adressen. Dette betyder, at webstedet er sikkert, og at dine detaljer, der deles på webstedet, er sikre.

Selv om HTTPS i URL’en ikke er en fuldstændig garanti for, at webstedet er ægte, men HTTP er en sikker gave at webstedet er falsk. Da finansielle websteder anvender komplette sikkerhedsstandarder, har de HTTP’er i deres webadresser.

Hvis webstedet har en HTTPS i sin URL, men webstedet ikke er sikkert, viser browseren en advarselsmeddelelse om, at webstedets adresse ikke svarer til dens certifikat. Det bedste valg for at være sikker er at læse URL’en nøje og først derefter gå videre med det websted, du vil besøge.

Bekræft ikke dine detaljer på e-mail

Alle banker, kreditkortselskaber og andre finansielle institutioner gør det klart, at de aldrig beder om dine personlige oplysninger på e-mail eller telefon.

Det er meget usandsynligt, at din bank eller et e-handelswebsted nogensinde vil bede dig om at bekræfte dine vigtige oplysninger via e-mail. Et almindeligt problem for at få økonomiske oplysninger og bankkontooplysninger er at e-maile med forsendelsesoplysninger og bede dig om at bekræfte nogle detaljer for at modtage forsendelsen.

Pas også på e-mails fra banker, der hævder, at der er usædvanlig aktivitet på din konto, og at du er nødt til at bekræfte din adgangskode. Hvis du nogensinde har modtaget en sådan e-mail og er forvirret, skal du altid kontakte det specifikke firma på telefon om problemet.

Hvad med forkortede links?

Internettet er blevet alt om at spare plads og skrive korte sætninger. Der er flere URL-afkortningstjenester (som Bit.ly), der reducerer tegnene i URL’en ved at ændre til en kortere streng ord.

Hvad hvis linket i din e-mail fører dig til en forkortet URL? Hold musen over dem viser ingen nyttige oplysninger om webstedet. For at finde ud af den URL, dette korte link omdirigerer til, kan du bruge funktionen “preview”.

Indsæt det forkortede link i din browser, og sæt et ‘+’ tegn efter det. Dette vil hjælpe dig med at få de relevante oplysninger om det websted, du vil besøge. Du kan også bruge tredjepartswebsteder til at vide om de forkortede links. Du kan prøve www.getlinkinfo.com for at finde detaljerne om det link, du vil besøge.

Se, hvordan du adresseres i e-mailen

Phishing-e-mails er normalt en del af en større fidus og er derfor et masseprodukt, hvilket betyder, at de har nogle ting til fælles. Den ene er, at mange fidus-e-mails starter med “Kære kunde” eller “Kære bruger” i stedet for faktisk at bruge dit navn. De adresserer måske endda dig ved navn i din e-mail-adresse inden @ -tegnet. Hvis du ser dette i din e-mail, skal du blive advaret om, at der er noget galt.

Gå ikke under for advarsler, frister og trusler

Skynd dig ikke at klikke på det link, bare fordi e-mail-afsenderen advarede eller truede dig. Advarslen er sandsynligvis også falsk, og de prøver bare at få penge fra dig. Når du ser en frist eller advarsel, er det en god indikator for, at linket vil føre til et phishing-forsøg. Brug af fristelser eller et usædvanligt lokkende tilbud er også indikatorer for svig. Sørg for, at du har et antivirusprogram installeret på din enhed. Hold altid din antivirus-software opdateret. Mange ondsindede links og programmer kan opdages ved hjælp af antivirus-apps.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me