Skift disse Windows 10-standardindstillinger for at gendanne dit privatliv

Mange Microsoft-brugere føler, at deres computere holder øje med dem. Selvom Microsoft med de nylige forsøg er blevet mere gennemsigtig end før, er der meget at ønske. For det første skal ordlyden i dens politikker være mere forenklet. For det andet skal der foretages store ændringer i dets privatlivsrelaterede indstillinger.

Gendan dit privatliv på Windows 10

Sådan beskyttes dit privatliv på Windows 10

De indstillinger, som Windows 10 tilbyder som standard, rammer ikke mærket for at beskytte dit privatliv. Snarere gør de det modsatte og lader dine personlige data være åbne for invasive værktøjer. Så hvordan genvinder du dit privatliv? Her giver vi dig nogle tip til, hvordan du ændrer disse Windows 10-indstillinger og adresserer denne sag.

Skift disse låseskærmindstillinger

Selv fremmede kan få adgang til dine oplysninger, der er på din låseskærm. Låseskærm og loginskærm er det, du ser, når du prøver at åbne dit system.

De fleste mennesker har en vane at indstille de underretninger, der skal vises på deres låseskærme. Hvis nogen kan få adgang til din computer, bare ved at se på din låseskærm, kan de samle nogle af dine private data. Så følg disse trin for at sikre din låseskærm:

 1. Gå til Indstillinger
 2. Klik på System
 3. Gå til underretninger og handlinger
 4. Sluk for tænd / sluk på Vis meddelelser på låseskærmen.

Hvis du gør dette, forhindres meddelelserne i at vises, når din enhed er låst.

Dette gør du også for at holde din e-mail-adresse skjult:

 1. Gå til Indstillinger
 2. Gå til konti
 3. Klik på Indstillinger for login
 4. Slå fra Vis kontodetaljer på tilmeldingsskærmen

Som standard vises din e-mail-adresse på loginskærmen. Men at have denne funktion slået fra har ingen ulemper.

Følg også det samme for indstillinger vedrørende Cortana. Når din enhed er låst, behøver Cortana ikke at dukke op. Skift denne standardfunktion med disse lette trin:

 1. Gå til Indstillinger
 2. Vælg Cortana
 3. Klik på Talk to Cortana
 4. Vælg Fra knappen til brug for Cortana, når enheden er låst

Den eneste ulempe ved at slukke for denne funktion er, at du ikke kan bruge Cortana, når enheden er låst. Men dette trin skal tages for dit privatliv. Hvis du stadig føler behov for at bruge Cortana, mens din computer er låst, kan du prøve at begrænse hendes rækkevidde:

 • Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet på Lad Cortana få adgang til min e-mail, beskeder, kalender, Power BI, når enheden er låst.

Dette sikrer dine personlige oplysninger, og du kan stadig stille spørgsmål og modtage svar.

Skift kontoindstillinger på dine enheder

En vane, som mange af os har, er at bruge den samme konto på flere enheder. Vi synkroniserer indstillingerne på alle disse enheder som standard. For det første gør dette det let og praktisk for dig at få adgang til dine data og administrere dem. Der er dog et problem – alle dine indstillinger, inklusive dine adgangskoder synkroniseres på alle dine enheder. Enhver af disse synkroniserede enheder kan falde i de forkerte hænder, og der kan være alvorlige konsekvenser. Så ændre disse indstillinger med det samme på denne måde:

 1. Gå til Indstillinger
 2. Gå til konti
 3. Klik på Synkroniser dine indstillinger
 4. Skift fra denne funktion, som samtidig stopper synkronisering for hver indstilling
 5. I stedet for ovenstående trin, kan du også vælge hver synkroniseringsindstilling individuelt for at slå den fra.

Efter dette synkroniseres alle dine enheder. Så for at få adgang til hver enhed skal du manuelt logge ind og indtaste adgangskoden.

Hvis du slukker for dette, synkroniseres dine adgangskoder og andre indstillinger på andre enheder. Derfor skal du logge ind med Microsoft-kontoen og indtaste adgangskoder manuelt.

