Sælger VPN’er dine data til tredjepart?

Tredjepartsdata, der sælges af VPN’er, er reel! Folk verden over bruger virtuelle private netværk til privatliv og til at surfe på internettet anonymt. Som alle tjenesteudbydere har VPN også deres gode og dårlige nuancer. De dårlige tager ikke sikkerheden på dine data så alvorligt. En nylig undersøgelse viste, at tæt på 26 af de 117 mest populære VPN’er gemte brugerdata. Med de nye GDPR-love, der nu er gældende, undersøges VPN-tjenesteudbydere også nøje for, hvordan de bruger kundedatabanker. Den interessante del er, at dataindsamling ikke er ulovlig, da tjenesteudbydere nævner disse vilkår i deres privatlivspolitik. Som brugere springer vi dog mest over at læse den del og klikke på “Jeg er enig”.


Sælger VPN'er dine data til tredjepart?

Sælg VPN’er dine data til tredjepart?

Hvordan VPN’er ender med at sælge dine data

Mange af VPN-tjenesteudbydere er ikke klare over, hvordan de tjener penge på din brug af deres tjeneste. Der er gratis VPN-tjenester såvel som betalte tjenester, nogle er ansete, populære og meget udbredte, mens nogle måske er en smule skyggefulde. Det er virkelig ikke så let at identificere, hvilken service der kan misbruge dine data, og hvilken der vil beskytte dem.

At være helt anonym, mens du bruger en VPN, er ikke helt muligt. VPN-tjenesteudbydere har store dumpe brugerdata, som er uvurderlige for datadrevet teknologi og digitale giganter. De betaler grusomme summer for disse oplysninger, som VPN-virksomheder villigt accepterer.

Sådan sælger VPN-firmaer kundedata til tredjepart:

Der er adskillige måder, en VPN-tjenesteudbyder kan bruge dine personlige data til at lave et par ekstra bugs. De fleste metoder inkluderer salg af de oplysninger, du giver VPN til reklamebureauer.

 • Din e-mail-adresse deles med deres marketingpartnere. Dette kommer som uvurderlig information til virksomheder, der kræver store e-mail-databaser til digital marketing, e-mail-marketing og andre sådanne ventures.
 • Mange VPN-virksomheder har deres egne forretningsarme, der kan gøre brug af dataanalyse, som de kræver store mængder kundedata til. Det er ikke svært at udlede, hvor alle disse oplysninger kommer til dem.
 • Nogle gratis VPN-virksomheder bruger dit netværk til at rute andre brugere, så de har adgang til dit lokale netværk og IP-adresse. Denne praksis kan især være farlig, da enhver, selv nogen involveret i cyberkriminalitet muligvis bruger dit netværk, og der er ingen måde, du vil være i stand til at overbevise myndighederne om, at det ikke var dig.
 • VPN-virksomheder får deres indtægter fra annoncer, der også vises på dit netværk. Disse annoncører har lov til at logge og spore dine data. Vis annoncer på apps, du bruger, sponsorerede annoncer, videoer og mange andre forskellige typer annoncer på din VPN kan nemt få adgang til dine data.
 • Oftest får du meddelelser, der advarer dig om, at der tilføjes cookies i din browser, og du tillader det at ske. Uvidende eller bevidst spores og sælges dine data af VPN-virksomheder til dem, der er villige til at betale prisen.
 • VPN’er indstiller et loft på 500Mb / dag eller lignende for at få dig til at opgradere til en betalt plan. Når du har gjort det, kan dine betalingsoplysninger og bankoplysninger, PayPal-data osv. Logges.
 • Dine enhedsoplysninger, dine placeringsdata, hardwareenhedsoplysninger samt oplysninger om din tjenesteudbyder kan sælges til data mining virksomheder.
 • Nogle VPN’er kan også have fuld kontrol over din smartphone – de kan få adgang til din enhed og apphistorik til din telefonstatus og identitet. Det er en skræmmende tanke, men nogle usikrede netværk kan også ændre og slette dine telefonmedier.

Hvorfor sælger VPN’er dine data?

Som ordsprogene siger, “hvis du ikke bliver solgt et produkt, er du sandsynligvis produktet”. Alt med løftet om at være fri kommer med en skjult dagsorden. Hvordan tror du, at enhver “gratis” service opretholder sin funktion og opretholder sig (intet er gratis, det ved vi alt om, efter at Obamacare ramte os i ansigtet!)? Der skal være en vis indtægtskilde. VPN’er, der ender med at sælge brugerdata, gør det af mange grunde, herunder følgende:

 • Omkostninger ved vedligeholdelse af en server: Mens du bruger VPN, skal din trafik dirigeres gennem deres servere, der er knyttet en omkostning til den. Det hele afhænger af styrken på brugerbasen til den gratis VPN. Jo lavere styrke det er, kan serverafgifterne være i tusinder af dollars, og for VPN’er med større netværk af kunder kan serveropladere gå ind i millioner.
 • For at øge indtægterne: Uden at have en fast produktionsindtægtsgenerering og opretholde monetær vækst kan være en ganske udfordring. I den seneste tid er displayannoncer begyndt at betale mindre. VPN-tjenesteudbydere drager fordel af dette, og de deler brugerinformation eller sælger dem til virksomheder, der har brug for at oprette målrettede annoncer baseret på værdifulde data.
 • For blot at tjene millioner: At have adgang til data fra millioner af brugere er som at sidde på en guldminer. Det ville også være vanskeligt at modstå trangen til ikke at bruge det på en eller anden måde og få millioner af dollars. Medmindre et firma har strenge politikker, som de overholder, kan disse brugeroplysninger let sælges eller lækkes ud i bytte for heftige summer af bonuspenge.

Må ikke være naiv: Gratis VPN’er sælger dine data!

Afslutningsvis er det sikkert at sige, at der ikke kan være nogen sikkerhed for komplet datasikkerhed fra en VPN-tjenesteudbyder, medmindre det udtrykkeligt anfører det i sin databeskyttelsespolitik..

Du kan dog tage forholdsregler for at sikre, at du gør dit bedste for at sikre personlige, private og fortrolige oplysninger og bruge tjenester fra kun betroede og anerkendte VPN-virksomheder, der leverer betalte og premium-tjenester. 

Beskyt dig selv!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me