VPN’s historie – Hvordan det hele begyndte

Enhver, der ved noget om internetsikkerhed, ved, at VPN’er er en af ​​de bedste muligheder for at forblive anonym online. De beskytter dig, din identitet og din placering mod alle former for spionage- og hackingforsøg. De giver dig også mulighed for at omgå online regionale blokke ved at give dig mulighed for at bruge en server, hvor indholdet ikke er blokeret og få adgang til det. Så hvis du rejser uden for staterne og stadig ønsker at se Netflix, er VPN’er vejen at gå. Og hvis du vil skjule din IP uanset grund, kan en VPN hjælpe dig. Der er så mange grunde til, at folk bruger VPN’er, og deres brug er skudt op i de sidste par år. På trods af det faktum, at VPN’er hurtigt har skabt popularitet i den nylige fortid, ved meget få faktisk, hvordan teknologien blev udviklet og blev tilgængelig for offentligheden. Lad os se på, hvordan teknologien blev til.


VPN's historie - Hvordan det hele begyndte

VPN’s historie – Hvordan det hele begyndte

VPN’s historie – Hvordan det hele begyndte

Selvom fremkomsten af ​​VPN’er i den populære onlinekoncept er relativt nylig, er deres oprindelse over to årtier gammel. Specifikt i 1996, da PPTP-protokollen blev udviklet og frigivet. PPTP står for Peer to Peer Tunneling Protocol, og det er den mest basale form for sikker dataoverførsel, der er kendt i dag. Fra det tidspunkt er tunnelprotokoller steget hurtigt inden for sikkerhed og kompleksitet for at holde trit med bestræbelserne på at annullere dem. Nu har vi flere typer tunneleringsprotokoller tilgængelige for almindelige brugere som L2TP, IPSec og SSL osv. – alle med deres forskellige anvendelser, fordele og ulemper.

Hvem var VPN’er tiltænkt for?

VPN’er blev oprindeligt udviklet til større forretningsenheder, der havde brug for en sikker kanal til datadeling og kommunikation. Ligesom internettet selv var denne teknologi aldrig rigtig beregnet til offentlig brug. Det var udelukkende beregnet til virksomheder, der ønskede at holde deres interne kommunikationer private og give medarbejderne mulighed for sikkert at få adgang til filer, selvom de ikke var på kontorlokalet på tidspunktet for logge på.

Imidlertid, med den hurtige udvidelse af internetfaciliteter og udviklingen af ​​ondsindet software, blev behovet for offentlig brug af VPN’er nært forestående, og mange virksomheder begyndte at komme ind på markedet med deres VPN-tjenester, der blev tilbudt. Det overvældende flertal af VPN’er kan spore deres rødder tilbage til disse oprindelser. De skylder det fuldt ud til disse tidlige udviklere, der har udtænkt de tidligste former for teknologier til tunneling-protokoller og banet vejen for udviklingen af ​​VPN’er, som de er i dag.

Hvad fik VPN’er populariseret?

Wikileaks, Snowden og andre kilder til lækager om hemmelige regeringspolitikker og -operationer på Internettet gjorde det tydeligt, at det ikke kun var virksomheder og mennesker, der var meget investeret i digitale markeder, der havde brug for at holde sig sikre online. Også den fælles person måtte se deres digitale ryg og sørge for, at ingen sporer dem.

Efterhånden som teknologien voksede, gjorde det også de begrænsninger, der blev pålagt deres brug. I nogle lande som Kina og Rusland er der en overflod af love, der dikterer, hvad borgere kan og ikke kan gøre online. Det er ikke kun disse to lande, men mange nationer rundt om i verden har ret strenge love om, hvad der er acceptabelt og hvad ikke. Og hvis du ikke følger disse regler, kan du lande dig selv i nogle alvorlige problemer.

De vigtigste VPN-brugere

Mens forskellige mennesker har forskellige grunde til at bruge VPN’er, er den største brug af VPN’er i verden ikke for at undgå de sikre myndigheders myndigheder. Det er snarere at sikre, at store selskabers idiosynkratiske politikker ikke kan hindre folks underholdning. Mens vi på den ene side har Netflix, Hulu, BBC og andre online indholdsplatforme, på den anden side har vi et stort antal geo-begrænsninger, der begrænser deres brug.

Det er klart, den gennemsnitlige person med et Netflix-abonnement er ligeglad med, om de er i USA eller andre steder. De betalte for det, så de skulle kunne bruge det hvor som helst. Det er vi meget enig i, men de store mediefirmaer deler ikke vores mening. For at omgå dette lille problem blev VPN’er udtænkt. Ved at lade folk vælge servere fra hvor som helst i verden, gav VPN’er folk adgang til indhold, der generelt var begrænset til dem. Dette udgør en betydelig del af VPN-brugere, og antallet fortsætter med at vokse hver dag.

En anden grund til prominensen af ​​VPN’er er det faktum, at de lader brugerne forblive anonyme og forhindre loven i at komme til dem. For lande, hvor der er meget censur og forbud mod visse typer online-materiale, er dette en stor lettelse. For eksempel har Rusland en temmelig streng anti-LHBT-politik, og folk, der støtter denne sag, bruger ofte VPN’er til at forbinde hinanden online. Også i Kina giver VPN’er et sikkert medium til at interagere med hinanden og fremme ideer, som ellers ville invitere regeringens myndighed.

Så hvad betyder fremtiden for VPN’er?

De seneste tendenser og opadgående VPN-brugspik rundt om i verden indikerer, at VPN-tjenester er i en periode med en stejl hældning. Dette betyder, at flere og flere mennesker bruger VPN-tjenester til at sikre sig mod enhver cybertrussel. Med udviklende teknologier kan vi også forvente, at sikkerhedsforanstaltninger vil udvikle sig, og VPN’er vil være i stand til at give en risikofri højhastighedsinternetforbrugsmulighed til kunder i den ikke så langt fremtid.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map