En anden kontorelateret ændring, du skal foretage, er at bruge lokale konti. Når du har deaktiveret synkroniseringsindstillingerne, behøver du ikke din Microsoft-konto, når du logger ind på din pc. I stedet kan du oprette en ny lokal konto med et nyt brugernavn og adgangskode, især til din pc. Følg disse trin for at ændre denne indstilling:

 1. Gå til Indstillinger
 2. Gå til konti
 3. Vælg din info
 4. Klik på Log ind med den lokale konto
 5. Følg instruktionerne, og opret brugernavn og adgangskode
 6. Opret adgangskodetipset, så du får ekstra beskyttelse, og hvis du glemmer din nye adgangskode

Hvis du gør dette, forhindrer Microsoft i at indsamle oplysninger om dig. Men for at synkronisere filer, bruge tjenester som OneDrive, Office 365 eller OneNote og for at købe fra Windows Store, skal du logge ind med Microsoft-konto.

Skift indstillinger, der afslører placering og aktiviteter

Vi bevarer placeringsindstillingen på vores mobile enheder til forskellige formål, f.eks. Når du bruger Maps-appen. Selvom denne funktion er til vores bekvemmelighed, kan det at enhver, der kan spore dig, forlade det hele tiden. Tredjepartsapps og annoncører kan få adgang til din placering. Når du tænder for placeringen, vil Windows 10 gemme det indtil det næste 24 timer. Enhver app med placeringstilladelse, du bruger i den tidsramme, får fat i disse data. Sluk for placeringen med disse trin:

 1. Gå til Indstillinger
 2. Gå til privatliv
 3. Klik på Location
 4. Skift skifteknappen under Placering til Fra

Du kan begrænse adgangen til individuelle apps eller endda angive en standardplacering. Endelig skal du gå til dit privatlivsdashboard på Microsoft-kontoen og se, hvilke oplysninger der er gemt i skyen. Du kan finde dine placeringsdata, browseaktiviteter i Microsoft Edge og søgehistorik.

Hver Microsoft-konto tildeles et unikt annoncerings-id. Med dette indsamler virksomheden dine oplysninger og leverer personlige annoncer på tværs af flere platforme. Efter at du har logget ind med din Microsoft-konto på Windows 10, følger disse annoncer dig ind på din pc. Du kan også se dem i selve Start-menuen. Sådan kan du begrænse deres adgang:

 1. Gå til Indstillinger
 2. Gå til privatliv
 3. Klik på Generelt
 4. Skift skifteknappen til Fra

Dette forhindrer ikke, at annoncerne vises, men du bliver ikke bombarderet med personaliserede annoncer. Du kan holde dine præferencer skjult for nysgerrige annoncører. For at fravælge fuldstændigt, skal du besøge fravælge reklame side på Microsofts officielle websted.

Skjul din Windows 10 PC IP-adresse

Der er fordele, mange af dem kan du høste ved at skjule din IP på Windows 10; en procedure som sådan kan udføres via en VPN. Når Windows 10 overtager Microsofts operativsystem, ville det være klogt at installere en VPN på det. Ved at skjule din offentlige IP-adresse får du krypteret al din internettrafik. Det betyder, at ingen kan spionere på det, du laver online. Sådan gøres det:

 1. Tilmeld dig en VPN-tjenesteudbyder.
 2. Download og installer din VPN på din pc.
 3. Start applikationen, og log ind.
 4. Vælg en af ​​VPN-serverne og opret forbindelse til den.
 5. Tjek din IP-adresse via et websted som WhatIsMyIP.network for at sikre dig, at der er foretaget en ændring.
 6. Du har skjult din IP-adresse.

Hvis du ikke ønsker, at din internetudbyder, hackere eller websteder snooper på dine internetaktiviteter, giver en VPN dig den beskyttelse, du har brug for. Ikke bare enhver VPN kan beskytte dig mod ondsindede angreb og voldsomt spionage, men ExpressVPN kan. Når det gælder de bedste VPN’er til Windows 10, skal du se på listen herunder.

Bundlinie

Din sikkerhed er dit ansvar, og du skal passe på at beskytte dine private oplysninger. I denne dag og alder, hvor privatlivets fred for intet betyder noget for profitorienterede virksomheder og annoncører, skal vi se på vores ryg. Brug derfor disse tip, og sluk for ovenstående funktioner for at genvinde dit privatliv.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me