Sådan kontrolleres, om VPN lækker IP-adresse, og hvordan fikser man det

Sådan kontrolleres, om VPN lækker din IP-adresse? VPN’er er uden tvivl sterlingsikkerhedsværktøjer og hjælper deres brugere med at ændre eller maske deres IP-adresser. Dette hjælper dem med at omgå placeringsbaserede begrænsninger på deres foretrukne indhold eller endda tjekke, om deres udbyder bevidst smitter eller bremser deres internetforbindelse. Desværre på baksiden kan sikkerhedsfejl pludselig afsløre din rigtige IP-adresse, selvom en VPN bliver brugt og let kan udnyttes. Dette betyder, at dit online privatliv og sikkerhed kan være i fare. For ikke at nævne, at geoblokerede kanaler muligvis også kan registrere din rigtige placering. VPN-lækager er alvorlige. De kan bringe dine bankdata, e-mails, adgangskoder og endda socialsikringsnumre i fare.

Registrer VPN-lækager og rett dem

Sådan kontrolleres, om VPN lækker din IP-adresse og stopper den

Hvordan forårsager VPN-lækager?

Kernen i sagen er, at en VPN eller et virtuelt privat netværk skjuler din IP-adresse som også din tjenesteudbyders identitet og din placering. Hvis du besøger YouTube og ser, at en bestemt video ikke er til visning i dit land eller gjort en indsats for at logge ind på en ny service, kun for at få at vide, at dit land ikke nyder supporten, betyder det, at de kender din IP adresse. Brug af VPN’er hjælper dig med at omgå disse placeringsbegrænsninger. Her er de tre vigtigste måder, din VPN kan lække dine personlige oplysninger på.

Forældede protokoller og fejl

Mange VPN-udbydere holder ikke deres VPN-protokoller opdaterede. Tilbage i 2014, Heartbleed bug blev udnyttet til at kapre VPN-sessioner. Et år senere afslørede sikkerhedsfejl, at det er let at se de reelle IP-adresser for mange VPN-brugere gennem en WebRTC-funktion. Med andre ord, selv når du har forbindelse til VPN, kan websteder, du besøger, stadig se din rigtige adresse i nogle tilfælde.

DNS-lækager

Måske er DNS-lækager den mest kendte form for, hvordan en VPN-forbindelse kan lække din IP-adresse. DNS-lækager skyldes hovedsageligt dårlig operativsystemkonfiguration, brugerfejl og fejl i VPN-udbyderen. DNS står for ‘Domain Name System’. Det er dybest set en mekanisme, der omdanner webstedsadresser til IP-adresser. Ligesom med IP-lækager, kan DNS-lækager også afsløre din placering. Windows OS er sandsynligvis det mest påvirkede af DNS-lækager på grund af hvordan det håndterer DNS-anmodninger og opløsning.

IPv6 lækager

Selv IPv6-protokollen kan forårsage VPN-lækager. Uden at være opmærksom på det, kan IPv6 eksponere private oplysninger såsom din aktuelle placering. IP-protokoller er nødvendige for at du kan sende og modtage data på Internettet. Uden dem ville du ikke være i stand til at besøge websteder, downloade filer eller sende e-mails. På grund af det faktum, at IPv4 IP-adresser er ved at løbe ud, blev IPv6 IP’er introduceret.

Problemet er, at nogle VPN-tjenester kun kan håndtere IPv4-anmodninger og ignorere IPv6-anmodninger. Hvis din internetudbyder giver dig IPv6, men din VPN-service ignorerer IPv6-anmodninger, lækker din VPN-forbindelse sandsynligvis din rigtige placering og andre følsomme data.

Sådan kontrolleres, om VPN lækker din IP-adresse?

Sådan fungerer det: Når du logger på en VPN, har du muligheden for at vælge en “exit-server” eller et hvilket som helst sted, som VPN vil “foregive”, du befinder dig. Det overbeviser enhver service, som du faktisk befinder dig i et land, der understøttes. Så her kontrollerer du, om din VPN lækker, og hvad du kan gøre for at stoppe det.

  1. For at kontrollere, om VPN, der er i drift, er berørt, gå ind på et sted som Whatismyip.network og noter din faktiske IP-adresse, som internetudbyderen har angivet.
  2. Log derefter på din VPN, vælg en exit-server i et andet land og bekræft din forbindelse.
  3. Gå tilbage til webstedet Whatismyip.network for at kontrollere din IP-adresse igen.
  4. Ideelt set vil du se en ny IP-adresse, der svarer til din personlige VPN som også det land, du valgte.

Besøg derefter WebRTC-testsiden, mens du noterer den IP-adresse, der vises der. Når begge værktøjer projicerer din VPNs IP-adresse, ved du, at det er i orden. Skulle WhatIsMyIP.network dog afspejle din VPN, mens WebRTC-test afslører din normale IP-adresse, ved du, at din browser bestemt lækker den adresse, der er leveret af din internetudbyder.

Fix VPN-lækker – Deaktiver din browsers WebRTC

Firefox, Chrome og Opera og browsere, der er baseret på disse, har standardaktiveret WebRTC. Internet Explorer og Safari gør det ikke. Således påvirkes de ikke. Uanset hvad, hvis ovennævnte test fungerer i din egen browser, ved du, at du er påvirket.

Skift til en browser, der ikke er WebRTC-aktiveret, fungerer her. I tilfælde af at du vil fortsætte med den samme browser som Opera og Chrome, skal du installere Chrome Web Store’s ScriptSafe-udvidelse. Det er faktisk for meget, men deaktiverer din browsers WebRTC. Opera-brugere er fri til at bruge denne tilføjelse ved først at omgå nogle trin.

Med Firefox er to muligheder tilgængelige. Du kan enten installere Mozillas Deaktiver WebRTC-tilføjelse eller direkte deaktivere WebRTC ved at åbne en ny fane og lokalisere “om: config” i adresselinjen. Klik på den falske indstilling på “media.peerconnection.enabled”. Browserudvidelser, der beskytter privatliv, såsom uBlock, AdBlock, Disconnect og Ghostery, fjerner dog ikke denne opførsel. Husk også, at dit foretrukne tilføjelsesprogram eller annonceblokerer opdaterer sig selv for at blokere WebRTC i fremtiden.

Fix VPN Læking – Konfigurer VPN på din router

Dette er en mere sikker måde at beskytte dig selv ud over at finpusse din browser, når du opdaterer eller installerer tilføjelser. At køre din VPN på din router i stedet for at gøre det direkte på din computer er en permanent metode. Dette vil beskytte alle enheder på hjemmenetværket som også andre enheder som tablets, smartphones og set-top-bokse med den samme kryptering, som dit skrivebord får fra en VPN.

Hvis du dog ofte skifter exit-servere, skal du justere routeropsætningen, hver gang du ønsker at ændre. Tilsvarende, hvis din forbindelse nogle gange kun er nødvendig og især til arbejde og ikke streaming, skal du deaktivere eller aktivere din VPN på routeren, hver gang kontakten er nødvendig. Processen kan være kompliceret eller let og afhænger af din VPN og router. Bare spørg ikke Napoleon Dynamite om at gøre dette for dig!

Fix VPN-lækage – Brug dine VPN-apps

Hvis du manuelt konfigurerer en VPN-forbindelse, er risikoen for DNS-lækager højere og afhænger af din nøjagtige konfiguration af operativsystemet. VPN-udbydere kan lide ExpressVPN opdaterer og optimerer konstant deres VPN-applikationer for at forhindre DNS-lækager.

Vælg den rigtige VPN-udbyder

I nogle tilfælde kan VPN-brugere blive narret til at tilmelde sig en billig VPN-service. Selvom du måske bliver fristet til at gøre det for at redde et par fejl, kan du muligvis gå på kompromis med dit privatliv i processen. Gratis VPN-tjenester til tilfælde er kendt som kendt for lækkende IP-adresser. Du vil sikre dig, at du bruger en kuglesikker VPN-service. Vi har samlet alle de bedste VPN-udbydere i denne gennemgangsvejledning.

Sådan kan du se, om VPN lækker din IP-adresse – Konklusion

VPN-lækker påvirker hovedsageligt Windows-brugere, men afhængigt af den anvendte VPN og dens konfiguration kan din IP-adresse også lækkes på et Linux- eller Mac-system. Den værste nyhed er, at på grund af VPN-lækager, tror du, du beskytter dine følsomme data, mens du faktisk er udsat. Forhåbentlig har guiden ovenfor givet dig en bedre idé om, hvordan VPN rent faktisk kan lække din IP-adresse, og hvordan du håndterer sådanne tilfælde, hvis du støder på dem.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me